Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Nyereményeső

2008.03.10. 19:45 | mavo | 2 komment

Címkék: gyorbán orcsány hülyemagyar elkúrták népsavazás kurvaország

Megmondta a Csillagszemű: Magyarország győzött. Márpedig minden győzelem esetében felmerül a kérdés: mit nyert, aki nyert, mekkora az a győzelem. Konkrétan mit nyert Magyarország, mit nyertek  polgárok?

Mert ez a kérdés, hogy az apró pénzen túl mit nyertünk? Akik be akartak inteni a Kúrmánynak, azok mit nyertek a győzelemérzeten túl?

A Klón baszik lemondani, az már látszik, és az Ajrópai Unnyó reakcióit elnézve pár kossuth téri pomogácson kívül erre nem is számított senki. Még a Fidesz sem erőlteti a dolgot, mert bár honlapjukon Stumpf „független politológus” Pista firkált valamit a bukott minelnről, de azon túl még Bajusz János sem erőlteti a detronizálást, pedig az már jel valamire, a Csillagszemű pedig csak a győzelmet emlegeti, meg hogy veszített a Kúrmány, de a monnyonle az valahol félúton elmaradt.

Ellenben a kieső gempával valamit kezdeni kell. A tébé tavaly nyereséges volt, idén meg nem feltétlenül lesz az, márpedig a nyereség és a veszteség közti különbséget valahonnan belé kell csorgatni.

Na ja, majd betesszük az állampénzét a pénzkeltetőbe.

Márpedig itt borul ennek a jó kis népsavazásnak a logikája tok-vonó, mármint hogy nem a költségvetésről, á dehogy. Lószart mama! Persze ezt a Kúrmány kihasználja, és miért is ne tenné, ha a (borítékolható) negatív következményeket a Csillagszemű Juhász és köre nyakába varrhatja. Hogy ugyanis, mivel a népsavazás a költségvetést nem befolyásolhatja, ők jól nem kompenzálják a helyszíneken kieső gempát.

Persze, aljas húzás. Naná. Ámde ez egy ilyen játék. Aljas húzás ám az is, hogy népsavazást indítok azzal a felkiáltással, hogy annak tárgya nem költségvetési kérdés, és okosan a kettőezer-kilences költségvetésre hárítom a mateklecke megoldását azzal a felkiáltással, hogy háhá, még nincs is Kettőezer-kilences Költségvetés, tehát most ez nem költségvetési tétel. Bezony, aljas húzás azt mondani a Zembereknek, hogy nehogy már kétszer fizessenek, és nem megemlíteni, hogy akkor majd egyszer fizet többet, aki fizet, csak sokkal kevesebben, és az jaj, de jó.

Bár amúgy tökmindegy. Ha a Kúrmány pótolja, akkor azért lesz szar, ha meg nem, akkor azért, pláne, hogy a tébé nem konkrétan a vizitdíjból és a napidíjból befolyó dellából lett nyereséges, csak ezt mindenki jól elfelejti.

Csak persze közben az van, hogy ha nem pótolják, akkor az intézmények szívnak,  de közben a Kúrmány mutogathat, hogy háhá, azok miatt a gonoszok miatt, akik elvették a vizitdíjat, ellenben ha pótolnák, akkor meg a költségvetés lenne ismét lyukasabb, és akkor meg a Kúrmányt lehetne ekézni ellenzékből.

Na találják már ki, melyik megoldást bírhatja választani egy Kúrmány.

Ördögük van. Meglepő módon azt is választották.

Lehet erre ellenzékből belengetni, hogy a Szerencsejáték Zörötö nyereségét tessenek odadni — egy gáz van azzal: az már része a költségvetésnek, mivel a Szerencsejáték Zörötö állami tulajdonú, tehát bevételei és kiadásai a költségvetés részei már most is.

Olyan ez, mint az egyszeri rátótiak esete. Megvan, ugye, amikor sorra ássák a gödröket, hogy az előző gödörből kiásott földet lehessen hová eltemetni? Csak annyi a különbség, hogy ott a felesleget, míg itt a hiányt nem lehet eltüntetni.

A nagy megoldás kitalálói az állam egyik zsebikéjéből áttennék a djágaszágot egy másik zsebikébe, gondosan elhallgatva, hogy ezzel hiány keletkezik djágaszágból abban a zsebikében, ahonnan az kikerült, a lyukat befoltozandó.

Igaz, azoknak, akik beszopták, hogy ha nem fizetünk közvetlenül, akkor közvetve sem fizetünk, és szaladtak savazni a kétszer fizetés ellen, jó ez a megoldás is.

Magyarország nyert. Ha mást nem, egy kreatív könyvelési megoldást. Márpedig kettőezer-tízben minden bizonnyal ennek a megoldásnak a kiötlői alakítják majd az új Kúrmányt, mert hogy a mostani Kúrmány győzelme sok szempontból csoda lenne, az tuti; jelen helyzetben pedig mélyen igazságtalan is: nem az ország vezetése járna ennek a bagázsnak, hanem két kamionnyi papír, amire felírhatják fejenként tízmilliószor, hogy többet nem kúrják el. Van még bő két évük, hogy ezt a bizonyítványt javítsák, de eddigi teljesítményük alapján erre remény sincs.

Szóval új Kúrmány lesz, igaz, csak akkor. Méghozzá, ha a Jóisten megsegít minket, legalább egy két kézzel pénzosztás választási költségvetés, és egy jó kis toronyórát aranylánccal ígérgetés választási kampány után. Méghozzá olyan Kúrmány, amelyik ellenzékben maga mutatta meg, hogyan lehet a nép segítségével visszacsináltatni bármiféle próbálkozást a népen való spórolásra, történjen a nép belerángatása a pártpolitikába bámiféle ürüggyel is.

Naív(ak) a leendő Kúrmány pártja(i), ha azt hiszi(k), hogy a Böszmeség alkotói nem fognak lecsapni minden ziccerre. Márpedig ide a bökőt, hogy nem naív(ak).

Na, akkor aztán megkapjuk a végső kérdést arra, mit nyertünk most.
>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr14374862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.03.11. 00:01:30

Itt a megoldás, Bugris már rég megírta:
torzskocsma.blog.hu/2008/02/13/nemzeti_egeszsegugyi_sorsjatek
Lehet, hogy a fityisz is erre célzott, tanulnak a fiúk.
süti beállítások módosítása