Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Egyszer s mindenkorra

2011.02.11. 15:30 | mavo | Szólj hozzá!

Címkék: hülyemagyar elkúrták faszkorbács ezek hazudnak

Milyen jogon szól be az IMF?

Jobboldali Fideszes barátaink legfrissebb mémje az, hogy az IMF bezzeg kussban volt a szocik alatt, hogy nem emelte fel a szavát a lakossági hitelállomány túlzott növekedése miatt, hogy nem bírálta egyáltalán a Megyó-Klón vonal pénzügyi politikáját, és hogy csak utólag volt okos. Mindezt pusztán azért verklizik, hogy ezzel semmissé tegyék az IMF-nek a mostani kormányzat pénzügyi és gazdasági politikáját érintő bírálatait.

Meanwhile, in da Real World

Az IMF már 2003. februárjában beszólt. Akkortájt a Fidesz mára kurvaokos képviselői lelkesen nyomogatták az igeneket a Jóléti Rendszerváltásra, és folytatásaira, amikor az IMF már ott prüntyögött a háttérben, hogy ezzel vigyázni kéne. Elismerték a növekedést, ám többek között olyasmiket dünnyögtek — akkor még csak figyelmeztetésnek szánva —, hogy az államilag felpörgetett béremelkedés, és az expanzív pénzügyi politika mennyire veszélyes, a deficit megszaladt, és hogy a következő években ez nehezen lesz stabilizálható. Olyanokat írtak, hogy 2004 lesz a fordulópont, mert súlyos kihívásokkal kell szembenézni, hogy a GDP arányos deficit valóban a tervezett 3% körül legyen, hogy jócskán erősíteni és átláthatóbbá kellene tenni a pénzügyek menedzselését.

A durvább beszólás tehát nem a semmiből érkezett a 2004-es költségvetési év után, 2005. június 29-én. Ebben már olyanokat is írtak, hogy bár a 2010-es euro-csatlakozás dátumához mindenki ragaszkodik, azonban például az ennek eléréséhez szükséges strukturális reformok nem, hogy elkezdődtek volna, de még napirendre sem kerültek. Megemlítik, ha továbbra is ad-hoc intézkedésekre alapozzák az euro bevezetését, akkor a jövőbeni mozgástér szűkös, a növekedés pedig elhanyagolható lesz. A 2005. januári Fitch leminősítés okaként egyértelműen az ikerdeficitet jelöli meg, kiemelve, hogy Magyarország előnye elfogyott a környező országokhoz képest, és növekedési kilátásai középtávon sem biztatóak.

Mindez egyben azt is jelenti, hogy az IMF és az EU 2008-as mentőcsomagja, és a vele járó megszorítások sem a semmiből jöttek. Magyarország helyzetét mindvégig figyelemmel kísérték és folyamatosan közölték kritikáikat, amelyeket a Klónék ugyanúgy semmibe vettek, és ugyanúgy hazugságokkal próbálták kozmetikázni a valós állapotokat a hazai közönségnek egészen 2008-2009-ig, mint a mostani társaság. Magyarul, amikor visszafelé mutogatnak, hogy az IMF nem szólt előre — színtiszta hazugság. Aki nem hülye, az nem vár Orbántól semmiféle őszödi beszédet, semmi szükség nincs rá, mert egyértelmű: ezek is hazudnak, mint a vízfolyás. Sajnos nem csak a gazdaság és az ország pénzügyei tekintetében.

További olvasnivaló:

Az IMF-hitel története és következményei - Nehéz napok éjszakái

IMF-kritika Magyarországnak

>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr882653824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása