Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Cuius regio eius religio

2011.03.05. 23:40 | mavo | Szólj hozzá!

Címkék: hülyemagyar maszop fidi

azért vagyunk itt,
hogy átsegítsük egymást ezen a dolgon,
akármi is legyen

Ha másban nem is, szegény banyának egyben igaza van, hogy az erősebb mellé szeretünk állni, és ez most éppen a Fidesz.

Amit nem mondott ki, az az, hogy itt hívő szekértáborok állnak szemben hívő szekértáborokkal, és nem véletlenül, hiszen ő is az egyik hívő banda tagja. Az egyik párt hívői minden racionalitást félretéve hisznek ebben, a másikéi meg amabban. Heller Ágnes azt mondta, amiben hisz, és mindazok, akik most ezért nekiesnek és hazugnak nevezik, azért esnek neki, mert ők meg másban hisznek. Mea culpa, de valamikor én is voltam ebben a cipőben. Lehet vagdalkozni, hogy most hazudok, de szégyellem.

Van mit.

Mostanra ennek vége. Rengeteg jobbító szándékkal felszerelt csapatokat látok, akik a tévedhetetlenség bűvös hitében vannak, és közben elkúrják. A Klón jó szándékból kúrta el, és ezek is jó szándékból kúrják el. Mert azt hiszik tudják, ennek a kis országnak a bajaira mi az orvosság, ezért akkor is folytatják a „kezelést”, ha abba belehal a beteg. Ők jót akartak, az ő orvosságuk az egyetlen igaz és megkérdőjelezhetetlen, ezért kötelességük, hogy az ő holtbiztos módszerükkel kezeljük a beteget.

Nem véletlen, hogy Török Gáborral érzem magamat rokon léleknek. Ő semmi egyebet nem csinál, mint hogy próbálja megfogalmazni, mi a retkes nyavaja is történik itt, és minél kevesebbet írni arról, hogy ez szerinte jó vagy nem jó. Mert honnan a faszból is tudhatná, hogy ez jó, vagy sem. Lehet, hogy félreértem, mert nem vagyok a bölcsek kövének birtokában, de erőst úgy érzem, a sok nagy tudású közt mindketten ott állunk a kétségeinkkel, és a kevés tudásunkkal, és próbálunk nem elindulni egyik hit irányába sem.

Az jó és rossz tudásából pedig az következik, hogy mindenki, aki nem azt mondja, amit mi, az hazudik. Amit a hívők tábora soha nem mulaszt el megfogalmazni. Akit pedig hazugnak neveznek azért, mert azt mondja, írja, amiben hisz, az megsértődik. Amiből csak az következik, hogy kölcsönösen sértettek, kölcsönösen megbántottak lesznek a hívők. Nincs ebben semmi különös. Mindaddig, amíg egymásra egyre jobban és jobban megsértődött vívják (számukra) élet-halál harcukat, addig ez fog menni a végtelenségig. Valamelyik félnek végre azt kellene mondania, hogy elég, hogy jobb lenne nem sértődöttségből és világmegváltásból politizálni, azonban ez nem megy egyiknek sem. Ehhez be kellene ismerniük, hogy ők sem birtokosai A Tudásnak, hogy ők sem ártatlankák, és ennél nehezebb dolog kevés van Magyarországon. Azt mondani,hogy bocs, tévedtünk. Magyar ember előbb vágatja le nemi szerveit, mint hogy azt mondja: bocs, tévedtem.

Mint azt már leírtam, van magánvéleményem arról, melyik társaság a sértettebb, de igazából ez nem számít. Itt állok a flamandok és a vallonok közt, és csak nézek, egyre nézek, hogy velünk belgákkal mi a fasz lesz. Akik minden egyes csípős megjegyzésük ellenére nem akarják az országot fidesznyikekre és komcsikra osztani, hanem magyarokat látnak mindenütt. Akiknek már telis-tele van az összes faszuk azzal, hogy két (leszarom, milyen hitből eredendően) gátlástalanul hazudozó párt rángasson minket (még ha az egyik mostanra mintha el is érte volna megérdemeltnek tűnő végzetét), arra a földbuta egyszerűsítésre alapozva teljes érvrendszerét, hogy ez itt A Jó és A Rossz harca. Nem az. Bármennyire is nem tetszik, de a Fidesznek abban van igaza, hogy a Maszop egy rakat szar, és hogy a politika szimpla árucikk, a Maszopnak meg abban, hogy a Fidesz egy rakat szar, és a politika árucikk.

Minden, amit ezen túl mondanak, a hívőknek szóló, belterjes árucikk. Ez biztos jó a hívőknek, hiszen egy hú de igaz hit áll mögöttük, de kurva szar a hozzám hasonlóknak, aki mára eljutottak odáig, hogy mindez bullshit, és (esetemben, meg talán pár hasonló hülye esetében) a magabiztosnak tűnő kijelentések mögött mindig ott áll a kétely, hogy mi van, ha tévedünk. Mert bizony tévedhetünk. Lehet, abban is, hogy két gátlástalan társaságot látunk, akik az ingadozók minden választást eldöntő, hatalmas tömegeit mezei egyszerű hazugságokkal tömik, hogy ez a jó, meg az a jó, és hidd el.

Nagyjából biztos vagyok abban, hogy ennek egyszer vége lesz. Abban viszont semennyire se, hogy én azt megérem-e. A hitek csatájának egyszer törvényszerűen vége kell, hogy szakadjon, és nem, nem úgy, hogy az egyik győz, mert igaza van. Nincs igazuk. Nincs igazság, hatalomtechnikák vannak, az egyik ebben, a másik amabban hisz, és nem bírnak ettől tágítani, hanem fokozzák, ragozzák ezeket végtelenségig, és itt és most az egyik látszatra előnyben van. Hát nincs. Az USA sem lett a domináns bigyó, amikor letolta a nagy szút, csak egy pihegésnyi előnyt szedett össze, és mire kettőt pislogott, régi ellenségekből, és volt (kényszer)szövetségesekből pikk-pakk előállt az új Ellenség.

Bocsánat, de én ismétlődő forgatókönyveket látok. Amikor az egyik kerül hatalomra, a másik hörög, hogy amazok lenyúlnak, és az egyik hörög, hogy amazok meg árulkodnak, és egyiknek sem jut eszébe, hogy ez nem törvényszerű. Hogy ha tök véletlenül nem az lenne a cél, hogy iksz szintig kicseréljünk mindenkit saját káderekre, ha nem a mágikus, és egyre inkább kupac szart sem érő médiafölény lenne az első, amit kötelezően elérendő célnak, a siker mérőszámának tűzünk ki, akkor talán megszakadhatna a folyamat. Egyik boszorkányüldözés a másikat követi, Killer elvtársat Papcsák és Budai elvtársak követik, és ugyanúgy csak a felszínt karcolgatják, ugyanúgy csak annyit érnek el, hogy a hívek pitiáner faszságokon szörnyülködnek, hogy pár milliárdokat érő úgymond feltárt ügyből vezetik le, hogy azok lopnak. Miközben teljesen egyértelműen valóban lopnak. Budai elvtárs semmi mást nem csinál, mint a közvélemény (muhaha) szemében nem túl népszerű, mert számukra érthetetlen dolgokért pénzt felnyaló filozófusokat és kortársművészeket baszogat a költségvetés hibahatárának a hibahatárának megfelelő fillérecskékért, és ebbe a Fidi-közeliek értelmesebbje is beszáll, mert mi mást tehetne. Pont, mint Killer.

Ismétlem: kellene lennie egy kritikus tömeg-szerű valaminek, és onnantól ennek nem kéne működnie. Legyen ez az én buta, semmivel nem alátámasztható hitem. Mert ha nincs ilyen, akkor mocskosul rábaszunk, azért. Ha ezt elérjük, nagyon remélem, egy sunyi lapos fing pöffenésével meg fog szűnni ez a hitekre épült rendszer, és talán eljön a kooperáció, de legalábbis a leben und leben lassen korszaka.

Let it be.

>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr382713951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása