Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Fiat voluntas tua!

2007.04.23. 19:20 | mavo | 2 komment

Címkék: erő játszótér uefa

Több élű az, ami itten történt a velszi tartományban. A lúzer szempontjából skandalum, az biztos. Eleddig nemigen akartam megnyilvánulni, ragozta mindenki százfelé, reméltem, majd csak valaki kimondja a frankót.

Hát nem.

Illetve házunk tájékát illetően igen, de azt hadd ne ragozzam tovább, az is hülyeség, ahogy van; tisztelet, kivétel.

De van több társaság, amelyik mutogat, hogy na dehát Ukrajna meg Lengyelország. Abban ők is általában megegyeznek, hogy infrastruktúra dolgában mindkettő mégis előttünk jár, és ha náluk lesz vége az EB-nek, akkor valamennyire be fognak telni az ott maradó stadionok.

De hogy azoknál káosz és őrület és anarchia. Hogy tavaly a lengyel szövetség összeveszett a saját kormányával és volt hirig keményen, meg hogy az ukránoknál a Janukovics meg a Juscsenko, meg a bíróvesztegető, meg hogy ex lex kezd lenni az élet.

Hogyne.

Nos, akik így gondolják, azokat két dologra szeretném emlékeztetni. Illetve többre. Az UEFA, ugye, a FIFA európai, legerősebb leányvállatata. A FIFA nem szorul bemutatásra, úgy érzem, nem vagyok egyedül, aki azt érzi, hogy az ENSZ béna kacsák gyülekezete hozzájuk képest. Nincs az a BT határozat, ami hatásában akár csak megközelítené, ha a FIFA összeráncolja a szemöldökét. Mert ahova a Kéksisakosok kivonulnak, ott túl sok változás nem történik, de akiről a FIFA elveszi védő kezét, annak kampec.

Európában ugyanez az UEFA. Szép dolog az EU, meg hogy van neki mindenféle közigazgatási szervnek tűnő tárgya, amivel belengethet a csúnya bácsiknak, de ha az UEFA megmordul, akkor például a lengyel kormány szépen visszahelyezi a korábban felfüggesztett szövetséget a jogaiba, pedig igencsak erősködött, hogy majd ő rendet tesz. Sőt, talán páran még emlékezhetnek, 1995 1999 magasságában hazánkban is volt für Elise Deutsch egy kis meglepije az UEFA urainak, pedig ő is belevágott bőszen a rendrakásba.

Nem jött össze.

Szerintem pontosan ez az oka, hogy az UEFA nyugodtan oda merte ítélni az EB-rendezés jogát (illetve a felét) egy kaotikus állapotú országnak. Ha a rendezés elnyerése nem motiválja az ukrán politikusokat arra, hogy rendet teremtsenek, akkor semmi, de ez akár érdektelen is: ha a megfelelő időben nem lesz kőkemény rend Ukrajnában, akkor — valamiért erősen úgy érzem — az UEFA oda fog csapni a maga csendes modorában és lesz rend, higgye el mindenki.

És ezt az UEFA nagyon is jól tudja. Mert övék a hatalom, a gazdagság, a bölcsesség, az erő, a tisztelet, a dicsőség és az áldás. Viccen kívül.

Ha nem is örökkön örökké.
>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr5362541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása