Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Alapfogalmak XXII. — a megszállottság

2011.08.09. 23:15 | mavo | 1 komment

Címkék: alapfogalmak

A megszállott legelőször arról ismerszik meg, hogy nincsenek kételyei: mint saját tenyerét, úgy ismeri a világot, de legalábbis azt a szeletét, amihez rögeszméje kapcsolódik. A zsidómániás folyton-folyvást héber vagy jiddis szavakat kever a mondókájába, Mózes öt könyvét Tórának hívja — néha úgy, hogy nem is tudja, a kettő azonos —, és természetesen  ellenszélben, ötven kilométerről felismeri a zsidót, és akár a gyufa árából is bármikor levezet egy összeesküvést, amely — nem is kérdéses — visszavezethető a Talmud egy vagy több szöveghelyére. Az Orbán-fóbiás tudja, hogy a frank árfolyam csak Orbán miatt volt van és lesz ilyen magas, ahogyan annak idején a gyurcsányozók is tudták, hogy a benzinár meg a Klón a felelős most és mindörökké.

Mivel ő mindent tud, a többiek meg nem, a megszállott mindenkit lenéz. Valódi barátai nincsenek, szövetségesei is csak ideig-óráig vannak, mivel előbb-utóbb kiderül róluk, hogy valamit nem tudnak olyan jól, mint a megszállott.

A megszállottnak mindenre van válasza — igaz, ez valahol következik abból, hogy ő mindent tud. Ha látszatra sarokba szorítják, tetszőleges vessző ide vagy oda helyezésével kivágja magát, és ha valaki felhívja a figyelmét arra, hogy eredeti és a vita megnyerése kedvéért átfogalmazott állítása nem ugyanazt jelenti, kikéri magának, és bebizonyítja, hogy a két mondatban szerepel ugyanaz a szó.

A megszállott bármikor képes szavaknak addig nem is ismeretlen jelentéskörére felhívni a figyelmet, órákig képes bizonygatni, hogy amikor te almát mondtál, akkor valójában datolyára gondoltál, ugyanakkor természetesen azonnal megbélyegez szavainak kifacsarásával, ha megemlíted, hogy a datolya és az alma nem azonos növények.

Végül a megszállott leginkább arról ismerszik meg, hogy ahol pofonegyszerű a magyarázat, ott akár galaktikus összeesküvést is hajlandó felvázolni rögeszméjének igazolásául, ahol meg valóban bonyolult az okok és az okozatok összefüggése, ott kihajigál a rendszerből mindent, ami túlmutat azon.

>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr143138450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkell 2011.08.18. 12:29:26

Ez így van, de már szép számmal jelentkeznek azok is, akik büszkén vállalják a " gyűlöllek, csak mert létezel"- attitűdöt. Igaz, ők egyáltalán nem szórakoztatóak.
süti beállítások módosítása