Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Kiss Endre Farkas reloaded

2007.09.03. 20:38 | mavo | 50 komment

Címkék: blog liberalizmus írás játszótér muhaha frankó mutogatás szólásszabadság faszkorbács

avagy Azok a hibásak, már megint


Most éppen arról kellene írnom, hogy a blogszolgáltató nem az az üzemegység, ahol szólásszabadságot főznek: ha a szolgáltatónak nem tetszik valami, kivághatja a rákba, és lehet reklamálni, hogy cenzúra, csak hülyeség — vagy hogy a freeblog illetékesét idézzem: blabla. Ha majd a valaki X. Y. saját oldaláról is eltávolíttatja, akkor lehet hörögni, addig tessék saját oldalt beregisztrálni, saját szervert berakni, és ott leközölni, hogy milyen mocskok ezek a száraztalpúak. Ha azt is lekapja valaki, akkor lehet visítani. Ahogy én is tettem, holott a Klón még csak nem is tudta leszedetni a pomogács.infót, és szerintem nem is fogja tudni; mert lehet, hogy csak szándék, de már ugrál bennem tőle a szójafasírt.

A szólásszabadság pusztán annyit jelent ugyanis, hogy valahol minden véleményt ki lehet mondani, nem azt, hogy bárhol. A pukizásnak is megvan a szabadsága, mégse fingik senki temetésen, vagy ha mégis, akkor nem reklamál, ha rászólnak, hogy na de a fingás szabadsága az akkor így hogyan, mert nem mártírnak, hanem hülyének fogják nézni.

Szóval írnám, írnám én, csak közben nem bír nyugodni ez Kiss Endre Farkas, nem megy neki a beletörődés, hogy valamit elkúrt, folyton mutogathatnékja támad, hogy ő aztán jól csinált mindent, Azok a hülyék, nem ő. Más csendben lapítana ekkora ciki után, ő bezzeg ismét összehozott egy faszántos kaminautot a mostanában épp, hogy élek, faszkorbácsot mégis kérek kategóriában, márpedig az érdemel pár kéretlen taslit.

Aszongya háhá, a Fletó és a körei, azok voltak. Mer azok egy mekkora genyák, még a kötelezésre is lecsaptak „és ezek a körök még azt sem tartották túl nagy áldozatnak, hogy nagyon nehéz helyzetbe hozzanak három embert, akik közül kettő a Lánchíd rádió munkatársa”, meg hogy „[m]it nekik emberi életekkel való játszadozás”; meg kell a szívnek szakadnia.

Minden bizonnyal, minden bizonnyal. Sőt, fúj, és akkor mi most Kiss Endre Farkast nagyon sajnáljuk. Ja, meg hogy paródia esmeg, biztosan azért társszerző egy SF nevű tárgy is, akinek teljes blogját a zsidózás tölti ki.

Holott éppen Kiss Endre Farkas és a két hülye játszadozott életekkel — pechükre éppen a sajátjuk volt, így jártak.

Most szólok: az nem megy, hogy drága jó edző bácsi, de szemetek ezek, én csak jó magasra feldobtam azt a lasztit, Ezek meg lecsapják, hát milyen világ ez? fúj! — mert ha valaki így sipákol, azzal csak még hülyébbnek tünteti fel magát. Hogy értse mindenki: a való világban a Morcos Kismalacot legkésőbb a második beszólása után baszná hókon valaki, pedig de jót nevetünk rajta, ha nem a mi bőrünkre köcsög.

Először is mijafaszt parodizál Kiss Endre Farkas, kérem allássann, he? De főleg: hogyan?

Segítőkész vagyok, szájába rágok pár dolgot, amit lehet, eddig nem tudott Kiss Endre Farkas, és amit nem tudni kínos egy cseppet, azt hiszem.

Mindenekelőtt fajvédő testvéreink parodizálása nem úgy néz ki, hogy bötűre úgy írok, mint ők, és — dettó hozzájuk hasonlóan — közben néha úgy csinálok mintha vihognék, ha sikerült ismét leírnom azt, hogy cigánybűnözés, meg hogy vérszomjas zsidók. Az ugyanis nem vicces. Inkább szomorú. Lehet, ez a spanyolviaszk maga, teljes életnagyságban, csak éppen ennek ismerete nem látszik azon, amit Kiss Endre Farkas művel.

A paródia nem túl frankó, ha éppen azok tudnak rajta teljes joggal megsértődni, akiket az állítólagos paródia tárgyai is basztatni szoktak úgy egyébként. Fura, mi?

Kiss Endre Farkas a South Parkot emlegeti, és bizony mondom néked, ilyenkor támad kedvem elküldeni Kiss Endre Farkast a bús büdös sunyiba, mert valami olyasvalami magasságába óhajtja felráncigálni a saját izéjét, ami a valóságban olyan viszonyban áll a fent említett rajzfilmsorozatnak látszó tárggyal, mint az vizek, az Úrnak az lelkével, mely felettük lebegett vala. Nem kicsivel. Konkrétan a South Park gúnyos és cinikus és geci, csak éppen kurva jól csinálják az alkotói. Kiss Endre Farkas munkássága meg gúnyos, és cinikus és geci, csak éppen szarul csinálja. Teccikérteni?

Nem?

A vérszomjas zsidó emlegetése a megfelelő szövegkörnyezet és odaillő írói eszközök használata nélkül például nem polgárpukkasztás, hanem egy ostoba rasszista toposz verklizése. Akkor is, ha ötven szmájli van megette. A hatásból simán lemérhető. A debil fajvédő szíve örömében dobban nagyot, ha olvassa, mert a saját véleményét látja viszont, a jóérzésű olvasó meg elküldené Kiss Endre Farkast a halál faszára, mert aki ilyet ír, az megérdemli.

Ócska duma, hogy „sokan a társadalmi közbeszéd durvulása elé görbe tükröt tartó publicisztikáimat is szándékaimtól eltérő hangsúllyal értelmezték”, meg hogy „olyan hatást értem el, ami nem felelt meg a szándékaimnak”. Kezdjük azzal, Kiss Endre Farkas tanár szeretne lenni, márpedig konkrétan, ha az én gyerekem tanára fogalmazna ilyen bürökratizmusokban, én komolyan megfontolnám, hogy kivegyem a gyereket az oskolából. És ha ugyanilyen hatásosan fogja elmondani a mit a vásottaknak, az is gáz lesz. Mert ezek a sokan, akikről ő cseppet sértődötten ír, hogy mert őtet félreértették, és neki nem sikerült az állítólag célzott hatást elérni őnáluk, pedig jaj, de igyekezett — véletlenül a túlnyomó többség.

Ami addig nem derült ki, amíg a blogot csak százan olvasták, s a kommentek alapján főleg tejtestvérek maguk is, akik biztosan nem tiltakoznak, hanem röhögnek maguk is, mert de vicces a buzi az arbejtmahtfráj előtt. Pedig az író már csak arról ismerszik meg, hogy leír valamit, és azt az esetek többségében megértik; a funkcionális analfabéták és a hivatásos félremagyarázók kivételével, persze. Mert nem arról van szó, hogy ez utóbbiak ne érthetnék félre — sokszor szándékosan —; Spíró mesélhetne erről jó sokat, csak én meg nem vagyok Spíró. És ezzel ismét oda lyukadunk ki, hogy — ha Kiss Endre Farkas most éppen igazat mond. és eddig csak tetette magát fajvédőnek, és közben nem is az, hanem, akkor — szarul ír. Ha nem mond igazat, az is nagy baj, a pomogács önmagában sem gusztusos állatfajta, de a látszat kedvéért össze-vissza, hazudozó pomogács az még olyanabb. Ha viszont szarul ír, az baj, nagy baj, nagyon nagy baj egy blogger esetében.

Mert ha Kiss Endre Farkas szarul ír, akkor nincs mese: lehet visszamenni a balettkarba ugrálni!
>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr52156698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.04. 21:09:27

A hangyára nem szokás 0.375-ös Holland&Holland Magnummal lövöldözni. Komolyabbat nem találsz, mint egy igazi, tőrőlmetszett "pomogácsot", hogy a te terminológiádat használjam? Még 2-3 posztot neki!...

thcr 2007.09.05. 12:53:18

Molnargoreny: tök vicces ahogy mindenbe megpróbálsz belekötni.
mavo célja a hülyeségről értekezni, kinevetni, és két ujjal mutogatni rá, hogy mindenki figyeljen oda. nincs szó jobb meg bal oldalról, nem szándéka nekije mindenképpen a jobboldalon keresgélni a hülyéket.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.05. 14:53:57

Akkor alapvetően a többségüket miért ott találja mégiscsak? Valamint, amikor arra célzott, hogy a Sodika célja a feltűnősködés volt, csak ráfaragott, akkor miért népszerűsíti újra meg újra? Olyan fene fontos ember ez? Vagy netán ott a probléma, hogy a jobboldalon az efféléket lehet leiskolázni, a baloldalon meg pl. Gyurcsányt meg Kókát, amikor igazi hazafiként obligón kívülinek mondják a határon túli magyarok által egyértelműen kért, kívánt, követelt autonómiát?

thcr, te erősen baloldali vagy, miért teszel úgy, mintha bíró lehetnél egy jobb- és egy baloldali között?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.09.05. 18:12:41

Jaj, bazmeg, már megint kezded ezt a kilóra méricskélést, nem unalmas?

Amikor meg írok a Klónról valami izomosat, virtuálisan megsimítod a buksimat, hogy na végre igazad van ...

Háwaze, háwaze ...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.06. 00:47:54

A Klón ma miniszterelnök, ha bitorló is. Ehhez képest Sodika - hát - picit más kategória. De lehet, hogy csak nekem.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.06. 00:49:29

Megjegyzem: ha engem olvasol, én is írok kritikusat a jobboldalról. A Fideszről is, legutóbb meg épp Sólyom Lászlóról. De azért nálam a ténylegesebb közéleti szereplők túlsúlya elég markáns.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.09.06. 13:30:12

Abszolút nem tehetek róla, hogy Kiss Endre Farkas közszereplőt kreált magából.

thcr 2007.09.06. 13:51:00

Molnárgörény, én nem vagyok erősen bal.
nem vagyok erősen jobb sem.
én teljesen független vagyok minden politikai eszmétől, az egyetlen ideológia amit kisebb fenntartásokkal igaznak vallok, az a liberalizmus.

tessék végre megérteni, hogy 1részt a mai politikai helyzet Magyarországon egyik oldalhoz sem köthető, az csak sárdobálás a két idézőjeles oldal között, aminek egyébként köze nincs se a bal, se a jobb oldalhoz. ahogyan az szdsz-nek is vajmi kevés köze van a liberalizmushoz.

egyszerűen nem akarom megérteni, hogy hogyan tud itt mindenki ilyen végtelenül buta, korlátolt módon gondolkodni, még egyébként az élet minden más területén tökéletesen értelmes és életképes emberek is.

thcr 2007.09.06. 13:52:17

p.s.: nem bíró vagyok, a véleményem mondtam el, amit mindenkinek szabad, de te ebbe is belekötöttél.

hülyezombi...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.06. 22:55:14

Mavo: "közszereplőt kreálni" magából legfeljebb olyan szinten teheti bárki, hogy megnyilvánulásai közszereplő-jellege miatt kisebb jogi védelem illeti meg (magam is hivatkoztam már perben ilyesmire nímand "közszereplők" ellen, sikerrel) - de valójában a Sodika messze nem az. Közszerepelhetnékje van neki, de te csinálsz belőle szereplőt, meg aki foglalkozik egyáltalán vele.

thcr: valahol kifejtetted az én minden pártot bíráló álláspontomat, csak épp te balra még sose bíráltál, legalábbis én nem láttam ilyet. Az utóiratodat illetően: én meg Molnárgörény vagyok, köszi a bemutatkozást, udvarias voltál, hogy megelőztél, de alighanem tényleg te vagy a fiatalabb.

thcr 2007.09.07. 10:06:06

molnárgörény: jó, akkor hagyjuk a zombizást. egy dolgot viszont nagyon elbasztál: én soha nem bíráltam senkit, blogom sincsen (najó van de az az internet oldalakról szól), ha kicsit jobban kinyitod a szemed láthatod hogy se balra se jobbra nem bíráltam soha. a hülyéken persze én is szívesen nevetek. viszont érdemes megpróbálni különbséget tenni a politikai ideológia bírálata és a hülyeség bírálata között. mivel szüleim annak idején azt nevelték belém hogy a zorbán a jófiú és arra kell szavazni, ezért nyilvánvaló hogy mikor eljutottam arra pontra hogy kiábránduljak a politikából, az elsősorban a jobb oldali zombik ellen irányult. de ha egy ember azt hazudja hogy a jelenlegi gazdasági válságot úgy lehetne megoldani hogy többet adunk az embereknek, utána meg maximum fél évvel később azt hazudja hogy ő soha életében nem hazudott, akkor minden értelmes ember számára egyértelmű kell hogy legyen, hogy részemről a hülyeség bírálata az a tömény hülyeségre irányul. ha valaki ekkorát okádik bele a vakvilágba, akkor legyél már képes észrevenni, hogy őt hazugsággal vádolni már nem pártszimpátia kérdése.

hogy ki az idősebb azt meg inkább hagyjuk, szerintem egyetérthetünk abban hogy egy vitában az egyik partner részéről a korára hivatkozni legkésőbb az általános iskola vége után már nem ér, amikor annak van igaza aki a nagyobb. tessék gondolkodni, használni a fejedet és értelmesen érvelni, mert annál már idősebb vagyok hogy ne kelljen velem szemben a logika szabályait betartani. ha meg valaki korából következő hatalmas élettapasztalata ellenére logikátlanul gondolkodik vagy beszél, az csak annál szánalmasab.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.07. 14:59:55

A korodra nem a vita miatt hivatkoztam, hanem azért, mert általános udvariassági szabály, hogy a fiatalabb köszön/mutatkozik be előbb, így elegánsan hagyhattam rajtad a zombidat.

Amúgy pedig kissé nehezen érthető az olyan mondat, amely 16 sorból áll, és számtalan vessző választja el az eléggé egybefolyó mondanivalót, de többértelműen. Szíveskedj a magyar mondatszerkesztési gyakorlatot követni, és néha tedd ki a pontot, használd a Shift (magyarul soremelő) billentyűt, mert így túlzott energiát igényel a lehetséges változatok kibogarászása. Utolsó 6-8 sorodból például eléggé konfúzus, hogy Gyurcsányt vagy Orbánt szidod...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.09.07. 17:25:07

Kioktatósdit kéretik abbahagyni doktor úr, gonosz cenzor vagyok.

Óvodás poén elsütése után eleganciáról álmodozni egyébként elég tré, de te tudod.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.07. 21:22:05

Jó, akkor most mondd el nekem, hogy ez kire-mire értendő:

"de ha egy ember azt hazudja hogy a jelenlegi gazdasági válságot úgy lehetne megoldani hogy többet adunk az embereknek, utána meg maximum fél évvel később azt hazudja hogy ő soha életében nem hazudott, akkor minden értelmes ember számára egyértelmű kell hogy legyen, hogy részemről a hülyeség bírálata az a tömény hülyeségre irányul. ha valaki ekkorát okádik bele a vakvilágba, akkor legyél már képes észrevenni, hogy őt hazugsággal vádolni már nem pártszimpátia kérdése."

Továbbá hogy jön össze a tömény hülyeség a hazugsággal?

sodika · http://sodi.freeeblog.hu 2007.09.08. 04:07:58

El tetszik menni a picsába.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.09.09. 17:27:52

Édesanyámék mellett Rakacán egy zsidó család lakott, 1944-ig, amíg el nem vitték őket a szocialisták. A nemzeti szocialisták.
Amíg iskolába nem jártak, semmi gond nem volt, a bibó lányok átjártak zsíros kenyeret enni, édesanyám és a többi gyerek a szomszédból meg hozzájuk ült be maceszt rágni, meg babázni. Ahogy iskolába kerültek, valahonnét odakerült egy távoli rokon vénkisasszony, olyan házitanító-félének, és elkezdte idomítani a zsidó kislányokat, hogy ők urak, és csak ne tegeződjenek a parasztok gyerekeivel, és követeljék meg, hogy magázzák őket, hisz' nekik házitanítójuk is van! (Ismerős a logika?)
Ebből az új önmeghatározásból, illetve annak reakciójaként alakult aztán ki az a pár hónapig aztán rendszeresen (ha nem adtak oda valami babát, vagy nem a szabályok szerint játszottak, vagy ha a közelbe ért a házitanító) harsogott gúnyvers, hogy:
"Te te te te tetves - Maga maga marha"
Utána aztán eljutottak oda is az antiszemitizmusnak, holokausztnak nevezett tőkekoncentrációs eljárás pribékei. Nem volt tovább kit csúfolni.
Jut eszembe mindez a fenti magasröptű filozóiai vita kapcsán.

thcr 2007.09.10. 11:36:05

"de ha egy ember azt hazudja hogy a jelenlegi gazdasági válságot úgy lehetne megoldani hogy többet adunk az embereknek, utána meg maximum fél évvel később azt hazudja hogy ő soha életében nem hazudott, akkor minden értelmes ember számára egyértelmű kell hogy legyen, hogy részemről a hülyeség bírálata az a tömény hülyeségre irányul. ha valaki ekkorát okádik bele a vakvilágba, akkor legyél már képes észrevenni, hogy őt hazugsággal vádolni már nem pártszimpátia kérdése."

elnézést a személyeskedésért, de akkor írom egyszerűbben hogy Te is megértsd.

1. orbán azt hazudta több ízben (közvetve vagy közvetlenül nekem mind1). hogy ha ő hatalmon lenne most, akkor a megszorításokból visszavenne. bírálta azokat az intézkedéseket, amelyerk során gyurcsányék adót emelnek, és ahogy adót emelnek, de leginkább AMENNYI adót emelnek, ergo az ő véleménye szerint ezt lehetne megszorítások nélkül is csinálni, vagy legalábbis kisebb megszorításokkal.
ez HAZUGSÁG, ordenáré, ormótlan, gusztustalan, hazugság.

2. orbán viktor nem sokkal később fennen hangoztatta, hogy ő SOHA NEM HAZUDIK.

3. az első és a második pontot összevetve arra juthatunk, hogy orbán semmivel sem jobb gyurcsánynál, és egyik sem jobb semmivel a másiknál.

4. ha én orbánt ezen hazugsága miatt gyűlölöm, akkor 5 éves gyereknél idősebb ember számára világosnak kellene lennie, hogy nem azért utálom mert jobb oldali, én pedig bal oldali vagyok, hanem azért utálom mert utálom a politikusokat.

nah, ennyi.

a mondataimban egyébként semmilyen nyelvtani hiba nincs - azon kívül, hogy a hosszúságuk miatt a hogyok előtt kihagytam a vesszőt, annak érdekében, hogy jobban elkülönüljenek a logikailag elkülönítendő mondatrészek. leírhatom helyesen is, de úgy nem lesz annyira átlátható.

u.i.: nem találtam rá a megfelelő szót, de mavonak igaza van, a zombis poénod ovodás volt, bár az enyém is csak egy fokkal volt jobb.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.10. 16:47:02

thcr: már ne is haragudj, de ez, amit itt leírtál:

"orbán azt hazudta több ízben (közvetve vagy közvetlenül nekem mind1). hogy ha ő hatalmon lenne most, akkor a megszorításokból visszavenne. bírálta azokat az intézkedéseket, amelyerk során gyurcsányék adót emelnek, és ahogy adót emelnek, de leginkább AMENNYI adót emelnek, ergo az ő véleménye szerint ezt lehetne megszorítások nélkül is csinálni, vagy legalábbis kisebb megszorításokkal.
ez HAZUGSÁG, ordenáré, ormótlan, gusztustalan, hazugság."

semmi egyéb, mint elkötelezettségen alapuló prekoncepció, hatalmas belső logikai ellentmondással.

Orbán ugyanis nincsen hatalmon. Te viszont nyilván pontosan tudod, hogy ha mégis hatalomra került volna, mit tett volna. Vajon honnan tudod ilyen jól? Nem teszel egyebet, mint Gyurcsányt szajkózod, aki folyton ugatta, hogy a megszorításoknak (sőt, neki magának!) nincs alternatívája. Mondta ezt egy olyan ember, aki cinikusan elismerte (őszödi beszéd), hogy előre megfontolt szándékból átverte a választási kampányában az egész országot, és pontosan az ellenkezőjét tette a hatalmat sikerrel megtartva, mint amit ez esetre ígért.

Ordenáré hazugságot arra lehet róni, aki ígér, és az ellenkezőjét cselekszi - arra semmiképp, aki azt mondja, hogy "ha én lennék hatalmon, ezt és ezt tenném" - de nem kap lehetőséget, hogy beigazolja, vagy kiderüljön, hogy tényleg nem mondott igazat. Te Orbán esetén egyszerűen felállítottad a bűnösség vélelmét, míg a valóban bűnös Gyurcsányt inkább békénhagyod... Ez nem más, mint erőteljes (és előítéletes) baos elkötelezettség. Nem csoda, hogy nem találtam a mondatodban a logikát, mert én a hazugságot Gyurcsányra értettem, hisz az ő esetében ez bebizonyosodott már!

thcr 2007.09.10. 21:44:49

óóó te tök..

a "mi másként is meg tudnánk oldani" az egy hazugság, mert nem tudnák másként megoldani. a "soha nem hazudtam" pedig szintén egy ordenáré hazugság, mert hazudtak épp eleget. ezt hiába csavargatod akárhogy, nettó hazugság. aki még választások után is azt szajkózza, hogy ők mennyire máshogy és mennyire jobban tudnák most csinálni, az csak egy ribanc, akinek szembe kellene köpnie a tükröt minden alkalommal mikor belenéz.

a logikádban egyébként volna ráció, ha a mondandóm arról szólt volna, hogy gyurcsánynak itt mennyi kompetenciája van. én a fidesz inkompetenciájáról beszéltem, mert szerettem volna az mszp inkompetenciája mellett az övéikre is felhívni a figyelmet. tessék megérteni, hogy a fideszre káromkodni nem jelenti az mszp dicsőítését. egy 9 évesnek is meg kellene ezt értenie. egyébként nálam okosabb emberek is nagyon sokan bebizonyították már, hogy orbánék éppen úgy nem tudtak semmit kezdeni a hatalmukkal, mint megyó anno, két kézzel szórták a pénzt, és csak tolták lefelé tovább a gazdaságot a szakadékba. és még egyszer ismétlem, gyengébbek kedvéért, aki ezt az egyszerű összefüggést nem képes felfogni; Orbánékat utálni nem egyenlő Gyurcsányékat szeretni.

egyébként nagyon sokakkal ellentétben tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy mennyi rálátásom van a politikára és az egész mókára, és ennek megfelelően következetesen fogok eljárni a következő szavazások alkalmával, faszkorbáccsal sem fog senki rávenni hogy odatoljam a seggem az urnához.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.10. 21:53:55

Hát, te biztos képes vagy annak eldöntésére és megítélésére, hogy más hogyan vezetné az országot. Nem tudom, hogy lehet vitaalap, amikor valaki valamit ex cathedra kijelent. Miért? Csak.

A "hazugság" azt jelenti: az illető valamit mondott, és annak valótlansága bebizonyosodott, továbbá az is, hogy szándékosan mondott mást (szándék híján tévedésről van szó). Orbánról nem bizonyosodott be az, hogy az országot nem vezette volna másképp ő sem, mert a lehetőség sem volt adott arra, hogy ez bebizonyosodhasson. Ennek alapján tehát felelőtlen ígérgetőnek esetleg nevezheted (bár ez se elegáns, mert ugyanúgy csak a te egyéni véleményeden alapul, ami egyébként e tárgykörben a bizonyítottan hazug Gyurcsányéval egyezik), de hazugnak semmiképp. Persze könnyebb ezt olyan nyelveken beszélőknek elmagyarázni, ahol vannnak folyamatos és befejezett jelentésű igék...

thcr 2007.09.11. 09:34:17

mindenféle nemzetiségű gazdasági szakemberek bebizonyították, hogy nem lehet máshogy kilábalni a válságból. gyurcsánynak biztos hogy volna alternatívája, a megszorító csomagnak viszont biztos hogy nincs.
ezen nincs mit vitatkozni, nem én döntöm el, hogy mi kellene most az országnak, mint ahogy nem is Te.

orbánnak egyébként lett volna alkalma bebizonyítani hogy mennyire rátermett az ő kormányuk, 98tól 2002-ig. lett is belőle jó kis Széchenyi Terv, meg lakáshitel. kollégám is abból vett lakást, még ma is vidáman emlékezik vissza rá, és röhög a markába...

thcr 2007.09.11. 09:36:23

u.i.: mielőtt újfent szándékosan félreértelmeznéd, a zorbán hazugsága nem amiatt hazugság, hogy ő azt állította, hogy ő másként csinálná. én készséggel elhiszem hogy ha ő lenne hatalmon, két kézzel szornák a pénzt a nép közé (pont ez a problémám vele). a hazugság a részéről az, hogy azt állítja, ezt a helyzetet pénzszórással is meg lehet oldani.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.09.11. 12:10:16

Perszehogynesőtnagyonis!
Szegény szerencsétlen Medgyessy is Orbán Viktor miatt szórta szét a gazdaság felpörgetéséből összeszedett pénzt, és arról is Orbán Viktor tehet, hogy három évig csak hazudott szegény szerencsétlen beteg Gyurcsány(i) kormányzás helyett...
Meg kéne már fordítani a lemezt! Hat éve nincs hatalmon sem a Fidesz Magyar Polgári Párt, sem Orbán Viktor pártelnök, egykori miniszterelnök, mert a bizonyítékok megsemmisítése miatt mára már kivédhetetlenül csalásnak bizonyult választáson elbukott, a meghamisított mérleg és egyéb hazugságok miatt meg választást vesztett,
"e korban, melynek mérlege hamis
És megcsal holnap, mert megcsalt tegnap is".

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.11. 12:37:02

thcr: képzeld, én is "abból vettem" lakást. És bár az Orbán-kormány teljesítménye is felemás számomra (pl. Gógl a kampányban 400% fizetésemelést ígért, aztán jó, ha 4-et kaptam), de legalább valamiben teljesítette, amit beígért. Avagy netán orvosházaspárként két gyerekkel az 50 négyzetméteres kétszobásban kellett volna ülni életünk végéig, és nem jár nekünk ez a lepusztult 80-as ház egy kis kerttel, ugye, barátom?

A megszorító csomag "mindenféle nemzetiségű gazdasági szakembereiről" meg csak annyit, hogy az elhíresült és több mint felében alkotmányellenes Bokros-csomag népszívató intézkedései tökéletesen fölöslegesnek bizonyultak. A vámpótlék, amit mi nem éreztünk, adta a bevétel majdnem háromnegyedét... Horn és Bokros nem csupán dilettáns volt, de ostoba is, mert csak a vámpótlékkal, a lakosság csesztetése nélkül is konszolidálhattak volna. Megbocsáss, de nekem ez a "mindenféle szakember" nem érv, és nem bizonyíték. Más szakemberek pedig (mert jobboldali közgaszdászok is vannak) azt mondták-írták, hogy a Gyurcsány-féle megszorításokra nincs szükség.

Az én javaslatom ezzel kapcsolatban az volt, hogy a Magyarországon keletkezett óriásvagyonokat (igen, igen, épp a Gyurcsányét, Leisztingerét, stb.) kéne egyszeri, jelentős különadó alá vetni. Hogy végre ne a rendszerváltás vesztesei, hanem a nyertesei is fizessenek valamit.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.09.11. 15:32:40

Nem lehetne Putyintól példát (és mert rövidesen ráér, kormányzási órákat is) venni?
Szerintem hajlandó lenne a tajga szélén eladni egy pár hektáros földecskét, bányácskát is a magyar államnak, hogy nagyar területen lehessena nemzeti vagyont elorzók börtöne.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.09.11. 16:16:38

„Avagy netán orvosházaspárként két gyerekkel az 50 négyzetméteres kétszobásban kellett volna ülni életünk végéig, és nem jár nekünk ez a lepusztult 80-as ház egy kis kerttel, ugye, barátom?”

És a két gyerekes vájárnak, annak nem jár? Und a két gyerekes tűzoltónak? Aztán a két gyerekes pék, az már le van szarva, annak se jár?

Vagy jár mindnek, és finanszírozza állam bácsi? Aztán az hogy legyen?

Tömény komcsizmus, amit írsz, nem kapsz észbe?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.09.11. 16:17:56

Érdekelne az a sok „más szakember”, mert konkrétan Varga expénzügyér kottyantotta el, hogy a megszorítás az kell.

thcr 2007.09.11. 16:58:26

molnárgörény: engem nem hat meg hogy neked orvosi diplomád van, én most azért küzdök hogy egy 27 négyzetméteresre fussa legalább. mavo korrektül kifejtette a dolgot, járhat több egy orvosnak, de azért az árokásónak sem kellene legalább éhen halnia. az orbán féle pénzszórás mindenképpen baromi nagy hiba volt, főleg, hogy mint tegnap hallottam egy kollégától, a lakáshitelre igényelhető segítségre meglepően magas volt a felső limit, konkrétan kurvára nem csak a 6milliós szuterén garzonokra lehetett igényelni a gettó közepén, hanem olyan értékű lakásokra is, amit ha valaki meg tud fizetni, akkor nagyon nem lett volna szabad megengedni hogy igényelje.

mint említettem, én pontosan tisztában vagyok azzal, hogy mennyi rálátásom van az egész mókára, ezért elfogadom azt amit a nálam okosabbak mondanak, de nyilván valóan következetességből - mivel nem értek hozzá - hajlamosabb vagyok azon emberek igazságát elfogadni, akik többen vannak. Te ezzel ellentétben 3 gazdasági szakember véleményt állítod szembe 30 másik véleményével, mondván azok nem igai szakemberek, és kijelented, hogy a 30 szakember véleménye neked nem érv, mert te sokkal jobban értesz hozzá mint a bokros. hogy is volt az, hogy én elfogult vagyok?

thcr 2007.09.11. 17:09:11

még egy u.i.: tessék végre felébredni abból a rózsaszín menyországból, hogy pistike okos gyerek, pistike elmegy egyetemre, pistike leteszi az orvosi diplomát, pistikének biztos 200 IQ-ja van, mert aki el tudja végezni az orvosit, az nagyon okos gyerek, pistike ezért megérdemli a családi házat.
elmondom mi a stájsz: annak van értéke amit a piac diktál. ha a piac azt diktálja, hogy az orvos haljon éhen, akkor majd észbe kap a sok hülyegyerek, és elgondolkodik azon, hogy ne orvosnak tanuljon, mert nincs rá akkora szükség, és láss csodát, a piac megtartja a saját egyensúlyát, hirtelen hiány jelentkezik az orvosokból, és elkezdenek többet ajánlani a munkaadók egy-egy állásért, majd szép lassan újra meg fogja érni orvosnak tanulni.
egyébként csak halkan megjegyezném, hogy ez a gondolkodás amit most vázoltam, elég erőteljesen kapitalista, ami tudvalevőleg köszönőviszonyban sincs a szocializmussal. ennyit a 2007-es jobb és baloldal jobb és baloldaliságáról...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.12. 00:10:44

mavo: nem kapok észbe. Az értelmiséget Nyugaton megfizetik. A különbség ugyanis az orvos és a vájár között az, hogy ha az orvosnak adják a fejtőkalapácsot, pár hónap izmosodás után simán eléri egy gyengébb, vagy akár egy erősebb vájár teljesítményét (ki is van ez már próbálva, a különböző gulágokon). Ugyanakkor fordítva ez teljességgel lehetetlen. Az a komcsizmus, amit te írsz - vagyis, hogy az értelmiséget egyformán kéne kezelni a melósokkal. Szerintem az orvosnak több jár, mert magasabban kvalifikált a munkája. Szerinted meg nem, emellett még önellentmodásban is vagy.

thcr: szamárságokat írtál most. Az orvosi és hasonló szakmákról nem dönthet a piac, mert beledöglesz. Azt ugyanis (lásd fent) nem lehet két perc alatt elővenni, mint a nyulat a kalapból. Hat év, és akkor még csak kezdő vagy, önálló jogosítványok nélkül. Nem érdekel engem, hogy te mitől hatódsz meg, de majd ha valami bajod lesz, észre fogod venni, hogy ma Magyarországon már most főleg szerb és ukrán diplomásak működnek, mert az itt végzettek elmennek Norvágiába, Angliába, stb. Az, hogy te ebbe beledöglesz, mert az ukrán egyetem egy kalap szart ér, az ne zavarjon.

Amúgy meg semmit se tudsz te: nem IQ kérdése, nekem volt borderline gyengeelméjű csoporttársam, aki még félévet se ismételt, bár bukott annyit, mint Rottenbiller. Az orvosképzésben pedig nem szabad vadpiacot működtetni, mert az az ország, amelyik ezt teszi, idióta. Ráadásul miért az épp 18 éveseknek kéne öntudatos piaci szereplőként viselkedniük? Egyszerűen irigy vagy, és kisebbrendűségi komplexusod van, aztán kiabálsz rám fűt-fát, az se zavar, hogy könnyen belátható butaságokat.

thcr 2007.09.12. 09:03:11

molnárgörény: azt hittem van annyi agyad hogy sikerüljön rájönni, hogy ez egy példa volt, még ha rossz példa is. ugyanúgy ahogy a Te esetedben példa volt, hogy pont a saját képzettségedet hoztad fel.
tessék megpróbálni értelmezni azt is amit mavo mondott, meg amit én mondtam. kerek perec leírtam, hogy a "mavo korrektül kifejtette a dolgot, járhat több egy orvosnak, de azért az árokásónak sem kellene legalább éhen halnia".

ha jól látom a mondandóm lényegi részére meg nem tudtál reagálni semmit, vagy megcáfolni, úgyhogy leírom még egyszer, hátha elfelejtesz visszagörgetni...


"az orbán féle pénzszórás mindenképpen baromi nagy hiba volt, főleg, hogy mint tegnap hallottam egy kollégától, a lakáshitelre igényelhető segítségre meglepően magas volt a felső limit, konkrétan kurvára nem csak a 6milliós szuterén garzonokra lehetett igényelni a gettó közepén, hanem olyan értékű lakásokra is, amit ha valaki meg tud fizetni, akkor nagyon nem lett volna szabad megengedni hogy igényelje.

mint említettem, én pontosan tisztában vagyok azzal, hogy mennyi rálátásom van az egész mókára, ezért elfogadom azt amit a nálam okosabbak mondanak, de nyilván valóan következetességből - mivel nem értek hozzá - hajlamosabb vagyok azon emberek igazságát elfogadni, akik többen vannak. Te ezzel ellentétben 3 gazdasági szakember véleményt állítod szembe 30 másik véleményével, mondván azok nem igai szakemberek, és kijelented, hogy a 30 szakember véleménye neked nem érv, mert te sokkal jobban értesz hozzá mint a bokros. hogy is volt az, hogy én elfogult vagyok?"

"tessék végre felébredni abból a rózsaszín menyországból, hogy pistike okos gyerek, pistike elmegy egyetemre, pistike leteszi az orvosi/fizikus/matematikus/bölcsész/közgazdasági diplomát, pistikének biztos 200 IQ-ja van, mert aki el tudja végezni az orvosi/fizikus/matematikus/bölcsész/közgazdasági szakot, az nagyon okos gyerek, pistike ezért megérdemli a családi házat.
elmondom mi a stájsz: annak van értéke amit a piac diktál. ha a piac azt diktálja, hogy az orvos/fizikus/matematikus/bölcsész/közgazdász szakot végzett haljon éhen, akkor majd észbe kap a sok hülyegyerek, és elgondolkodik azon, hogy ne orvosnak/fizikusnak/matematikusnak/bölcsésznek/közgazdásznak tanuljon, mert nincs rá akkora szükség, és láss csodát, a piac megtartja a saját egyensúlyát, hirtelen hiány jelentkezik az orvosokból/fizikusokból/matematikusokból/bölcsészekből/közgazdászokból, és elkezdenek többet ajánlani a munkaadók egy-egy állásért, majd szép lassan újra meg fogja érni orvosnak/fizikusnak/matematikusnak/bölcsésznek/közgazdásznak tanulni.
egyébként csak halkan megjegyezném, hogy ez a gondolkodás amit most vázoltam, elég erőteljesen kapitalista, ami tudvalevőleg köszönőviszonyban sincs a szocializmussal. ennyit a 2007-es jobb és baloldal jobb és baloldaliságáról..."

thcr 2007.09.12. 09:23:52

u.i.: valóban szörnyű egyébként, hogy ebben a tekintetben az orvosok is beletartoznak a felsorolásba, de ez nem változtat a lényegen. egyébként le merem fogadni, hogy szintén beletartozik többek között a paksi atomerőmű számos alkalmazottja is. csak hogy nehogy azt hidd, hogy az orvos az egyetlen akinek a szaktudásától életek és sorsok függenek, és ennek ellenére nincs megfizetve. még a bkv sofőr sem mind1, hogyan vezeti a buszt.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.12. 18:02:58

Reménytelen vagy thcr: leírtam, hogy az orvosképzés nem megy szabadpiaci reakcióként, mert 6 év csak az egyetem. Itt nem úgy van, mint az autógumigyárban, hogy átállítom a gépet oszt hadd menjen, egy hét múlva hegyekben áll az addig hiányzó gumi. Elment a nagyon okos füled mellett.

Hogy pontosan mennyi volt a limit, nem tudom. Nem hinném, hogy a 6 milliós lyuknál kellett volna meghúzni azt. Azt viszont tudom, hogy a limit a lakás vonatkozásában (szobaszám) a költöző személyek számával elég jól meg volt szabva. Vagyis a kétgyerekes házaspár 3 vagy 3 és fél szobáig mehetett. Az talán csak nem túl sok, pl. amikor a két gyerek különnemű, és előbb-utóbb serdülők is lesznek?

Amúgy a lakáshitel elleni pampogást az hitelteleníti, hogy még D-209 és Kúrcsány is megtartotta, mindmáig. Pedig ezek nem szívbajosak. Talán azért, mert más lehetősége a fiataloknak ma sincsen... Lehetett a végrehajtásban hiba, kaphattak nem igazán rászorultak kedvezményes hitelt, de azért azt tudni kell, hogy az állam itt csak a kamattámogatást állja, és nagyon sok igazságtalan hitel kell akkora kárhoz, amit pl. az egyetlen őszödi kormányüdülő-simli csusszantott Gyurcsány zsebébe...

Valami bizonyítékot arra, hogy kinek van közgazdasági igazsága! Az ugyanis egyrészt nem népszavazás kérdése, másrészt még az is erősen torzít, hogy egészen Amerikáig a balliberális média van túlsúlyban, tehát hogy mit tesznek közzé, ők válogatják meg. Nem tudok arról, hogy olyan fene nagy egyetértés lenne a megszorításokon. Megjegyzem, te nem válaszoltál arra: miért nem jó alternatíva Gyurcsányt, Kapolyit, Leisztingert, stb. a törvény peremén (és hányszor azon túli) járó módszerekkel szerzett milliárdok után egyszer, rendkívüli nagy adóval sújtani? Miért mindig mindent a nép fizessen ki? Miért ne a rendszerváltás (cinkelt lapokkal játszó) nyerteseitől vegyenek el egyszer?

Persze van válasz: mert megveszik az országot kilóra, így aztán az ő zsebükben senki sem mer turkálni. Te is inkább szamárságokat írsz, valódi érvek nélkül - és nem veszed észre, hogy (hacsak nem vagy kishaszonélvezője e folyamatoknak) rád, a balekre alapozzák a hatalmukat. Rám nem, mert én átlátok rajtuk. Orbánon is, akiben bőven látok hibát, de sokkal kevesebb gazemberséget, mint a baloldaliakban.

Ti még azt se veszitek észre, hogy a baloldal micsoda alakokkal állt fel: Horn, a pufajkás (aki erre máig büszke!), Medgyessy. a D-209, és Gyurcsány, a hazug tolvaj adócsaló (Altus, Fittelina). Hát, ha nektek ez kell...

thcr 2007.09.12. 20:29:59

"Reménytelen vagy thcr: leírtam, hogy az orvosképzés nem megy szabadpiaci reakcióként, mert 6 év csak az egyetem. Itt nem úgy van, mint az autógumigyárban, hogy átállítom a gépet oszt hadd menjen, egy hét múlva hegyekben áll az addig hiányzó gumi. Elment a nagyon okos füled mellett."
talán a Te nagyon okos füled mellett ment el amit utána írtam: PÉLDA VOLT!! egy általános igazságot írtam le vele, egy olyan példán, ami lehet hogy nem állja meg a helyét, de ha tényleg orvosi egyetemet végeztél, akkor ennyit képesnek kellene lenni megérteni...

"Hogy pontosan mennyi volt a limit, nem tudom. Nem hinném, hogy a 6 milliós lyuknál kellett volna meghúzni azt. Azt viszont tudom, hogy a limit a lakás vonatkozásában (szobaszám) a költöző személyek számával elég jól meg volt szabva. Vagyis a kétgyerekes házaspár 3 vagy 3 és fél szobáig mehetett. Az talán csak nem túl sok, pl. amikor a két gyerek különnemű, és előbb-utóbb serdülők is lesznek?"
erről sajnos nem tudok semmit, mint említettem, hallottam az egyik kollégámtól amit fentebb leírtam. bár kétgyerekes 4tagú családnak lehet szüksége még 3szobás lakásra is akár, csak megint nem erről beszéltem. gondolom tisztában vagy vele, hogy lehet venni 3szobás lakást 12misiért is, meg 32ért is.
"A lakásvásárlások állami támogatásának megteremtése az Orbán-kormány érdeme, de a támogatott lakáshitelek kezdeti nagyvonalú szabályozása miatt nemcsak lakhatási, hanem befektetési célú lakásvásárlók is kaphattak állami támogatást."
index.hu 2005-07-08
a mondandóm lényege nem a szobák számán, hanem az értéken volt, egy diplomás embernek ezt értenie kellene.

"Amúgy a lakáshitel elleni pampogást az hitelteleníti, hogy még D-209 és Kúrcsány is megtartotta, mindmáig. Pedig ezek nem szívbajosak."
megint hülye vagy. senkit nem érdekel a gyurcsányék csapata, azokra soha nem szavaztam volna. arról beszélünk jelenleg, hogy én személy szerint miért nem szavazok orbánékra sem, és miért tartom elfogultnak a Te véleményedet.
"nagyon sok igazságtalan hitel kell akkora kárhoz, amit pl. az egyetlen őszödi kormányüdülő-simli csusszantott Gyurcsány zsebébe..."
detto, senki nem mondta hogy gyurcsányt alternatívának tartanám, igazából közvélemény kutatások eredményei szerint is, az emberek nagyon kis százaléka tartja alternatívának. pedig a jobbosok szerint minden ballib, még a sonda ispos is.

"Valami bizonyítékot arra, hogy kinek van közgazdasági igazsága!"
nincs, mint ahogy eddig is már vagy 25ször említettem, bizonyíték híján egyet tudok tenni, mivel úgy általában mind hazudik, inkább azoknak hiszek akik többen vannak, szavazni pedig nem fogok senkire. tán tudsz logikusabb megoldást? mondjuk azoknak kéne hinni akik kevesebben vannak, azértmert csak, miiii???!!

"egészen Amerikáig a balliberális média van túlsúlyban, tehát hogy mit tesznek közzé, ők válogatják meg."
ugye tisztában vagy vele, hogy ennek a mondatodnak eléggé büdös összeesküvés szaga van? miért is lenne a"egyészen Amerikáig" a balliberális média a túlsúlyban???

"miért nem jó alternatíva Gyurcsányt, Kapolyit, Leisztingert, stb. a törvény peremén (és hányszor azon túli) járó módszerekkel szerzett milliárdok után egyszer, rendkívüli nagy adóval sújtani?"
azért te nyönye mert az adóztatható összvagyonuk (értsd: olyan pénzek amelyekről egyértelműen be tudod bizonyítani, hogy valóban ellopták, és ők lopták el) lófaszt nem ér az ország számára, aprópénz, néhány milliárdról beszélünk egy 8000 milliárdos éves költségvetés mellett. komolyan mondom, ez az ötlet akár hófehérke agyából is kipattanhatott volna...

"Rám nem, mert én átlátok rajtuk."
asszem innentől már ne is kommentáljuk, kedves micimackó...

"Ti még azt se veszitek észre, hogy a baloldal micsoda alakokkal állt fel"
egyáltalán a Föld nevű bolygóról származol? ennyire hülye nem lehet valaki diplomával.. esetleg betűzzem ki neked, hogy nem óhajtok egyikre sem szavazni? engem nem kell meggyőzni arról hogy ki a gazember, én nem bégetek egyiknek sem.
latinul mondjam, hogy megértsd?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.13. 00:37:29

Talán olvasgasd a már kiadott milliárdos toplistát, vagyonadatokkal együtt, és nézd meg, hogy ha csak az első száztól a zsuga felét elveszik, mennyi a bevétel. Ez a házi feladat, megkeresni, kiszámolni, elnézést kérni.

thcr 2007.09.13. 10:06:25

nem az első százról beszéltünk, hanem a leggazdagabb politikusokról.
többi témához hozzászólás esetleg akad?

thcr 2007.09.13. 10:07:10

nem az első százról beszéltünk, hanem a leggazdagabb politikusokról.
többi témához hozzászólás esetleg akad?

u.i.: a jól megadóztatás nálad azt jelenti hogy a teljes vagyonukat elkobzod, igaz?

thcr 2007.09.13. 10:24:59

csak a kedvedért kiszámoltam, ha a 100 leggazdagabb magyar összvagyonát összeadod, mert annyira paranoid vagy, hogy szerinted a 100 leggazdagabb magyar vagyonának 100%-át az államtól lopta (inkább ne kommentáljunk egy ilyen felvetést), akkor 624,5milliárd forint jön ki (lehet hogy pár milliárdal elszámoltam magam, a végére már jojózott a szemem). csak miheztartás végett, a 4es metró önmagában a tervezet szerint 150 milliárdba került volna, de az 1990 óta tartó balfaszkodásnak köszönhetően, mindezidáig, míg egy darab sínt nem tettek még le, csak mostanra 500milliárd forintnál tart. és persze most én a 100 leggazdagabb magyar teljes vagyonát számoltam össze, nem annak a maximum 10 politikusnak a lopott pénzét, akire Te gondoltál.

ha ennyire érdekel a lopkodás téma egyébként, akkor ajánlom figyelmedbe a w.blog.hu/2007/02/19/ezek_lopnak címen található "Ezek lopnak" című Tóta szösszenetet. tudom, ő szélsőbalos, mert nem csak gyurcsányékat ostorozza, de azért jó írás..

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.13. 12:30:13

Nem mind az államtól lopták - de látod, hogy egy 50%-os különadó csak a 100 leggazdagabbtól 312 milliárdot hajthatna be. Ha ezt mondjuk az ezer leggazdagabbra bővítjük, jócskán meghaladja a bevétel a teljes éves költségvetés 10%-át. Namármost azt te se hiheted, hogy ez nem egy akkor tétel, ami gyakorlatilag egyensúlyba hozza a büdzsét, és senki mást nem kell sarcolni. Számszakilag tökéletes megoldás, más kérdés, hogy az erőviszonyok megengedik-e a kivitelezést. Merthogy vannak olyan szamarak, akik a milliárdosok helyett is szívesen fizetnek, csak hogy az ellenzéket szidhassák.

thcr 2007.09.13. 13:50:44

röhejes lenne ha 50%-ot leadóztatnának a leggazdagabbakról, a felső 1000ről pláne, mert max 5-10 olyan lenne közöttük akikről bizonyítható lenne, hogy loptak a zországtól (még az is kérdés, hogy mennyit lehetne egyáltalán rájuk verni). a lényeg, hogy az a pénz ami legombolható lenne róluk, nevetségesen kevés lenne az ország számára. de ez nem az mszpzombik miatt lenne kivitelezhetetlen, hanem ahogy említetted, az erőviszonyok miatt. csakhogy az erőviszonyokat nem a birkák döntik el, hanem ott fent. ezeknek a hatalomhoz semmi szükség nem lenne se a zsidózókra, se a nácizókra, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a hatalom úgy általában nem kapcsolatos szükségszerűen a politikával, kizárólag csak az anyagi és kapcsolati tőkével.

egy vagyonadó egyébként valószínűleg nem lenne hülyeség, bár nem vagyok meggyőződve róla, hogy valamilyen formában nem létezik már most is (nem győzöm hangsúlyozni hogy mennyire tájékozatlan tudok lenni a politikában), de biztos hogy nem 50%... ha belegondolsz egyébként akkor érthető hogy miért: egy munkavállaló átlagban kicsit több mint 50%-át kapja meg annak a pénznek, amit a munkaadója kifizet számára. ennek eredménye, hogy a munkavállalók nagy része vagy nincs bejelentve/minimálra van bejelentve, vagy a cég lecsalja máshonnan, más adókból a pénzeket. ha ezt az 50%-ot megemelnéd mondjuk 90-re, akkor 99,99999% nem lenne bejelentve, vagy csak minimálra. ugyanez a helyzet a felső 1000 köreiben is, ha növelnéd az adóterheket CSAK és kizárólag számukra, vagy bevezetnél egy új adót a vagyonukra, ami nyilvánvalóan hatalmas vagyonukból őket érintené a legérzékenyebben, akkor kurvagyorsan bebizonyítanák, hogy nincs is olyan sok pénzük.
ehhez nem kell közgazdásznak lenni, hogy kitaláld magadtól.

hogy valakinek mije van, azt könnyebben el lehet rejteni. valamilyen szinten megoldás lehetne, hogy ne azt adóztassák, amije most van az embereknek, hanem azt ami később lesz; adóztassák meg a luxuscikk/luxusingatlan vásárlásakor, legyen egy sávos plusz adó minden termék vagy ingatlan vásárlásánál, és ha vw phaetont akar valaki, akkor fizessen még többet. neki már úgy is mind1.. ez amúgy csak ilyen hangos gondolkodás, nem vagyok közgazdász, csak azt akartam reprezentálni, hogy a felső 1000 vagyonának a felének az elkobzása egyszerűen baromság.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.09.13. 17:35:19

... ha jól emlékszem, kedvencem, Frankl (hubbazmeg, zsidó, oszt' mégis példaképem!) már leírt egy, az árokásás kontra agypungálás közötti minimális különbségre vonatkozó párbeszédet valahol. Az azonosság, egyenrangúság pártján akkor is egy szocialista, egészen pontosan kifejtve az igazság elemeit egy nemzeti szocialista SS-katona, lűágerőr állt.
Hiába, egyik szocialista olyan, mint a másik. Csak az egyik főleg a zsidókat bántja, a másik meg főleg a magyarokat.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.14. 00:53:16

thcr: a jövedelem- és a vagyonadó között lényeges a különbség. Jövedelemadóban az 50 % körüli kirívóan magas (amúgy a magyar szja kirívóan magas) - ugyanakkor ha valakinek van 2 milliárdja, és az egyiket elveszik, még mindig nagyon gazdag.

Valamit pedig félreértettél. Nem szükséges ugyanis egy vagyonadó kivetéséhez (az ultragazdagokra), hogy a vagyonuk lopott vagyon legyen. Mint ahogy a jövedelemadó is a becsületes munka pénzéből is bizony, elvesz. Csak morális segédérvként hozom fel azt, hogy e vagyonok többsége rablóprivatizáció, lopás, rendszerváltásos simlizés útján gyűlt össze, tehát etikailag is támagatható az egyszeri, kemény megcsapolásuk. Amúgy abban is a néhány nagyon sikeres és sokat dolgozó vállalkozó faragna rá (mert tőlük "méltatlanul" szednék el), de ez azért nem nagy gond, mert ők ügyesek és visszagyűjtik úgyis.

thcr 2007.09.14. 09:58:26

pontosan ez a lényeg, csak szerintem ezt nem lehet így felfogni hogy majd ügyes és visszaszerzi. gondolj bele, hogy van mondjuk x%-uk aki tényleg rendes munkával szerezte a pénzét. ergo nem 2-szer, 3szor, hanem 10-20szor többet és keményebben dolgoztak, vagy annyiszor ügyesebbek voltak. hangsúlyozom, a tisztességesekről beszélek. ezt egyszerűen nem lehet megcsinálni velük. ha én pl színész lennék, és a tehetségemmel tennék szert hírnévre és gazdagságra, kurvamorcos lennék ha ezt el akarnák venni tőlem (megint rossz példa, a színészek valszeg nem kirívóan gazdagok, csak pár százezerrel forinttal élnek jobban). vagy gondolj bele mondjuk a brókerek életébe. 20 és 30 éves koruk között gyakorlatilag olyan szinten teszik tönkre az idegrendszerüket, hogy 30 fölött jellemzően már nem is lehet csinálni, aki 30ig nem alapozza meg a jövőjét úgy hogy utána élete végéig ne kelljen dolgoznia, az eláshatja magát. ha meg sikerül neki, akkor már minden mindegy, élhet boldogan és gazdagon amíg tud.

na ők vajon mennyire lennének morcosak egy ilyen húzástól?...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.14. 20:29:10

A brókerek nem milliárdosok, csak szimpla gazdagok (már amelyik).

Elvi a kérdés: fizessenek a gazdagok, avagy fizessen mindenki (csak ők ne, mert a könyvelőjük úgyis elsimítja). Szerintem a gazdagok fizessenek, már csak azért is, mert eddig sose tették. Miért kéne mindig nekem szívni? Az nem baj, ha én (meg mág néhány millió) ember morcos? Csak az egy-kétszáz milliárdos a fontos? Arról nem is beszélve, hogy már megbocsáss, de a 100 leggazdagabb című kiadványban elvétve fordul elő tényleg becsületes ember - többsége simlis. Ne sajnáld már őket annyira...

Refuse/Resist! 2007.11.28. 18:06:20

Sodika a paródiarovatban ÖNMAGÁT parodizálja. Ez teljesen nyilvánvaló.
Nem gondolkodtál el azon, hogy hogyan lehetne egy olyan paródiát csinálni róla, mint pl. a tirpákbokrétás worlukról?
Nem lehet.
Sodika paródiablogja a sodi.frreblog.hu.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.12.02. 09:32:01

Konkrétan olyat, mint a forabetter tirpáklófasz még sodikáról SEM szeretnék, mert az nem paródia, hanem az utálat manifesztálódása.

Erről már leírtam amúgy a frankót: a paródia a lényeges tulajdonságokról szól, a tirpáklófasz meg pont ebben szar.

Refuse/Resist! 2007.12.06. 10:47:30

"az utálat manifesztálódása"
Néha igen, de azért sokszor oda csapnak, ahova köll. Habár tényleg lehet, hogy nem paródia, hanem kritika.
És néha tényleg zavaró az öncélú fikapumpálás, ami minden csak nem érdemi kritika.
De hát kard által vész...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.12.06. 17:50:57

Paródiának szar, kritikának viszont szubjektív.

NRG44 · http://althir.org 2009.03.18. 03:16:13

Zsidózás? Aki zsidó, azt mégis mi másnak lehet nevezni, talán a paradicsomfőzeléket is nevezzük el markológépnek? :)
süti beállítások módosítása