Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Nyílt levél nemzetiszocialista barátainknak

2007.07.31. 16:08 | mavo | 36 komment

Címkék: ajánló zsidó nemzeti radikalizmus

„Hát azon elgondolkodtatok-e már, hogy miért gyűlölitek a zsidókat? Azért, mert bolsevista gazemberek, vagy azért, mert rablókapitalista karvalytőkések? Azért, mert ultranacionalista-cionisták, vagy azért, mert hazátlan kozmopoliták? Azért, mert irritálóan költekeznek, vagy azért, mert fukarkodnak és felhalmoznak? Azért, mert mindenhova odafurakodnak, vagy azért, mert a háttérben bújkálnak, és onnan irányítanak? Azért, mert Isten kiválasztott népének tartják magukat, vagy azért, mert ateista disznók, akik tagadják Isten létezését? Tökmindegy, ugye? Bármelyik érv megteszi, amelyik épp szembejön. Valójában egyszerűen arról van szó, hogy utáljátok a fejüket, igaz-e? Semmi vész, jogotok van hozzá, csak vállaljátok fel! Vagy ha nem vagytok képesek rá, mert mégis csak akartok magatoknak valamiféle szellemi felhatalmazást a gyűlölködéshez, nos, akkor válasszatok a fenti ellentétpárokból egyet-egyet, és legyen az az ideológia, de akkor a másikat nehogy meghalljuk még egyszer, baszki, mert az mégse járja, hogy páros napokon kurva cionisták, páratlan napokon meg mocskos kozmopoliták...stb. Aztán majd ha úgy hozza, szívesen végignézzük, ahogy a komcsizsidó-gyűlölő nácik törött sörösüvegekkel a kezükben összecsapnak a tőkészsidó-gyűlölő skinheadekkel, akik baseballütőikkel készülnek elsimítani ezt a kis ideológiai ellentétet.”

A történet a szélsőközép blogon olvasható, különösebb hozzáfűzni valóm nincs.

>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr49129224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.01. 13:20:03

Mavo: Te is, a szélsőközép is simán csúsztattok. Először is: ha valaki en bloc utálja a zsidókat, pusztán származási okból, az csakugyan antiszemita. Az viszont ocsmány, antidemokratikus és a holocaust-ipar része, hogy bírálni is tilos őket, illetve, ha valaki zsidót zsidóként bírál, rögvest lefasisztázzátok.

Én nem akarok egyet se lemészárolni közülük, DE:

1./ Irritál az állandó holocaust-emlegetés (ráadásul más népek hasonló vagy nagyobb tragédiáinak elhallgatásával vagy elbagatellizálásával), bocsánatkérés-követelés olyanoktól, akik az adott időben nem is éltek;

2./ Gusztustalannak tartom a hetedízigleni pénzkéregetést az elszenvedettekért (sokszor nem az elszenvedők, hanem leszármazottaik részéről);

3./ Felemelem szavam a bármilyen zsidóbírálat kapcsán jelentkező üvöltő antiszemitázó és fasiztázó kórus ellen, mert senki sem jogosult arra, hogy magát (bármilyen korábbi gaztettek ürügyén!) bírálhatatlannak jelentse ki;

4./ Elítélem az Izrael államban folyó atomfegyverkezést, az izraeli rasszista (fasisztának is mondhatjuk), faji megkülönböztetés deklarálásán alapuló apartheidrendszert, és a szomszéd államokkal szembeni, békeidőben is gyakorlatilag állandó terrorista erőszakot, továbbá a vonatkozó ENSZ-határozatok megtorlatlan semmibevételét;

5./ Elítélem az USA rendkívül erős és befolyásos zsidó lobbyjának tevékenységét, amely gyakorlatilag Izraelt a nemzetközi játékszabályokon kívülre helyezi.

Ugyanakkor egyetlen zsidó embert nem utálok vagy gyűlölök csak azért, mert zsidó. Sőt, több zsidóval vagyok kölcsönösen igen jó viszonyban - olyanokkal, akik egyébként politikai nézetemet ismerik.

Fasiszta vagyok?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.01. 13:45:19

Az Izrael állammal kapcsolatos problémáid esetében egyszerű a kérdések merülnek fel.

Ha valóban csak a faji megkülönböztetés bánt, akkor miért hagyod szó nélkül a környező arab államokban folyó faji megkülönböztetést?

Ha valóban a nemzetközi játékszabályokon kívül levés a gondod, miért nem sikoltozol, amikor Líbia milliárdokat zsarol ki európai országoktól, miért nem kiabálsz, amikor a Hamász átlövöldöz Izraelbe, illetve háborús bűnöket követ el a Gázai-övezetben.

Ha a híres paleszti holokauszt zavar, akkor miért nem emeled fe a szavadat, amikor a Hamász fegyveresei két röke hét alatt végeztek annyi palesztinel, mint amennyi több, mint egy év alatt halt meg a mostani Intifáda alatt?

És így tovább ... és ne gyere a sablon deazsidókkezdtékkel, mert leszarom.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.01. 14:46:34

Nos, ez az az érvelés, ami az én véleményemet támasztja alá. Magam azt írtam, hogy holocaust-iparról van szó, és Auscwitz mintegy bérletet jelent bármilyen gazemberségre. Jelen esetben más szavakkal azt írod le, hogy más államok disznóságai ugyanilyen bérletet, engedélyt jelentenek. Nem így van.

Viszont ha a zsidókról és az antiszemitizmusról posztolsz, akkor miért is kéne az arab sonvinizmusról írogatnom??? Határolódjak el? Nem pártolom azt sem, semmilyen vonzalom nem fűz sem az arabokhoz, sem vallásukhoz, de NEM ERRŐL VOLT SZÓ. Líbiának meg ehhez végképp semmi köze, de azt le is bombázta időnként az USA, Izraelt meg nemigen.

Továbbá: Izrael állam megalapításakor az ENSZ-döntéseket nem hajtották végre. Izrael a rá kedvező részeket megtette, más területeket háborúban elfoglalt (és sose ürített ki, bár kötelezték rá), palesztin állam meg nincs. Az izraeli arab állampolgárok jogfosztottak, tulajdonukat is minden további nélkül elveszik, ha valaki kibucot akar a helyén. Teljesen mindegy, ki kezdte: ha a zsidók különbnek tartják magukat az araboknál (márpedig nagyon is annak tartják), valamint katonailag is náluk a túlerő, akkor nekik kéne befejezni. Vedd észre, hogy az ottani összes incidensben az izraeliek vegytiszta bosszúállók, és még a ferdített tudósításokból is kiderül, hogy gyakorlatilag mindig több az arab halott.

A Hamasz és a többi palesztin frakció konfliktusát pedig aligha tekintheted a zsidók részére adott palesztin-kilövési engedélynek, ha hajlamos is vagy erre...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.01. 15:04:13

„Jelen esetben más szavakkal azt írod le, hogy más államok disznóságai ugyanilyen bérletet, engedélyt jelentenek.”

Konkrétan tereled a szót, mint disznó, szándékosan félreértelmezed, amit írok — jelzem, tendenciózusan.

Próbálom kicsit szájbarágósabban: elhinném, hogy téged az ilyen és olyan jogok sárbatiprása érdekel, ha valamilyen furcsa véletlen folytán nem csak és kizárólag Izrael esetében hőbörögnél.

Amúgy ez is klasszikus „Izraelt bíráló” magatartás: ha Izraelben valamilyen jogsértés történik, akkor címlapon áradnak a sirámok, míg a két kilométerrel odébb nem biboldók által elkövetett bűnök a kutyát sem érdeklik, s ha ezt valaki meg meri említeni, akkor nemhogy azt mondanák, hiogy ja, tényleg, hanem azzal vágnak vissza, hogy deizraelteznemjogosítjafel.

Héperszehogynem. Ebben az utóbbiban egyetértünk. Csak éppen nem az elfogulatlanság par excellence jele, ha egy konfliktus kapcsán, amelyben mindkét fél jócskán követ el disznóságokat, kizárólag az egyik fél disznóságait verklizik.

Az utolsó mondatod pedig olyan, hogy konkréatn az általad előszeretettel emlegetett polgári erkölcs nevében egy bazi nagy verés járna érte.

Szerencsédre én leszarom az efféle polgári erkölcsöket.

A nettó hazugságokkal pedig nem foglalkozom.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.01. 15:06:48

Na, azért ezt nem hagyom ki:

„A Hamasz és a többi palesztin frakció”

Muhaha. A többi az konkrétan egy, a Fatah. És két fegyveres szervezetről írsz, amelyek közül az egyik annyival jobb, hogy mostanra nagyjából abbahagyta a terrorcselekményeket.

És roppantul érdekelne, hogyan hessegetnéd el magadtól a cúna bosszúállás gondolatát, ha napi szinten potyognának Kasszam típusú békés ojjektumok a faludra.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.01. 15:09:07

„Továbbá: Izrael állam megalapításakor az ENSZ-döntéseket nem hajtották végre.”

Ezt ellenben bővebben kifejthetnéd. Ki és mit nem tartott be abban a baljóslatú 1947-es évben?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.01. 15:15:55

A korábbiból egy csemege.

„2./ Gusztustalannak tartom a hetedízigleni pénzkéregetést az elszenvedettekért (sokszor nem az elszenvedők, hanem leszármazottaik részéről);”

No igen, ez elég szemét dolog. Vegyük például a kényszermunkások esetét.

Konkrétan a német vállalatok, nem óhajtottak fizetni a náci időkben elvégeztetett rabszolgamunkááért, ez kicsit elhúzódott, ezért most került sor a jóvátételekre.

Az pedig az aljasság csúcsa, amikor azt írod, hogy „sokszor nem az elszenvedők, hanem leszármazottaik részéről”. Konkrétan azoknak a munkásoknak, akiket a német vállalatok „alkalmaztak”, nem elhyanyagolható része, miután munkaképtelen lett az emberséges körülményektől, a pihentető munkától és a túltápláltságtól — alkalmatlanná minősíttetett, és képzeld el — bár tudom, ez az emberséges III. Birodalom ismeretében nonszensz — koncentrációs táborokba küldték őket, ahol az emberségesen szelektáló tisztek nem a másik irányba küldték őket. Emberek százezreiről van szó, akik egy részének vannak ma élő rokonai.

De igazad van: coki nekik, nem jóvátétel, hiszen tudom, ha neked ölték volna meg a fél családodat, miután előtte dolgozhattak az emberséges német gyárakban (érted! joguk volt hozzá!), te biztosan nem kérnél semmilyen jóvátételt.

Tök rendes vagy!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.01. 15:20:29

A többi = (mármint, aki ott lövöldöz) a Hezbollah, az al-Aksza Mártírjainak Brigádja, a Fatah, stb. Kisebb-nagyobb arab/palesztin terrorista/szabadságharcos szervezeteknek se szeri, se száma (a Hezbollahnak, bár Irán-barát, van elég palesztin tagja). Tény, hogy ezek egymást is lövik.

Nem igazán értem, miért baj az, hogy nem tartom hivatkozási alapnak a palesztinok belső ügyeit. Az ugyanis - ha a zsidókról írsz - nem tartozik a tárgyra. Írj az arabokról vagy a tuszikról, ha arról akarsz kommenteket. Megjegyzem, hogy ezekről senki nem ír, ez is valahol az általam definiált holocaustipar részjelensége: a két hét alatt leölt egymillió tuszi a kutyát nem érdekelte. Azóta sem, holott a gyilkolási sebességet nézve Hitler elbújhatott a hutuk mellett.

Érdekes ötlet, hogy amikor zsidókról és antiszemitákról posztolsz, akkor nekem az arab sovinizmust kéne fennhangon gyaláznom.

Egyébként nem értelek. Miért, szerinted Izraelt feljogosítja TB-járulékkal, ÁFÁ-val és SZJA-val növelt összegű bosszúra az, ami a szomszédoknál történik? Vagy akár az, amit ellene tesznek? Jön a kasszam típusú objektum, meghal három zsidó, tehát szét lehet lőni harminc arabot? Ez lenne a zsidó kultúra? És ezt kéne támogatni?

Én a saját, keresztény vallásomat ennél többre tartom. Egy dolog, hogy nem tudjuk és az őskeresztények óta sose tudtuk betartani: de abban az erkölcsi parancs az, hogy ne ölj, illetve, hogy dobd vissza kenyérrel.

Ha pedig te azt vallod, hogy bárki gazembersége simán és automatikusan feljogosít hasonlóra (helyesebben: kamatos kamatokkal visszaadásra), akkor tulajdonképp nem másnak vagy híve, mint a sariának - annak körülbelül ilyen az erkölcsisége. Akkor meg minek fáj neked az arab mentalitás?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.01. 15:35:17

Ja, a jóvátétel. Az egyik nagyapám (már valahol írtam) volt két és fél évet egy szibériai edzőtáborban, ahonnan úgy jött haza, hogy nem ismerte meg a családja. Kapott is 30 ezer forintnyi kárpótlási jegyet (a 3 gyereke, mert ő már nem élt). Érdekes. A Gulágért valahogy nem lehet 2000-ben, mindenféle elévülés többszöröse elteltével pénzt kérni, csak a VW és hasonló cégek pumpolhatóak - amerikai bíróságok előtt, akiknek nyilván rohadt nagy illetékességük van emberi jogi ügyekre. Erről Fülig Jimmy jut eszembe ("a kocsmáros tudja, hogy kés kell a sebbe, itt már orvost is öltek"): az amerikai bíróságnak is tájékozottnak lenni népirtási ügyekben, hiszen az indiánokkal a kellő gyakorlatot megszerezték, nem is beszélve az egyetlen újkori rabszolgatartás dicsőségéről...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.01. 15:51:16

Még mielőtt jönne, hogy nagyapám rohadt fasiszta háborús bűnös volt: katonáskodás alól felmentett iskolaigazgató volt (1900-ban született), akit a szétlőtt zuglói házából vittek el málenkij robotra, pár órára a szomszéd utcába... A végén nem a robot lett málenkij, hanem ő maga...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.01. 16:27:16

„Ha pedig te azt vallod, hogy bárki gazembersége simán és automatikusan feljogosít hasonlóra”

Nos ez az a pont, ahol kénytelen vagyok téged elküldeni a bús picsába. Mert megérdemled, azért.

Ha nem írtam volna le feketén-fehéren, hogy nem így gondolom, akkor talán (hangsúlyozom, talán) lehetne okod arra, hogy valamelyik mondatom alapos kifacsarásával ezt a faszságot add a számba, de így nem.

És konkrétan a jó büdös felmenőd, az akart előhozakodni a náci papáddal, mamáddal és unokáddal, ez nem az én sítlusom. Mivel azonban nem az első eset, hogy sunyiságokat írogatsz rólam, kezdem azt hinni, neked viszont igen. Az, hogy lehülyézzük, lebarmozzuk egymást, az belefér, anyámat is szidhatja bárki, ha jól esik, de az efféle sunyi mondatok elengedése finoman szólva nem lehet vitában eszköz — külön érdekel, hogy a faszomba fér ez bele a te híres polgári erkölcsödbe.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.01. 18:02:10

Ja, és ha már felmenők.

Az enyém negyvenötben esett fogságba, és a nagysztalin halála után tért haza az északi fény hazájában töltött kedélyes jutalomüdülésről, később bejátszott neki egy kis ávóspince, meg Baracska is, ő konkrétan kb. egymilliót kapott, tehát a harmincezer valóban furcsa.

Más kérdés, hogy egyszerűen nem bírom megérteni, miképpen lehet a dologban X német cég a jócsávó, akit a gonosz bibsik lehúztak pízre.

Ja, célozgattál, ehhez képest a zamerikai népirtás gyorsan szóba keveredett ...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.01. 18:28:20

Lehet, hogy kilencvenezer is volt, mert három gyereke volt, de nem tudom, mert valahogy elosztották a kárpótlásukat, ugyanis volt vidéken valami telke is, azt is elvették. Mindenesetre ez semmi. Az egymillió is semmi, ha 8 évet kellett ülni érte. Ő legalább katona volt?

Nem arról van szó hogy a német cég jó vagy nem. Arról, hogy HETEDÍZIGLEN nem lehet pénzt követelni. A német állam a túlélőknek fizetett, mint a katonatiszt (egy exkollégám a nagyanyja járadékából vagyonosodott meg, és mákja volt, mert nagyanyó majdnem 100 évig élt). Azt ítélem el, hogy azok, akiket azért igen kiadósan kárpótoltak, még 2000 után is újabb és újabb pénzkövetelésekkel állnak elő, miközben példa nincsen arra, hogy mások ügyeiben hasonló lenne a gyakorlat. Elég világosan írtam le ahhoz, hogy érthető legyen, már elsőre is. A VW Sharanok, négyes Golfok gyártásának már abszolúte semmi köze a páncélkocsikhoz, és rohadtul nem illik 60 év után MEGINT pénzt kérni.

Ami pedig az amerikai népirtást illeti: látod, ennek a szóbahozása neked probléma, ehhez képest ki is állt elő rögtön az arabok viselt dolgaival?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.01. 19:14:03

Különösebb kommentár nélkül egy eset, amelyben egy jónevű svájci bank némi cinizmussal a Maidanekben meghalt apa halotti bizonyítványát kérte az igénylőtől, végül 1998-ban, a kéréstől számított 42 év múltán adták meg neki, ami egyébként a jogos öröksége volt: www.cnn.com/WORLD/europe/9805/04/holocaust.settlement/

Továbbá. Utánanéztem, elég nagy tévedésben vagy, de bevallom én sem voltam a tények ismeretében, ezért elnézem. Nos, a német vállalatoktól a volt kényszermunkások kaphatnak pénzt, a rokonaik már nem (VW: „[t]he company says it does not know how many of the former workers are still alive”). Ezeknek a kényszermunkásoknak a kárpótlását eddig azon az alapon tagadta meg (például konkrétan a VW), hogy a Német Szövetségi Köztársaság fizetett az elszenvedett jogtalanságokért, ami persze a kényszermunkásokra nem vonatkozott, csak a haláltáborokat túlélőkre.

A közvélemény meg ebből csak annyit lát, hogy a zsidrákok már eddig is felnyaltak egy csomó pénzt, és most is kapnak, úgymond hetedíziglen.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.01. 19:15:33

Ráadásul szerencséd van, hogy én belemegyek az ilyen parttalan vitákba, ugyanis a szélsőközép cikkének tartalma szempontjál a holokausztos móka, és Izrael esete teljesen irreleváns.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.02. 01:35:40

Hát nevezhetünk bármit irrelevánsnak, de az általad idézett-belinkelt cikk egy mondatban összefoglalható lényege nekem az, hogy aki zsidót bírál ("zsidózik"), az csak sunyi ürügyekkel teheti, mert valójában zsigeri antiszemita és fasiszta. Ehhez képest egyáltalán nem irreleváns az, hogy szerintem a zsidók bizonyos visszatetsző, antidemokratikus vagy épp rasszista viselt dolgainak bírálata nem egyenlő a zsigeri utálattal meg a fasizmussal, továbbá a kritika zsigeri visszautasítása sokkal fasisztábbnak tekinthető dolog a kritikánál... Vagyis pontosan a cikked fő mondanivalóját vitatom "irrelevánsan", azaz olyan példákkal, melyek az én álláspontomat támasztják alá.

A kényszermunka-ügyben meg ott a hiba, hogy az nem úgy volt ám, hogy vagy kényszermunka, vagy haláltábor. Jókora átjárás volt a kettő között; alapvetően a táborok jelentős részében (Auschwitz volt csak a kifejezetten "nagyüzemi" jellegű megsemmisítő tábor, a többiben is gyilkoltak, de ott a használható munkaerőt is gyűjtötték, és nem csupán helyben, hanem kint is felhasználták). Egyébiránt az üzemi kényszermunkások elég nagy hányada nem is zsidó, hanem hadifogoly (döntően orosz, vagy egyéb szovjet) volt - a dologban az a cifra, hogy a cégek ellen indított perekben ezekről az emberekről gyakorlatilag nem esik szó. Az pedig valós, hogy a Treblinkában, Bergen-Belsenben tartott, majd valahová munkára vitt zsidók életfogytig tartó járadékot kaptak (kapnak) a német államtól, a táborba zárás jogán. Vagyis nem csupán azt kéne nézni, hogy ki él még, hanem azt is, hogy nem fizeti-e a német állam is közben (merthogy akkor nem jár többletpénz!) - elvégre Iván Ivánovics Ivanov meg egyik jogcímen se kap semmit.

A svájci bank esetén nem csodálkozom, azok már csak ilyenek. De ez ott nem antiszemitizmus, hanem általános simlisség, ugyanis mindenkivel szemben hasonlóan szemét módon járnak el, ha fél százalék esélyük van a betétet lenyúlni. Náci betétek is besültek oda számtalanul, ha a pénzt elhelyező aztán mégse bírt elmenekülni: az örökösöknek esélye se volt. A közelmúltig a bűnözők jelentős része ott tartotta a pénzét, de ha elkapták, más nem juthatott hozzá. A svájci bankok ettől gazdagok annyira, de most már erősen szuttyongatja őket az EU meg az USA is, ezért ma hasonló célra Kajmán-szigeteki és hasonló bankokat használnak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.02. 10:24:18

„Hát nevezhetünk bármit irrelevánsnak, de az általad idézett-belinkelt cikk egy mondatban összefoglalható lényege nekem az, hogy aki zsidót bírál ("zsidózik"), az csak sunyi ürügyekkel teheti, mert valójában zsigeri antiszemita és fasiszta.”

Tehát nem érted.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.02. 14:00:56

Lehet hogy nem értem, de nekem ezt mondja. Különösen az a rész, amit itt nem linkelve, hanem közvetlen idézettel ismételtél.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.02. 19:35:16

Ismétlem: itt a valódi antiszemiták kohéziómentes ideológiája a bírálat tárgya.

És az Izraellel meg a holokauszttal kapcsolatos érveid azért nem tartoznak ide, mert nem lehet úgy általában megítélni a zsidókat ezek alapján.

Csak gondolj bele, mit szólnál, ha a Klón terroristázó ostobasága alapján ítélnének meg minket magyarokat úgy általában.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.02. 22:12:43

Nos, ha Te így érted, akkor végül is nem kell igazán velem vitatkoznunk, ugyanis én "reflexantiszemita" vagyok, azaz mindig kifejezetten valamilyen ügyet veszek célba. Sok esetben ez nem konkrét személy ellen irányíható (mert pl. a tömegperekben résztvevők nem személyesíthetőek meg, ők "zsidók" - de nem "az összes zsidó" értelemben, és az Izrael állam szinte kormányfüggetlen ügyei is "Izrael államhoz" és "az amerikai támogató lobbyhoz" köthetőek, de nem a világ zsidóságához en bloc), mégsem jelent pusztán ezért szélesebb körű általánosítást, mint ami elkerülhetetlen a dolog természetéből adódóan.

Megjegyzem, hogy a világ ebben sem fehér avagy fekete. A "valódi antiszemita" sokszor nem ilyen könnyen meghatározható fogalom. Már megbocsáss, de az akár sűrűn ismételt és sértő jellegű zsidózás (csakis példaként, nem azonosulva, érzékeltetésre: "dögöljön meg az összes rohadt büdös zsidó"-féle szövegek) messze nem biztos, hogy a kimondó személy ordas eszmékkel való tényleges rokonszenvét bizonyítják. Sok esetben csak szimpla kulturálatlanság, illetve a gőz kieresztésének célja áll mögötte. Valódi antiszemita az, aki mindezt (ha megtorlástól nem kellene tartania, illetve esetleg még akkor is) hajlandó a gyakorlatba átültetni akár pofon, akár tömeggyilkosság szintjén.

Párhuzamos példa: akinek a (megint nem azonosulok, de a példát ki kell írni) "a kurvák vére folyjon patakokban" káromkodás a szavajárása, egyáltalán nem biztos, hogy ténylegesen bármiféle erőszakra vagy tettlegességre vetemedne a prostituáltak ellen. Egyszóval a szóbeli megnyilvánulások (különösen egy szar helyzetben levő ország szar helyzetben levő polgárai részéről) korántsem okvetlenül takarnak tényleges indulatot - ellenben a "zsidó" szó szereplése szimpla káromkodásban elég (túl) gyakran eltúlzott, olykor hisztérikus ellenreakcióhoz vezet.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.16. 22:49:17

Tessék mondani: Mi a lényegi különbség a két vörös zászlós ideológia, a nemzeti és a nemzetközi szocializmus között?

zizé 2007.08.25. 03:15:29

Halo!
Közbevetőleg:
Mi történne, ha véletlenül egyáltalán nem általánosítanánk? Senkit. Mert számomra ugynúgy nem vélemény, hogy "magyarország rasszista/antiszemita" mint hogy minden bűnnek és bajnak okáért a zsidókat jelölik meg, beleszámítva az otthon maceszt készítő aranyos nénit. És annyira butaság pl. engem, mint magyart (meg mindemmás... de szerintem mindenki) lerasszistázni, csak mert itt élek stb. Miért kell az alapvetően toleráns embereknek elszenvedni a címkéket? Ez ugynolyan megkülömböztetés.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.25. 22:57:22

Közbevetőleg, ha idéznél olyan faszt, aki szerint „magyarország [sic!] rasszista/antiszemita” ...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.27. 11:19:18

Hát, nézd meg mostanában a kormányt meg a baloldali pártokat, így a Magyar Gárda megalakulása táján - ők aztán mást se tesznek, mint ezt ordibálják.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.27. 16:18:28

Nem igaz, mert azt állítják, hogy az egész világ egy nagy Juhász Jácint.

Mondom tessék idézni, bazmeg.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.27. 18:38:47

Hallgattad volna tegnap a híreket a Kossuthon, bazmeg - én horgásztam, így hallgattam a rádiót. Fene se linkeli be, meg se találnám egykönnyen, meg aztán tudod te, miről beszélek, csak úgy teszel, mintha nem...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.27. 19:49:06

Jónapot kívánunk, híreinket hallják.
— Magyarország faszista, mondta Gyurcsány Ferenc.
— Magyarország náci, mondta Kóka János.
Híreinket hallották.

Persze, persze.

Kevesebb pöttyös kalapú gombát kéne csipegetni, wazze, akkor nem jönnének a a Klón-forma ufók és nem pisilnék le a Margit hidat teliholdkor.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.27. 21:47:50

"Magyarország a Magyar Gárda felállításával megint az antiszemitizmus irányába tolódik". Valahogy így fogalmazott a szeretve tisztelt Lendvai Ildikó; ha jó emléxem, a 22 órás hírmagazinban mondták ezt be. Vagy utána, a 16 Óra éjjeli ismétlésekor? Passzolom, mert ennyire nem emlékszem, de arra igen, hogy remegett a csónak a röhögéstől.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.28. 13:38:09

Ezek után mit akar majd Lendvai Ildikó felállítani?

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.04.04. 11:12:22

"Amúgy ez is klasszikus „Izraelt bíráló” magatartás: ha Izraelben valamilyen jogsértés történik, akkor címlapon áradnak a sirámok"

Csak halkan jegyezném meg, hogy ez azért van, mert Izraellel szoktak büszkélkedni, hogy a régióban az egyetlen ország, ahol tombolnak az emberijogok, az európaiértékek és a demokrácia. Ha valaki ennyire veri a mellét, akkor számítson már egy kicsit keményebb bírálatra...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.04.08. 06:01:26

Nagyon halkan megjegyezném, hogy a bátor, okos, szabad palesztinok kvázi nemlétező államához, és a többi környező bátor, szabad, estébé arab államhoz képest Izrael az utópia maga. De hogy nem faiszta, mint azt ... Izraelt bíráló .... barátaink minden második mondatukban emlegetni szokták, az sanszos.

És tudod a bírálat kicsit féloldalasnak tekinthető így.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.04.08. 13:14:04

"És tudod a bírálat kicsit féloldalasnak tekinthető így."
Ennek nem állítom az ellenkezőjét.
Azzal kapcsolatban vannak kétségeim, hogy a palesztínok számára is utópia Izrael...
Nemtom, neked vannak személyes tapasztalataid?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.04.08. 18:20:13

Nos, néha nem lenne rossz, ha lehetne olyat, hogy egy kicsit zsidó, aztán meg egy kicsit palesztin lehetnék.

Az egész szerencsétlen hercehurcában tényleg az a szörnyű, hogy két jobb sorsra érdemes nép szop, mint a torkos borz, és (részben saját ostoba politikusaik miatt) nem látni a kiutat.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.28. 13:46:51

Mavo,

Szomorú dolog azt látni, hogy míg Izrael és általában zsidó ügyben egész jólinformált vagy és jogos dolgokat képviselsz logikusan és tárgyilagosan, máshol olyan jellemtelenül vagy képes dolgokat kiforgatni, igazán nem tudok jobbat, mint, hogy aljasul, mert láthatóan sok másokhoz hasonlóan úgy éled át, hogy az segít, ha beállsz valami táborba és azt véded az igazságra való legkisebb tekintet nélkül, köröm illetve váratóan országszakadtáig. Szóval te is áldozat vagy.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.28. 13:57:17

Molnargoreny,

Talán tudod, sok mindenben egyetértünk, de meg kell mondanom zsidó ügyben, hadd fogalmazzak így, nem vagy elfogulatlan. Nem tárgyilagosság vezet, hanem mélyen benned ülő téves képzetek. Legyen neked Szabó Dezső és Bajcsi-Zsilinszky a minta, akik hasonlóan kezdték, de rájöttek, ebben rossz úton jártak. Mind a kettő igaz magyar volt kezdetben is, akkor is ha volt amiben tévedtek, sokkal igazabb lett magyarnak is, embernek is később. Én ahelyedben ettől az egész kérdéskörtől visszalépnék, nagyon mély levegőt vennék, egy darabig nem foglalkoznék vele aktívan mert a vita dinamikája maga félrevihet, azutáan maikor nagyaon a saját lekemebe nézve újra átgondoltam, csak akkor szólanék meg újból. Én érzem benned a belső erőt., hogy ezt az utat eredményesen be tudd járni. Nem akarok különben nagyképűnek hangzani, így gondolom.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.09.29. 16:21:56

A Nép Te vagy,

általánosságokat jól tudsz írni. Majd ha ráérsz biztosan kifejted a frankót.
süti beállítások módosítása