Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Hagyaték

2007.08.01. 21:05 | mavo | 14 komment

Címkék: elkúrták osztogatás maszop ezek lopnak

Na, ez nem lesz ollan vicces kedves fanok, nincs jó kedvem.

Olvas az ember, oszt rábaszik, mert csak dühöngés lesz a vége, folyton oda lyukad ki, Tóta postjának címe (Ezek lopnak) sajnos telitalálat. Most éppen ezek. Illetve, ahogy be szeretnék állítani, nem most, hanem a Néhai Erős Ember idejében, és azóta megjavultak.

Konkrétan kezd kiömleni a szar Pécsett: a szocionista klónseggnyaló Hírszerző cikke (Toller öröksége: százmilliós csontvázak a pécsi vagyonkezelőnél) legalábbis erősen ebbe az irányba mutat.

Tulajdonképpen törvényszerű volt, hogy ez a szar fel fog törni, mert Pécs keményen tempózott Toller vezetésével, igen kemény pénzek forogtak a regionális központ környékén, ahol meg sok a közpénz, ott előbb-utóbb valaki belenyúl a kesflóba, hátha megakad az ujjai közt egy-két guriga. Toller sikersztorit hozott ösze: ami Kósa a Fidinek, az volt (tényleg, él még?) Toller a maszopnak. Ha gáz volt, ott volt a Toller, aki nagyjából látványos ügyek nélkül letudta aktuális ciklusát, a Csillagszemű Juhász és az Istenadta Nép Rózsadombi Sztárügyvédje közös kormányzását is jól abszolválta, s szavazott is rá boldog-boldogtalan, ahogy kellett.

Na ennek lett itten vége, az utódok belenyúltak a nagy pécsi álom közepibe, és kiderült, nem vár az, de még csak nem is lekvár, hanem ötcsillagos VSOP szar. Tulajdonképpen semmi különös, újabb legenda dőlt be, számítani kellett volna rá, de az ember naív, és néz, mint vakolaton a pók az elrepülő légy után, hogy már megint beszoptamtuk.

A módszer amúgy a szokásos: az önkormányzat gründol egy vagyonkezelő céget, amivel az önkormányzati vagyon szépen elbúvik a kutató szemek elől, a(z itt cucilista) többségi politikusok szépen beülnek a fülegyelő bizottságba (naná, majd ellenzékiek, még a végén bereppelnek), és teljesen meglepő módon rábólintanak, amikor féláron adják el a parkolókat, egy komplett piacteret épületestül 200 misiért akarnak adni, plusz mellé a „vevőnek” 250 misit — a hülyének is megéri, nem?

Csakhogy messzebb mutat ez, jóval messzebb.

Ne legyünk naívak. A mostani pécsi vezetés nem lett csak úgy egyszeriben jó fiú, nem kerültek elő az üvegzsebek, egyszerűbb a helyzet: a cuclista fiúk összekaptak a zsetonon; így szokott ez lenni, a bé és cé kategóriás amcsi filmekben is megszokhattuk, hogy csak a sikeres bankrablásig megy a trúság, az osztoszkodás elég gyorsan képes vérfürdőbe hajlani. Tessék megnézni, mi történt Nagy Sándor birodalmával, mert tanulságos.

Mit lehet erre mondani? Amúgy is köztudomású, hogy a cuclista lobbinak a jó sarkon álló édesanyját, a maszopos kormányok vergődése nagyon nagy részben nekik köszönhető: tessék megnézni a Klónt, akkora reformot ígért, mint az ólajtó, erre még mindig a kis háromszáz hufokon rágódunk, a szegény, éhező orvosokon, a kiszipolyozott egyetemistákon, meg hogy akkor lemegy-e száz misiről ötvenre a megsarcolható ingatlanok határértéke, miközben a valódi reformoknak se híre, se hamva, senkit se tévesszenek meg egyes, látszatra fasza adatok.

Mert biztos a Klón meggondolta magát, vagy ő nem is úgy gondolta.

Termetes lónemiszervet, azt. Egy Őszödi beszédet elég nehezen lehet komolytalanul elmondani, sejdíthető, hogy valamit csak akart ez a rendes bácsi, talán tényleg jót, áldassék az ő neve. Ám csak a minden előrejelzésnek ellent mondó győzelem adott némi laufot neki, plusz az Őszödi Beszédet követő zűrzavar (Kossuth-tér hősei inklúdid) kis ráadást a Nagy Népi Hurrától meg az Új Többségtől rettegő neoburzsoáknál. Csakhogy a közvéleménykutatások most már elég aggasztóak, a maszopot (megérdemelten) annyian utálják, mint szinte soha (és a madárcsapat se szárnyal éppen). Vigyázó szemetek (a mostanság polgári körökben hirtelen ultranépszerű) Lajosra vessétek: őt is csak kiügyeskedte valahogy a sok cuciálisan elérzékenyülő ülep, amint meglátták a lehetőséget, hogy lassan megint eljön a Kánaán.

A cuclista frakcióban és annak környékén sertepertélő sokezer haszonelvű idióta szarik arra, hogy a Jóskapistának jó legyen Simagöröngyösön; ha a cucik nem nyernek kettőezer-tízben, akkor ők megszopták: a fidesznácik csatlósai kerülnek a fasz boldogabbik végére, és akkor agyő jó világ. Márpedig, ha a Klón túlzottan erőlteti a hülye kis reformjait, akkor ugye buknak, aztán a Nemzet Orvosa állampolgárságot osztogat boldog-boldogtalannak, és huszonöt évig nem kerülnek a tűz közelébe.

Fosnak ezek, mint állat. A helyükben más is azt tenné.

Pedig nem kell ehhez a pógári ódal hatalomra kerülése, a jó cuclista, mint az esetből is frankón kiderül, simán elárulja a saját klántársát, ha abból több koncot remél, ilyen állatfajta ez.

Eszembe jut, amikor egy bizonyos illető előtt feltettem barátomnak egy kérdést, hogy miért jó a vizilónak, s az illetőnek szeme se rebbent a válaszon.

Azért, mert vastag a bőre.
>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr94130330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.02. 14:11:13

Szegény mavo, végül is látod, hogy a mai hatalom gazemberek gyülekezete, de úgy gondolod, hogy az alternatíva nagyobb gazemeberekből áll, ezért megpróbálod megnevelni ezeket. Nem fog menni...

Valójában ugyanis tény, hogy a Fidesz se épp a Grál-lovagok gyülekezete, de (főleg történelmi okból) kevesebb és kisebb disznóság fűződik a nevükhöz, mint a milliárdosokkal jobban megrakott túloldalnak. Lehet azt feltételezni, hogy ha nyernek, bebetonozzák magukat, illetve szarrá lopnak mindent, de azért 1998-2002 nem igazán ezt mutatta. Szerintem a Fidesz a két rossz közül a kisebbik - ez persze szubjektív.

Mindenesetre a kísérleted reménytelen. Nem is azért, mert nem figyelnek rád (bár persze nyilván nem), de ha mindezt a kormányülésen is elmondhatnád, akkor se mennél semmire. Ezek nem olyanok, akik szépszerével visszafognák magukat, vagy megpróbálnának valamit a közjóért is tenni. Épp ellenirányú a reakció: ha kevés a pénz, akkor főleg mindet saját zsebbe teszik, és még kevesebb marad a közérdekre.ű

A vég kezdete, amikor két "baloldali" (mellesleg kemény neokonzervatív-szélsőjobb gazdaságpolitkát és korruptokráciát fenntartó) párt első emberévé egy-egy totálisan elvtelen, és nem teljesítmény, hanem kapcsolatokon és simliken megmilliárdosodott zsebhuszárt választanak meg. Kóka, Gyurcsány és a baloldali értékek - hát, röhejesen hangzik.

Összességében örülök a posztodnak, mutatja, hogy azért látsz is, nem csak nézel... Ugyanakkor szerintem nem túl jó ez a - már megbocsáss - "műbunkó" hangnem. Fölösleges. Tudsz te udvariasan is ironikus lenni, ha akarsz - és azt könnyebb elolvasni, továbbá nem gerjeszt ellenszenvet néhány erre érzékeny olvasóban fölöslegesen. De hát ez a te dolgod, a te blogod, én csak javasoltam.

edgecrusher 2007.08.02. 16:50:23

Kellemes poszt. Van benne kraft ;)

thcr 2007.08.02. 16:52:12

görény, nekem nem tűnt ki a cikkből semmi alapján, hogy mavo szerint az alternatíva nagyobb gazemberekből áll, vagy hogy másként fogalmazzak, hogy a cuculisták kisebb gazemberek lennének.
hogy melyiknek mi a történelme az meg a mai politikus számára tök érdektelen, ezt a mai korrupciót politikusok gyarlósága alakította ilyenné, a kapzsiságuk, és a jellemgyengeségük.
szerintem egyébként esze ágában sincs megnevelni őket, nem is lehet, és pláne nincs olyan pozícióban, egy blogon keresztül nevelni meg amúgyis abszurd. egyszerűen csak leírta a véleményét.
középsőnek lenni amúgysem azt jelenti hogy kínosan ügyeljen arra hogy mindkét irányba egyenlő arányban odacsapjon mindkét pártnak, hanem hogy egyszerűen ne foglalkozzon azzal, hogy melyik a bal és melyik a jobb, pláne hogy melyik oldalon kik vannak, hanem kénye kedve szerint válasszon témát és áldozatot a csapkodáshoz, leginkább a HÜLYÉKET.
én személyesen is középre orientálódtam egyébként a legutóbbi választási kampányok alkalmával, ami azt jelenti, hogy nem fogok elmenni szavazni legközelebb sem, egyik pártra sem. nem tartom alkalmasnak egyiket sem semmire a vécépucoláson kívül, és nem hiszek abban hogy van kisebbik rossz, abban hiszek hogy tök ugyanolyan tehetségtelen mindegyik, és nem éri meg egyik oldal sem hogy akár egyetlen másodpercet is vesztegessek az életemből rájuk. azonkívül persze, hogy az aktuális hülyéken nevessek egy jót.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.02. 17:56:43

Én a magam részéről nem sorolom magam középre. Tételesen a Fidesz-kormány tette lehetővé, hogy a szar fizetésem mellett is lakást cserélhessek, mert az olcsó hitel nélkül ez szóba se került volna. Ugyanakkor felelősek voltak a szar fizetésemért, mert ezügyben minden ígéret megszegetett (más kérdés, hogy a Medgyessy-féle 50%-ot 3 év 0% követte, vagyis az se ért a ciklus végére semmit).

Én a végén azt veszem ki, hogy mavo óva int a "fidesznácik" hatalomba engedésétől, mert úgy véli, hogy akkor 25 évre ottmaradnak. Nem tud nevelni, persze, csak figyelmeztetni próbál - illetve tulajdonképp ő is tudja, hogy csak magának beszél, hisz a kormány ezt nem olvassa. Dühös. Nem ok nélkül.

Amúgy ez a mavo ember, ha lehiggadna, és valahogy kissé kívülebbről nézné a világot meg magát is benne, esetleg komoly publicistává is kinőhetne. Ez a műbunkó stílus levethető, a poszt meg enélkül igen jó lenne. A baj az vele, hogy ahol elég volna francia tőrrel odaszúrni, ott is taglót használ.

Egyébiránt az ok nem a jellemből fakad, mert az ember ilyen. A végső ok a mai magyar politikai rendszer, más néven a pártokrácia. Amíg a politikusok jövője a pártvezetőktől sokkal inkább függ, mint a szavazópolgároktól, addig javulás nem lesz. Hosszú idő alatt bejáratódott demokráciában kialakulnak az önkorlátozás elemei, de nálunk még nem telt el az a 100-150 év...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.02. 18:10:36

„Én a végén azt veszem ki, hogy mavo óva int a "fidesznácik" hatalomba engedésétől, mert úgy véli, hogy akkor 25 évre ottmaradnak.”

Látod, ha finom az irónia, ahogy igényled tőlem, akkor meg nem veszed észre.

Holott csak a szövegkörnyezethez képest finomabb egy lehelletnyit ...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.02. 18:28:39

Na jó. Mondtam én, hogy rossz az írás? Észrevettem a finom iróniát, és lehet, hogy az iróniakülönbségbe beleértékeltem az eddigi írásaidat is, de szerintem ez természetes, hiszen nem az számít, hogy mit mondanak, hanem hogy ki mondja, mint tudjuk...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.02. 18:47:56

„szerintem egyébként esze ágában sincs megnevelni őket”

Na, ezt eltaláltad.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.02. 21:59:18

Ja, kérdésedre: Toller él, tudtommal haza is vitték, de vegetatív lény maradt, és a felgyógyulására minimális az esély. Az övet be kellett volna kötni, akkor alighanem megúszta volna. A légzsák ugyanis öv nélkül nem enyhíti, hanem súlyosítja a sérüléseket.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.05. 20:39:21

Lehet, hogy előtörnek a hagyományos baloldali reflexek, és elkezdik a második-harmadik vonalba tartozó vezetők kiirtását, mint a történelemben már annyiszor? (Demagógok és adatbuzik elővehetik a statisztikákat pl. a Horthy- és a Rákosi rendszer alatt erőszakos halált halt baloldaliak számarányait.) A baj ebben csak az, hogy az ilyen leszámolásoknak ártatlan emberek is áldozatául esnek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.06. 15:50:11

A maszopra éppen, hogy ráférne egy alapos pucova, de eddig senkinek se jött össze, most se fog, ez már nem a negyvenes-ötvenes évek pártja, teljesen felesleges azokat az időket idekeverni, itt a test irányítja a fejet, Horn Gyufa volt az egyetlen, aki kézben tudta tartani őket.

És most rátérek, amit privátban leírtam már.

Most ugyan itthagyom a trackbacket, de megkérlek, hogy a jövőben ennyire eltérő témájú postot nem trackbackelj be ide. Spammelésnek fogom tekinteni, ergo a nem ideillő trackbacket beszántom, sóval felhintem és bónuszként automatikus egy nap pihivel fogom díjazni a tettest, akárki is legyen az. Nem genyóságból, hanem hogy vegye komolyan.

Mivel eddig nem írtam le világosan ezt a (szerintem) egyértelmű alapszabályt, kivételt teszek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.06. 20:17:27

Bocsánat, nem akartam, hogy fájjon! Mentségemre szolgáljon, hogy véleményem szerint elég szoros összefüggés van a szoci családi múlttal és kapcsolatokka rendelkező (im)potentátok és mögöttük álló Kabai-féle máskéntvállalkozók pénz- és hatalomféltése és a Gyurcsány szájába adott ferde mondatok között. Legalábbis az én nézőpontom szerint, bár az tény, hogy a meghökkentő szabad asszociációk belőlem szerek nélkül is jönnek. Továbbá az is méltányolandó szerintem, hogy úgy éreztem, hogy valahogy illik jelezni, hogy idéztem tőled egy mondatot.
De ha ez baj, majd máskor nem fogom. Ne légy emiatt dühös! Biztos hallottad, hogy a szabaddemokrata egészségügyi reform első eredménye a szívinfarktusok számának 50%-os emelkedése lett. Nem éri meg.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.06. 21:22:17

Ó, persze, utóbbinak a rekord meleghez semmi köze, a Sátán szeretője saját kezűleg sprickolta a vénáikba a kis huncut thrombusokat magyarirtási célzattal.

És ne csinálj úgy, mintha a trackbackelést magát rühelleném, nem áll jól.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.21. 03:30:34

Mavo, vazze, a szívinfarktus alkalmából nem a vénákban van rögösödés, hanem a coronariákban, vagyis a szívkoszorú-artériákban. Lényeges különbség! Továbbá ezek nem máshonnan vénas thrombusból szakadnak le (illetve, irodalmi ritkaság, ha ilyesmi történik), hanem a sérült, scleroticus-kifekélyesedett plakkon beinduló véralvadás miatt helyben alakulnak ki. Csak hogy tudd.
süti beállítások módosítása