Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Valami történt

2007.08.15. 10:31 | mavo | 11 komment

Címkék: rendszerváltás tuti ezek lopnak

Szólok emberek, mert kezdem észrevenni, sokaknak nem esett le. Az mellékkérdés, hogy pár éve egyszerre volt század és ezredforduló, csakhogy amiről most értesítek embereket az jóval korábbi történet, aki nem tudja, miről van szó, az először is szégyellje magát, másodszor pedig menjen a Pógárok székháza felé és kutasson Pártját Kereső Mátyás után, aztán ha elkapta — aminek legbiztosabb jele, ha a közelben látható egy Majdnem Köztársasági Elnök Imre nevű tárgy —, akkor kérdezze meg őt, mit csinált nyolcvankilenc őszén.

Na szóval emberek: először is szabadok vagytok.

De tényleg, tehát nincs olyan, hogy Odafentről jó alaposan. Azazhogy van, de azt korrupciónak hívják, és azt nem építjük, hanem kiirtani szeretnénk.

Másodszor: az, amit most lopsz, az már nem az államé.

De nem ám. Hanem egy pont ugyanolyan csókáé, mint te vagy. És simán hiheted róla, hogy tolvaj meg gazember, és hogy akkor te jogosan veszed el tőle, meg hogy tolvajtól nem bűn, de most szólok: ha majd rólad hiszik azt, hogy loptál, miközben mégse, de legalább cserébe elviszik az almáriomból a dugi ötezrest, amiről azt hiszik, loptad, és emiatt kell pénzért vásárolható javak helyett az ingyenes Metróba törölni a valagadat, amitől aranyered lesz, akkor gondolj arra, hogy szóltam.

Remélem, segítettem.
>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr38140428

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Download site 2019.05.04. 04:52:43

Do retin a and strivectin have the same ingriedients - Singulair mini 4mg antihistaminika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.17. 07:46:50

Történt valami?
Sajnos, nem én tettem föl először a kérdést, hogy hogy hívnának Magyarország miniszterelnökét, ha nem lett volna rendszerváltás...
És természetesen, most hagyjuk a politikát, az egyettemeken a legokosabbak a KISz-titkárok voltak, azért ők most egy-két kivétellel a professzorok. Sőt a gazdasági életben is a régi hazaáruló muszkavezetők annó kiszbuzgár gyermekei képezik az elitet, sőt, manapság már a chegueravás-pólós yuppieköcsög unokák nyomulnak. Utóbbiak gyakran aktívan politizálnak is, rosszabbik esetben a jobb oldalon.
A pártbizottsági ellenőrzést mostanság minőségbiztosításnak hívják, az elvtársi összeköttetés ma viszont egyszerűen protekció, illetve segítségnyújtás. És nem változott a Vörös Segély sem: "Elvtárs, segítsd a lebukottakat!" Ragozzuk, vagy elég, ha Kabaira utalok, akinek a kedvéért sunyi kenyerespajtása törvényt módosított?
Az azért elismerendő, hogy pár évig vadidegen arcok is feltűntek, főleg nagy ünnepeken a templomokban (meg hatalmas autókkal a templom előtt), de ez lecsengett. Ma ugyanazok, és persze gyerekeik, unokáik vannak ott, akik '87 előtt.
Persze, nagyságrendekkel szabadabb lett az információ-áramlás, de ennek a növekedésnek az eredménye nem nagyobb, mint máshol. Kínában is szabadabb lett, meg az USA-ban is. Az valóban a szocialisták előző uralkodása idején kialakított kényszeres telefonhiány túlkompenzálása, hogy ma már több a mobiltelefon, mint a lakos, de ezt a technika fejlődése eredményezte. Éppúgy, mint az internetet. Természetesen a figyelési-lehallgatási technikák is sokat fejlődtek.
A ma már hipermarketnek nevezett nagyáruházak nem növelik, hanem csökkentik a választékot, ami ott kapható, az a szocialista Kínából érkezett tömegáru. Az állami monopóliumok helyét magán-monopóliumok, gyakorta szocialista rendszerrel történelme során nem sújtott államok monopóliumai vették át.
A gyárkerítések idétlen politikai reklámjai helyén általában idétlen gazdasági-, 4 évenként idétlen politikai reklámok vannak. Ami új, az az óriásplakát, de az sem rendszerfüggő.
Van azonban egy lényeges változás, aminek rendszer-függését nem tudom megítélni: '87 előtt ha trágár szót akart hallani az ember, kocsmába, vagy színházba kellett mennie. Mára meg már kiteljesedett a trágárság, minden fórumon, bazd meg!
Hallottam én már papot is, prédikációban szivatásról beszélni. Szívás.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.21. 15:07:56

Szép, hosszú és ott van egy tök rövid harmadik bekezdés a postban.

Továbbá a hipermarketek növelik a választékot, csak ezt azok, aki dafke a helyi Hangya Szövetkezetbe járnak nem fogják észrevenni.

Továbbá a trágár szavak a nyelv részei.

Bazmeg.

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2007.08.21. 18:00:45

Hello Mavo!

Amikor itt-ott megkérdeznek ilyen-olyan emberek, hogyan kéne "küzdeni a korrupció ellen", mindig azt szoktam felelni, hogy abba kéne hagynia - például a kérdezőnek. A korrupció pont olyan, mint a prostitució és a feketepiacozás: van kereslete és kínálata. Vagy kétszáz éve egy klasszikus közgazdász (majdnem) fején találta a szöget, amikor azt gondolta, hogy a kínálat mindig megteremti a maga keresletét.

Szerintem sok embernek hiába magyarázzuk, hogy
megváltozott a renddszer, mivel ők nem változtak meg, és az életstratégiájuk alapján a világot is változatlannak tekintik: hálapénzt adnak a háziorvosnak vagy olcsó kínai árut keresnek az állami és magánboltban is.

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2007.08.21. 18:02:25

Hm, most már tudok kommentet küldeni a blogodra, miután a blog.hu főoldalon is beregisztráltam, a linkek viszont elmaradnak:
antaldaniel.blogspot.com/2007/03/megtrtnt-e-rendszervlts.html
(Kornai után a rendszerváltás megtörtének tudományos jellegű magyarázgatása)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.21. 18:43:28

(a profilodban meg lehet adni egy URL-t)

„a kínálat mindig megteremti a maga keresletét”

:-)

antaldaniel 2007.08.21. 23:07:38

Az a bizonyos közgazdász Jean-Baptiste Say volt. 1803-ban írta ezt az alapigazságot: „Mivel a javak előállítói azok eladása révén pénzt, jövedelmet szereznek, és ezt más javak vásárlására fordítják, összgazdasági szinten az áruk (ide értve a termelési tényezőket, köztük a munkaerőt is) kereslete és kínálata egyenlő kell hogy legyen”.

Egyszerűbben: „minden kínálat megteremti a maga keresletét”, ami tulajdonképpen már egy James Mill újraértelmezésének a rövidítése, ami így valahogy így szólna magyarul: "az árutermelés piacot teremt, és a piacok létrejöttének egyetlen és általános oka az, hogy az árut megtermelik".

Sajnos ezek a szövegek túl jól hangzanak ahhoz, hogy túl messzemenő következtetést vonjanak le belőle egyesek, pedig alapvetően tautológiák (de emiatt nem is cáfolhatók).

Az árutermelés helyére a kenőpénz, pénzért vásárolt szerelem, hálapénz tetszés szerint behelyettesíthető.

Egy biztos: ha valaki nyújtja a borítékot, lesz, aki elvegye.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.22. 21:40:18

A kis boltokban is ugyanazt lehet kapni, mint a hüpermarkecekben, csak kicsit szakosítva, azaz nincs annyira összekeverve a szar a májjal.
Az, hogy ugyanazt a terméket, legyen az joghurt vagy gatya, tizenhatféle csomagolásban és 64 féle áron lehet megkapni, nem választék-bővítés.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.22. 23:18:43

„A kis boltokban is ugyanazt lehet kapni, mint a hüpermarkecekben, csak kicsit szakosítva, azaz nincs annyira összekeverve a szar a májjal.”

Muhaha. Ezt a baromságot sebesen tessék elfeledni. A hiprmaket nem abban különbözik a sarki bóttól, hogy _ugyanabból_ húszféle van, se nem abban, hogy csak a sarki bótban van nullaötös huzal. Utóbbi ugyanis egyikben sincs.

De majd ha a sarki bótban lehet kapni 2,5 kilós damilt, motorosfűrészt, vontatókötelet, gyerekülést, salátástálat és vietnámi zacsislevest, sikíts.

Mármint a tulajnak, hogy éhen fog halni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.22. 23:22:04

Ja, és de: a választék bizony azt jelenti, hogy nem egyféle, hanem harmincféle forgófejes vízibuzerátort lehet kapni. Húszféle áron, tizennégyféle minőségben.

Tudom, ez sokkal szarabb, mint egyfélét egy áron kapni, de ez van: a világ köcsög.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.23. 06:21:10

Huzal: Debrecen, Miklós u. -Nemzetőr u. sarok. Szerintem.
30 féle címkével egy-két féle végbélszélszeletelő, az nem választék. Ha van 5-6 gyártó, van több száz versengő beszállító, akkor már van valami választék. De az, hogy egy gyártó egy terméke 10 féle csomagolásban, 50 féle áron kapható, az csak átverés.
A sarki boltokban valóban nincs akkora választék, de hát nemcsak "Londonban sej".
Amúgy meg három-négy hüpermarkecben vásárolok rendszeresen, meg újabban, amióta megnyílt, és kártyával is lehet fizetni, a sarki CBA-ban. De ez Debrecen, tehát a mutiknál is több eladóval köszönő viszonyban vagyok, és gyakran megesik, hogy szólnak kérdezés nélkül is, ha megjött a korábban hiába keresett áru.

A zöld, a kék, vagy a piros dobozos joghurt jobb szerinted?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.23. 06:48:20

„Huzal: Debrecen, Miklós u. -Nemzetőr u. sarok. Szerintem.”

És jó a párizsija is enek a bótnak? Ezersziget öntet milyen féle van, mert ha jó, akkor esetleg beugrom, ha arra járok.

„A zöld, a kék, vagy a piros dobozos joghurt jobb szerinted?”

Megkérdeztem asszonyt, igen, van különbség, ha err kérdezel.

És igen, mostanában csökkentették a kínálatot, csak éppen ennek mintha most lenne oka, plusz volt honnan.

Nem a hipermarket a hűdejó meg a frankó, meg a tutiság, de ha két óra alatt le kell zavani a heti bevásárlást, sajna nincs más. Én nagyon szeretek szakosodott boltokban vásárolni (húst a húsboltból), csak éppen nincs időm. Évtizedig jártam a Lehel piacra: messze kerültem, nincs időm. Ez van.
süti beállítások módosítása