Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Alapfogalmak XVIII — legitimitás

2009.04.14. 07:07 | mavo | Szólj hozzá!

Hétfőn este pötyögöm a sorozat újabb darabját, mert holnap lesz valami móka a Majomházban, ami a címben említett fogalommal szorosan összefügg. Meg persze még sok minden más egyébbel is, de majd apránként, hogy bírjátok emészteni.

Jósolni nem óhajtok, legfeljebb annyit árulhatok el előre, hogy Bajnai vagy kormányfő lesz, vagy nem. Még konkrétabban azt, hogy ebben a kérdésben egy nagy és közelről nézve elég förtelmes társaság szava lesz a döntő, bár az utóbbi mintegy hét évben ezt megszokhattuk — most adhatják zsinórban a harmadik minelnököt a Hazának. Hurrá, bazmeg, hurrá.

Aztán ha megválasztják, vagy jó lesz, vagy nem.

Ennek kapcsán a Fidi — Tiborral és Viktorral az élen — ismét arról kezdett el kiselőadásokat tartani, hogy Bajnai majd nem lesz legitim, mert nem választotta meg a nép. Ezt már eljátszották a Klónnal is, akkor sem jött be, sőt, a Klón ismételhetett is, és bizony mondom néktek, ebben a Fidi keze vastagon benne volt. Ha nem állnak neki a kelleténél sokkal többet ígérni közvetlenül az után, hogy a valóságnál sokkal rosszabbnak festették le a pógárok életszínvonalát, akkor eséllyel befutnak. Így viszont még csak igazán olyan szoros se lett a vége, mint 2002-ben, ami miatt az első forduló után várható választási csalózás is elég falsul és rövid ideig került műsorra. Az, hogy 2002-ben a koala nagyjából 10 ezer körüli plusz savazatán ment a csalózás, a későbbiekben válik muhaha tárgyává, de mondom, ne siessünk.

A narancsos rendezvényen bénultan meredő vezető arcok láttán én kilőném, hogy szándékosan bukták. Nem, nem: ők ennyit tudtak. Akik képesek szekeresimrék, kisspéterek, lamperthmónikák és ujhelyik ellen bukni, azok valamit nagyon szarul csinálnak, mélységük guinness-i magasságokban jár, hogy eheti képzavarunk is meglegyen.

Térjünk vissza oda, hogy akkor most Bajnai lehet az illegitim, akit a nép nem választott meg soha, a programját, azt a népnyúzót meg pláne nem, ezért érdemes utána nézni, mire, kire is savaz igazából a nép. Már csak azért is érdemes, mert ugyanezek a srácok a tavaly áprilisiról is azt bizonygatták, hogy a Klón sorsát dönti el, és amikor kiderült, hogy csak az eü költségvetést lökte vissza a negatív tartományba, azt se mondták a milliónyi búbánatos hívőnek, hogy bocsika, tévedtünk.

Segítek, most se fogják. Akár megválasztja Bajnait a Majomház, akár nem.

Pedig a fenkölt mondatok ismét sántítanak. Nem kicsit, nagyon. Magyarországon a Nép nem választ minelnököt. Sőt, a Polgárok se. Ahogyan köztársasági elnököt se. De még egy szerencsétlen minisztert, vagy legalább egy csoffadt alállamtitkár hallgató helyettest se. Márpedig, ha nem, akkor azért nem lehet valaki illegitim, mert a nép nem őt választotta. Alámerülős Józsefet sem a nép választotta meg, de Vendéglátós Pétert aztán pláne nem. Pufajka Gyufát sem. Ha a szadi tartja magát eredeti elképzeléséhez, akkor Gyufa mentes a koala.

Mindazok, akik az előző mondatokon bármilyen mértékben is meglepődtek: hülyék. Biztos jól vezetnek buszt, meg vágják a desznyót mindenféle alkatrészeire, fasza kis tábázatokat is biztosan tök ügyesen fabrikálnak, azonban konkrétan ebben a témakörben hülyék. Ha lenne cenzus arra alapozva, hogy mennyire fogják fel a majomházi savazások lényegét, tehát mennyire képesek felmérni, négy évente kire, mire és miért savaznának ők: megbuknának és nem savazhatnának.

Nem, a Polgárok egyéni jelöltekre és pártlistákra savaznak. Ha csak pártlistákra savaznának, talán még lehetne szájkaratézni, hogy na de kérem, a pártok állítanak jelölteket, csakhogy egyéni jelöltekre is kell bökni. És az bizony sokszor nem passzol. Meg a savazat per képviselő se mindig. Ajrópa egyik legbonyibb rendszerét sikerült összehoznunk, amelyben pár ezer és pár tízezer választó is adhat egyaránt egy képviselőt a Majomházba.

Nézzük csak meg alaposabban az 1998-as savazást! A maszop az első fordulóban mintegy 375 ezer, (alulról nézve ~ +39%/ felülről nézve -38%) míg  a második fordulóban nagyjából 225 ezer (~+13%/-12%) savazattal kapott többet egyéni jelöltjeire, mint a Fidi, aminek hatására a bejutó jelöltek száma 50 és 94, lett ami akárhogy is számolom, a maszop felől nézve 66% plusz a Fidi javára, a Fidi felől nézve pedig a maszop szerepelt 48%-kal szarabbul. Hoppácska, mi? Listán hangyafasznyival a maszop nyert, de ott kilóra mennek a savazatok, tehát amennyivel több savazatot kapott a maszop, annyival több képviselője lett, a töredéksavazatokkal meg eléggé tarolt, csak hát az arányaiban elég karesz.

Ha ilyen adatok mellett nyernek 2002-ben a csaló komancsok, mennyivel egyszerűbb lett volna választási csalózni, he? Nagy szerencséje a valódi demokratáknak, hogy a genya antidemokratikus komcsik  1998-ban ez miatt nem reklamáltak.

Mert ha igaz lett volna, hogy minelnököt választ a nép, akkor akár a listát, akár az egyénit nézem, Pufajka Gyufára egyértelműen szignifikánsan többen savaztak, mint a Sohasem Hazudósra. Most álljak fel, és ordibáljam, hogy a Sohasem Hazudós nem volt legitim mineln, mert igazándiból nem őrá savaztak a legtöbben, noch dazu még  második fordulós kisgizda átsavazással sem?

Lószart mama! Nem rajongtam érte, de a Sohasem Hazudós legitim minelnök volt. Aki ezzel nem ért egyet, az is hülye.

Számmisztika az egész. Van egy savazás, ami egy bonyolult és igazságtalan rendszerben történik, miniszterelnököt pedig nem választ. Ellenben amelyik párt  (szövetségeseivel) nyer, az négy évig olyan és annyi minelnököt produkál, amilyet akar. Amíg megvan az 50% + 1. Ha az végleg elfogy, bukták. Antallék majd Borossék a kisgizda párt bomlástermékeivel vegetáltak végig bő két évet, aki akar utánajár, mégsem lettek illegitimek.

Akár tetszik, akár nem. Aki eközben az illegitim szót használja, az vagy hülye, vagy hazudik.

A saját érdekünkben (jövőre ők jönnek, tuti) próbáljunk reménykedni, hogy csak hazudnak.

Ha nem hazudnak, akkor itt a vég.

>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr931063256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása