Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Alapfogalmak egy híján húsz — szerzői jog

2009.04.25. 12:57 | mavo | 18 komment

Az utóbbi napokban két helyen is vastagon előkerült a szerzői jogok kérdése, ezért én is a húrok közé csapok, noha eredetileg a kapitalizmus lett volna az egy híján huszadik. Az is fasza téma, nem kell aggódni, meglesz az is, bár ebben a mostaniban a kérdésnek a felét már úgyis érintem.

Az egyik, aki a témában maradandót nyújtott az Boholy, aki két postot szentelt a kérdésnek, mindkettőben elég korrekten leírva a frankót, íme az első és a második. Boholy írásával egyetlen bajom van: túl megértő az hazug idiótákal szemben, és néhány alapvetést kihagyott.

Amit Boholy kiválóan megérzett, az az, hogy a kedves hőzöngőkben körülbelül annyi megértés van bárkivel szemben, mint doktor Mengelének, de hogy a turbómagyarok is értsék, legyen egy ávós a példa, és hogy a legdurvábban demagóg érveik vannak.

Konkrétan kezdjük azzal, hogy mindenki, aki bősz arccal üvöltözik, mert ikszipszilon szerinte lop, az konkrétan fogja be a büdös száját, mielőtt akár egyetlen szóval is védené a torrentezőket. És ha már itt tartunk, az is fogja be a hülye pofáját, aki azt szeretné odabaszni, hogy ezzel ő nem okoz kárt, az meg pláne, aki azt szeretné kifejezni, hogy ő torrentezik, és fenemód büszke rá.

Szögezzünk le néhány alapvetést, hogy aki a későbbiekben fantáziál, azt hülyének nézhessem:

a, Boholyhoz hasonlóan én is felhasználok jogvédett cuccokat fizetés nélkül, ám hozzá hasonlóan erre nem vagyok büszke, sőt. Ha lenne pénzem kétkilóért ezt-azt megveni, akkor megtenném. Amióta felfedeztem, hogy a tök ingyenes Photofiltre nagyjából tudja azt, ami nekem a Photoshopból kell, illetve hogy ha muszáj, akkor a valóban kicsit kacifántosan használható Gimpet is bevethetem, azóta nem a Photoshop figyel a gépemen, mert nincs rá szükségem. Mivel laptopom van, a Vistám jogtiszta, az Ubuntu és a vele kapott szoftvercsomag dettó. Aki tehát azzal próbál érvelni, hogy de te is, de te is,  az egy retardál fasz, aki képtelen felfogni, miről harákolok itt. Követendő magatartásáról később.

b, semmi hasznom nincs abból, hogy ezt itt leírom, nem vagyok semmiféle szerzői jogvédő firlefranc tagja, noch dazu különösebben nem is kevelem őket, mert ők se sokkal különbek a Deákné vásznánál. Egyetlen mentségük, hogy nekik van mire verniük magukat, de aztán nagyjából vége. Aki tehát azt kezdi fejtegetni, hogy bármiféle érdekem fűződik az alábiak leírásához, az egy retardált seggfej, aki rágalmazással tud csak érvelni, sajnálom, ez az igazság,

Az a és b pontokban említet retardált faszfejek jobb, ha legkésőbb most húznak el a maci náthás faszára és nem olvasnak tovább. Nekik is jobb lesz, nekem is, az értelmes olvasóknak is.

Köszönöm!

Na, ezen túlestünk, jöhet a lényeg.

Igazából akkor kezdett érlelődni benem, hogy ez megér egy posztot, amikor egy (elvben a szerzői jogokat tisztelni köteles) társaság egyik szerkesztője nekiesett Jeszenszky Zsoltnak, és azóta fasza kis kereszteshadjáratot folytat ellene. Ha valaki szerint pár napon belül három cikk nem az, annak az égadta világon semmit sem akartam leírni, tehát szintén még időben elhúzhat a retkes faszba és olvasson valami mást. Köszönöm!

Aki pár bekezdésnél nem hosszabb cikkekhez szokott, az is időben meggondolhatja magát, a Blikk pont neki való.

Szily Lászlóról van szó, már ha ő volt kedves írni a három cikket, és nem (mondjuk) egy csontig belecsózott ellensége tette, csak hogy lejárassa. Természetesen nem a trollok szemében, azok hűségesen köpködtek mindhárom bejegyzése kommentjeiben, biztos ami bizton alapon még itt-ott személyi jogokat is megsértettek, természetesen a diadalittas szerző segítségével, mert igen, személyiségi jog megsértésében cinkos az, aki tűri.

Hogy ez kicsit is érthető legyen, tegyük le pár alapkövet. Legyen ez mavo első posztulátuma.

1. Az Interneten mindenki anonim. Lehet, hogy ez így elsőre paradoxonnak tűnik, ám nem az. Ha nekem kedvem szottyanna, bármikor képe lennék olyan tartalmat közzé tenni, amely azt a látszatot keltené, hogy Szily László írta. Ó, persze, mindenféle kacifántos jogorvoslati úton ezt elntézhetné, ám akkor és ott, amikor az lvasók rácuppannak a tartalomra, amit az ő nevében teszek közzé, ez nem oszt és nem szoroz.

Szar, mi?

2. Ebből egyenesen következik (paradox lesz ez is annak, aki hülye), hogy aki más személy nevében bármiféle tartalmat publikál, azal a céllal  hogy az  általa megszemélyesített személynek, vagy bármely rokonának, ismerősének, üzletfelének, estébé bármiféle kárt okozzon, az törvényt sért. A törvénysértést hadd ne kelljen magyaráznom az ábécét és a mayr helyesírást legalább hellyel-közzel ismerő honfitársaimnak, a sunyi jelző pedig azért dukál, mert az ilyen faszfej az anonimitása mögé bújva igyekszik elkerülni a szándékos károkozás egyéb esetekben értelemszerűen következő retorzióit.

3. Mindaz, aki az ilyen jellegű tartalmat nem törli az általa felügyelt tárhelyről az bűnpártolást követ el. Akkor is, ha van akkora retadált faszfej, hogy nem tudja. Az én blogos praktizálásomban egyetlen eset volt, hogy valakinek a nem internetes, tehát nem anonim világát igyekezett boncolgatni egy vitában - az illetékes beírás törlése és egy nap pihi lett a reakció. Nem azért, mert olyan kurva jó fej csávó vagyok, hanem azért, mert egyrészt semmi kedvem sincs esetleges rágalmazási ügyekbe belebonyolódni, másrészt egy vitában nem érv, hogy de te meg rózsaszín nyakkendőt hordasz, és nigger gyereked van, meg kút áll az udvarodon.

Nemrég kért tőlem elnézést egy munkatársam, akinek úgy egyébként igaza volt, mert én csesztem el valamit. Azért kért elnézést, mert ő úgy érezte, hogy kiabált. Elmondtam neki, hogy leszarom, kiabál-e, én azt figyelem, mit mond.

Említettem, hogy kibaszott hoszú lesz.

Térjünk vissza a Szily kontra Jeszenszky ügyre. Valamilyen okból Szily László úgy érezte, kötelessége pellengérre állítania Jeszenszkyt, és mivel ő az Index egyik szerkesztője, meg is teheti. Jeszenszky hatalmas bűne az volt, hogy tévedésből leközölt egy általa fordított és részben átírt irományt a saját neve alatt, mert ha a cikk valóban iksz jogtulajdon lett volna, ahogy ő hitte, és nem ipsziloné, akkor jogszerűen megtehette volna.

Ezt nem én állítom, hanem az a szervezet (IFPI), amelynek hihetetlen felháborodásában Szily írt. Idézem: he misunderstood the source of the piece and incorrectly assumed it was authored by IFPI. Továbbá olyat is írtak, hogy [i]n fact, the article should never have appeared without proper permission from and attribution to the real author.

Ennyi a történet, semmi több.

A tonnányi mocskolódó komment nem jött volna létre, ha Szily László, úgyis mint az Index szerkesztője szépen intézkedik, hogy levegyék az ominózus cikket, és kitesz egy közleményt a miértről. Érdekes módon az érintett cikk eredeti közlője éppen ezt kérte. Azt, hogy hurcolják meg Jeszenszkyt, na azt egy szóval sem. Oké, ők a hülyék, nem ismerik a bokrétát Isten kalapján.

Nem, magyar ember ilyet nem tesz, pláne, ha az ügyben tud válogatni, hogy ő mikor blogger és mikor Magyarország legnagyobb hírportáljának szerkesztője. Bloggerként mocskolódik egy sort, az Magyarország legnagyobb hírportáljának szerkesztőjeként pedig a saját mocskolódó bejegyzésére mutató linkkel ott hagyja a jogsértő tartalmat.

Ez ám a jogkövető magatartás, amit Jeszenszkyn olyan bájos hévvel számon kér Szily.

Mert szimplán leszedni és túllépni az egészen az túl egyszerű, túl törvénytisztelő, ellenben nem rúg bele senkibe és nem ad teret a mocskolódásnak.

Ergo szar.

Szily természetesen szándékosnak állította be Jeszenszky tévedését, és természetesen demagóg módon szoros öszefüggést állított Jeszenszky szerzői jog védő tevékenysége és az általa száz százalékosan szándékosnak beállított lopás ténye között.

Engem mindig furcsa érzések fognak el, ha valaki valamiféle erkölcsi piedesztál magasából prédikál minimum megkérdőjelezhető igazságtartalmú szöveget.

Külön poén az egészben, hogy az eredeti szerdai posztban Szily azt írja, az Index közölt le valamit, miközben ő maga is az Index, amit ha villogni kellett, jó alaposan ki is hangsúlyozott, idézném ezt is: I am Laszlo Szily, editor of index.hu, the biggest Hungarian news site.

Postjai hatására (mi mást várt Szily?) nekiestek a trollok Jeszenszkínek. A szerzői jognak hazánkban nulla a becsülete, és ezzel azt hiszem, kezdünk visszakanyarodni az alaptémához. Más népeknél nem egetverőbben különb a helyzet, de legalább nem verik magukat, ha a téma szóba kerül. Az Államokban például aki teheti tényleg perkál a szoftverekért, a dévédékért, meg az ehhez hasonlókért. Na jó, de ők faszok, fizetnek azért, amit ingyen is lehetne.

Úgy alapvetően a sok degenerált seggfej, aki büszke arra, hogyő lop azt az egyet felejti el, hogy ha mindenki lopna, ahogyan ő teszi, akkor senki sem írna zenét, szoftvert, készítene filmet, írna könyvet, mert nem volna miből finanszírozni. Tényleg van, aki azt hiszi, hogy Stepen King megírt volna annyi könyvet, ha azért nem fizettek volna? Tényleg van, aki azt hiszi, hogy a kiadói fizettek volna neki, ha a könyvet ingyen kellett vona osztogatni a népnek? Nem lehet mindent beépített reklámokkal finanszírozni, ez van.

>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr371085552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blö 2009.04.27. 09:15:41

A Jeszenszky féle izének nemigen van köze a bitlopásokhoz.
Egyértelmű. A Szily tehetséges író. Kevésbé tehetséges ember. Lehet hogy ennyi az egész?!
Másrészt ketté kellene választani a művészetet, önkifejezési vágyat és a pénzkeresetet.
Nem akarok filozofálni, amúgy sem megy, de csak azt lehet lopni amit árulnak. Ingyenes cuccot nem lopnak. (szigorúan ebben a kontextusban).
Szerzőijogilag átmeneti korban élünk. Biztosan változni fog a rendszer.
Remélem nem abba az irányba, hogy a kultúra nagymoguljai még több befolyást szereznek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.02. 07:23:42

Egy darab tételesen rágalmazó komment ment a levesbe, szerzője egy hétig azon a néven ide nem ír.

A blogom nem a Blikk, hogy a sok csámcsogó barom finanszírozná a pereimet.

Sokadszor kéretik az efféle huncutságokat mellőzni. Köszke!

bryan 2009.05.06. 19:53:00

Nagyon nincs igazad. A fájlmegosztás már az internet előtt is létezett, csak akkor még kazettamásolás volt meg videó. Most meg piratebay van, meg mininiova. A szórakozásra kiadott pénzmennyiség azért arányaiban nem változott, akkor is szeretted eredetiben megvenni a cuccokat, ha meg többre már nem volt lehetőséged akkor átmentél a szomszéd Zsoltihoz, és átmásoltad a magnón. Az amikor a lemezipar sopánkodik, hogy ennyi meg ennyi kárt okoznak nekik, akkor az fel sem merül, hogy annyi mindent megvenni egyszerűen nincs lehetőség, amennyit az ember letölt. Akkor lehet azt mondani, hogy ne töltsd le, ne nézd meg, hiszen nincs rá pénzed, de ha már ott van, miért ne tenném, aztán ha nagyon tetszik valami, azt megveszem, elmegyek megnézni moziban, koncerten. Egyszerűen tudatosabban tudok dönteni, nem egy 20 mp-s trailer alapján döntök 1000+ forintról, hanem úgy, hogy előtte láttam a filmet. Egy sláger miatt nem veszek meg egy albumot, előbb letöltöm, aztán meglátom megveszem-e. Az, hogy ez a nagyobb kiadóknak fáj, azt meg magasról leszarom, mert ők ebbe az egészbe nagyon régen nem tesznek bele semmit. Az internet elterjedése, amiben erős húzóerő volt a fájlcserélés lehetősége, a huszonegyedik század legnagyobb vívmánya, a szerzői jogok élharcosainak bele fog törni a bicskája, aztán majd rájönnek hogyan is kéne ezt csinálni.

blö 2009.05.07. 08:49:57

bryan(a Family Guy-ból? ha igen, akkor neked tudnod kéne, hogy) mindig az erősebb kutya kontaktál. Vagy szétüt, vagy felfogad negyven jogászt. Lehet hadoválni igazságosságról, meg a szabad információáramlásról, nem ez a lényeg. Hanem, mikor veszi észre az erősebb kutya, hogy komolyan lóg a hancúrléc. Magyarán a rendszer úgy impotens ahogy van. Az utolsókat rúgja. Belénk.

bryan 2009.05.07. 11:18:59

@blö:
OK. De ezt az egészet csak azért írtam, hogy érthetővé tegyem miért nincs egy szikrányi bűntudatom sem, ha éppen lejön egy film, vagy program. Büszke rá nem vagyok, de tudom, hogy ezzel nem sokat érek el, de a sok torrentező végül ki fogja kényszeríteni a rendszer változását, és ennek örülök. Talán eltűnnek azok a gusztustalan buta próbálkozások amilyen ez is:
index.hu/tech/jog/2009/05/06/hollywood_nekimegy_a_dvd-masolo_programoknak/

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.07. 11:46:24

@bryan:

nagyon sokan használják ugyanezt a fals érvelésrendszert, asszem poszt lesz belőle.

bryan 2009.05.07. 12:23:52

@mavo:
Ez nem fals. Csak éppen nem szokták szeretni. Az a durva, hogy a szórakoztatóipar az pont az az ágazat, aminek a közönségből kéne élnie,a közönség visszajelzései alapján, de jelenleg nem ez van, hanem fenyeget, lehúz ha veszek egy üres cd-t, szóval nagyon rossz felé tart. Az internet és a szerzői jogok nem működnek együtt ebben merev rendszerben ami most van. Nem is akarom, hogy működjenek mondjuk. Ott van egy több milliárdos biznisz, amelynek irányítói nem képesek kidolgozni egy működőképes rendszert az internetre, megy a picsogás, meg a tönkretesznek minketezés, közben meg ha veszel egy eredeti cd-t és hallgatni akarod az mp3 lejátszódon akkor nem tudod begrabbelni, hanem le kell szedned torrentről, mert a cd-n ott van a másolásvédelem. Ez nem csak magyar cucc pl a Pirate Party (amit már én is túlzásnak tartok) svéd. A kiadók eddig el voltak kényeztetve, most meg fáj nekik, hogy alkalmazkodni kell. Ez egy igen-igen kemény világ... Hogy egy olyan együttest idézzek, amit az országban szinte mindenki másolt kazettán hallgatott.
Az meg, hogy az alkotók nem fognak alkotni, ha nem tudják 4000-ért adni a cd-jüket, az erős túlzás, persze mindenki szereti a pénzt, de a legtöbb művésznél nem ez a fő szempont.

blö 2009.05.07. 16:43:20

@bryan:
Zindexes cikkben említett rent-rip-return például az egy termékért többször fizetni problémát is felveti. Ha egyszer kikölcsönöztem, megnéztem, ezzel letudtam a film iránti kötelezettségemet. Ha lemásoltam mindeközben, változott valami? Tegyük fel hogy én egy dvd-lemez-herdáló vagyok, és csak azért másoltam le filmet mert egy visszhang effektes égi hang felszólított erre, de sosem fogom megnézni.
Mindemellett, a látott filmet nem feledem. Időnként felidézem. Ezért is kéne használati díjat fizetni én úgy vélem. Technikai akadálya van? Legyen becsületkassza. Ahányszor eszembe jut Mary-Kate Olsen, perkálhatok is. Pedig inkább jó volna elfelejteni.
@mavo: Ha ezt is egy fals érvrendszernek látod akkor te egy médiacápa vagy, aki szegény felhasználók zsírján hízik kövérre.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.07. 18:50:52

@blö:

nem, ez nem szimplán fals. Ez demagóg. Ígérem, lesz post.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2009.05.10. 02:21:01

Felesleges vitatkozni mavoval, itt mindig neki van igaza. Amennyiben mégsem, akkor az első szabály lép életbe.

bryan 2009.05.14. 02:45:43

Még valami ide eszembe jutott. Pont azt nem érintettem amiről a poszt szólt. Jeszenszky (dj szövetség, artisjus) Zsolt szinte alanyi jogon megérdemel pár ilyet akkora arca van. Ha pedig egy cikket leközlök és nem teszem hozzá a forrást, akkor bizony más szellemi termékét lopom, akkor is ha ezt nem tudok róla. :) Kicsit olyan mintha mással íratnám a diplomámat, úgy, hogy közben én vagyok a plágiumellenes bizottság egyik arca. Neked nem gáz is meg vicces is a történet? Ráadásul a nem a wiredes cikk szerzője, a lopás "sértettje" mondta, hogy elég ha leveszik a cikket, hanem az IFPI. Akinek ha jól értelmezem a dolgot semmilyen tulajdonjoga nem volt a cikk felett. Kiváncsi vagyok a cikkíró mit mondott volna. Ahogy az újságírókat ismerem, nem feltétlenül kedveseket. Emellett nem értem, hogy Szily miért nem a jogtulajdonost kereste meg. Zsoltink ráadásul annak ellenére nem volt képes feldolgozni azt, hogy egy wired cikket fordít, nem pedig egy sajóközleményt, hogy a wired oldaláról tette ezt, merthogy nem a bemásolt szöveget kapta, hanem egy linket. Itt valaki vagy nagyon buta volt, vagy szándékosan lopott. Mivel szerzői jogokkal is foglalkozó emberről beszélünk, mi a valószínűbb? Melyik a szánalmasabb?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.15. 16:41:25

@bryan:

van ám ezzel pár bibi.

1. Szily úr azokhoz a jogvédőkhöz fordult, akik egyébként fúj, de ha Jeszenszkyt lehet a segítségükkel ekézni, egyből ők a tutik.

2. Az IFPI azt írta, Jeszenszky hibázott, ezt Szily úgy tolmácsolta, hogy Jeszenszkyt lebaszták az övéi, holott nem.

3. Az IFPI kérte, hogy haladéktalanul távolítsák el az írást, az index ehelyett otthagyta, csak az elejére odalinkelte a Jeszenszkyt ekéző Szily posztjait.

4. Szily hol mezei bloggerként, hol meg "Magyarország vezető hírportáljának szerkesztőjeként" aposztrofálta magát, attól függően, mikor melyik volt célravezetőbb, ami ugye azért érdekes, mert ha szerkesztő, akkor pont ő az egyik, akinek el kellett volna távolíttatnia a cikket.

5. Jeszenszky a második ekéző post legleső kommentjei közt kért elnézést a hibájáértl, Szily és az odavetődő hiénahorda meg továbbra is úgy csinált, mintha nem tette volna.

bryan 2009.05.15. 18:13:28

Szily ekézése ok, nekem se ő van a népszerűségi toppon.
"2. Az IFPI azt írta, Jeszenszky hibázott, ezt Szily úgy tolmácsolta, hogy Jeszenszkyt lebaszták az övéi, holott nem."
Itt viszont ő is bocsánatot kért a félrefordítás miatt. :
http://szily.blog.hu/2009/04/24/a_kalozok_alszent_pofatlansaga_jeszenszky_zsolt_valaszol
"Az IFPI kérte, hogy haladéktalanul távolítsák el az írást."
Az IFPI-nek nincs joga ilyet kérni az indextől, nem ő a jogtulajdonos. Szerintem Jeszenszky meg az eredeti cikk szerzője kérhette volna ezt, de ebben nem vagyok biztos. Nem tudom ők megtették-e. Egyébként a plágium ilyen esetében, szerintem talán elég is, ha megnevezed az eredetit.
Viszont az álszentségnek, sunyiságnak ilyen esetén a kipellengérezés jogos. Szily is megérdemelné, ahogy elnézem hamarosan bele is fog futni hamarosan.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.17. 22:27:25

@bryan:

nos, konkrétan én ennek a harmadik cikknek a hatására írtam ezt. Valamiért Szily nem tudott lekattanni Jeszenszkyről, és nem bírta, hogy ne az övé legyen (tök feleslegesen) az utolsó szó.

Amit pedig Jeszenszky a droidseregről írt, teljesen igaz, és ami szomorú, hogy Szily simán statisztált ehhez, például tételesen rágalmazó beírásokat sem szedett ki, holott ha már erkölcsről meg effélékről i megemlékezett, hát az ezt kívánta volna.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.17. 22:30:29

@bryan:

ja, és az indexnek az IFPI lefelétől függetlenül le kellett volna venni a a cikket, vagy odatenni a wired beleegyezését, amit az nyilvánvalóan nem adhatott meg úgy, hogy továbbra is Jeszenszky szerepelt szerzőként, csak azért, hogy beinkelhessék Szily (hol) egyszerű blogger, (hol) szerkesztő úr ekéző cikkecskéit.

bryan 2009.05.18. 20:32:32

@mavo:
Nem Szily tahóságát vonom kétségbe, hanem arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy ha nem is ekkorát, de egy nagyobbacska maflást mindenképpen megért Jeszenszky húzása. Ha az egyik írásodat egy az egyben lehozza valaki a saját neve alatt, te se lennél boldog. Ez nem az a fajta szerzői jogsértés, amit pártolok. Ez ugyanis szimpla sunyiság. Ha belinkelte volna az eredeti cikket, az nem került volna semmibe, pár idézőjelen, meg egy kis kreativitáson kívül, lehet, hogy ezekkel nem áll jól, de akkor meg ne csodálkozzon, hogy lebukik és tripla akkorát kap, mint valaki, aki nem az artisjus üdvöaskéje, ráadásul ilyen ötletei voltak korábban, mint ez:
http://zolivagyok.blog.hu/2009/01/08/faszkalap_e_jeszenszky_zsolt

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 10:46:58

@bryan:

"egy nagyobbacska maflást mindenképpen megért Jeszenszky húzása"

Stimmt. És az meg is volt. Aztán Jeszenszky azt mondta, hogy bocsi, tévedtem, mire Szily és a droidcsapat változatlan kéjjel rugdalta tovább.

"Ha az egyik írásodat egy az egyben lehozza valaki a saját neve alatt, te se lennél boldog."

Ha utána azt mondja, hogy bocs, részemről nincs harag ÉS leveszi, vagy odaírja, hogy bocs, a valódi forrás ezmegaz.

Ámde ilyesmi nem történt.

Jeszenszky hibázott (mondjuk) 5 egységet, Szily lekúrta, majd azzal a lendülettel szándékosan előállított 5000 egység elkúrást tömény rosszindulatból.

Jó, igazad van, Jeszenszky a rohadékszerzőijogvédő.

bryan 2009.05.19. 21:39:48

"Jó, igazad van, Jeszenszky a rohadékszerzőijogvédő."
Álszent szerzőijogvédő, az álszent pofátlansággal írni mások álszent pofátlanságáról...
De ezt a témát már túlragoztuk.
Mindenesetre köszi a vitákra a lehetőséget, bár nem fogunk egyetérteni, de sok mindent segítettél tisztázni, az álláspontommal kapcsolatban.
süti beállítások módosítása