Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Tizenhárom

2007.10.08. 09:52 | mavo | 15 komment

Ennyi hozzászólás kellett, hogy Tóta W. 56-ról szóló publikációjába belekeveredjenek a zsidók.

Nem is akárhogyan. A publikáció alapvetése az, hogy vegyük már észre, nem a jók harcoltak a gonoszok ellen, hanem ilyen és olyan emberek. Hogy Wittner azért olyan, amilyen, mert vele a gonosz komancsok bántak rosszul, Havas meg azért hörög baromságokat, mert az ő felmenőivel meg a mocskos nyilasok. Mert ők így látták az egyik, illetve a másik oldalt. És ebből Árpád azt hozta ki, hogy „[d]e a közös történelem és a közös emlékezet nem a statisztikából alakul ki, hanem a Havas Szófia élményéből, a Wittner Máriáéból, és mind a többiekéből. Leginkább abból, amikor elfogadjuk, hogy ezek egyenértékű emlékek”, és azt hiszem, józan ésszel ezzel egyetérthetünk.

De mit mond erre az egyszeri magyar?

„Gondolom ugyanilyen megértő lennél, ha valaki a zsidók vagyonelkobzásáról és deportálásáról emlékezne meg pozitívan, mert őt vagy az őseit bántottták a zsidók vagy mert milyen jó hogy a házukba költözhettek. Ugye, ez is személyes emlék, meg egyenértékű”

Ezt mondja.

Mintha az ötvenhatos ramazuri is úgy zajlott volna le, hogy volt egy csoport, ami nem nagyon vághatott vissza.

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de negyvennégyben nem igazán az ment, hogy a zsidók is mentek lefoglalni, meg az elhurcoltak cuccában turkálni, és az egyszeri zsidónak nem az volt a baja, mint az egyik deportált szomszédjának, aki panaszkodott, hogy neki nem hagytak a nyilasok a szajréból.

Mert hogyne, ezerkilencszáznegyvenöt előtt a zsidók aztán olyan sok magyart bántottak, hogy tök jogos bosszúként megélhette volna bárki. Ha kérhetném, aki ilyen akad, az tegye fel a kezét. Mondjuk, akinek Kohn Sámuel 1801-ben lemészárolta a családját.

Háhogyne, háhogyne. Kézerdő lesz ebből.

Mondjuk a világháborúk katonái és hozzátartozóik mindkét oldalon, ők igen. Akik között voltak kegyetlenek, emberségesek; mindenfélék — jé, mint ötvenhatban. Nem az SS-ről meg a GPU-ról beszélek (nálunk ÁVÓ, ugye) — oda zömmel hazájuk söpredéke állt be, hanem az egyszerű katonáról, aki nem biztos, hogy emberek öldöklésére vágyott világ életében, és nem örült túlzottan, amikor behívták.

És jé, velük és utódjaikkal is ugyanez a helyzet. Az apátlan családban felnőtt német, orosz, angol, francia nem kis eséllyel gyűlöli az ellenséget a mai napig is akár, mert a nagyanyja melléből dohányzacskót csinált a náci, vagy társaival együtt halálra erőszakolták a komcsik a sufniban.

Ők nem csoda, hogy nem szeretik a másikat.

De a többiek ki tudtak békülni. Szerencsére.

Nem döglök az Ajrópai Unnyóért, de sehol se lenne, ha németek, franciák, angolok, olaszok és egyéb nációk úgy dolgozták volna fel a nagy világégést, ahogy mi tesszük ötvenhattal.

Igaz, ők az első után elég hamar kaptak egy második, el nem feledhető leckét, hogy hogyan nem lehet: Trianon, ha beugrik valakinek, üssön a homlokára; meg a következményeit is jól nézze át. És jusson eszébe, nem csak nekünk jutott Párizs-környéki kastély. Hitler nem a semmiért lett élet és halál ura a Birodalomban.

Modern verziói pedig ugrálgatnak ám. Mondjuk Slota, ha ismerős a neve, meg a nemrég bevédett dekrétumok, hogy csak a magunk és szomszédaink terheit vegyem elő.

Lehet, hogy tényleg esélyt kellene adni Satuéknak egy jó kis polgárháborúra, hogy túlléphessünk ötvenhaton, revízionistáinknak meg egy kis felvidéki kalandra, hogy Trianont is elfelejthessük végre?

Sok vérbe kerülne, de talán hatásos lecke lenne.

Ha már ilyen hülyék vagyunk páran.
>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr12189821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.10.09. 01:06:44

Az indexes Tótawé-írásban ez szerepel:

"1956-nak ezer arca volt, csak valamiért szeretnénk egyetlen jelzővel leírni. Eldönteni, hogy kik voltak a jók, és kik a rosszak; csak árnyalni ne kelljen.

Holott tudjuk, hogy amiről Havas Szófia beszél, a nyilasok és ártatlanokra vadászó bűnözők, az is egy valós arc az ezerből. Vele ellentétben tudjuk azt is, hogy nem az egyetlen.

Voltak ott fasiszták, mindszentysta restaurátorok, nyugatos liberálisok, emberarcú szocialisták, és természetesen egyszerű rosszemberek, ragadozók, akik fegyverhez jutottak. Nem kötelező mindet szeretni, nem bűn szar embernek tartani a szar embert akkor se, ha épp egy forradalomban szaremberkedik. Volt jogos felháborodás és tisztalelkű szabadságvágy, meg vérszomj és állatiasság, továbbá zavaros eszmék. Aztán lehet arról vitatkozni, hogy statisztikailag mi volt a jellemző. De a közös történelem és a közös emlékezet nem a statisztikából alakul ki, hanem a Havas Szófia élményéből, a Wittner Máriáéból, és mind a többiekéből. Leginkább abból, amikor elfogadjuk, hogy ezek egyenértékű emlékek."

Szándékosan bekezdésekre törtem: a középső bekezdés a fontos. Ehhez képest eredetileg Havas Szófia a következőket követte el:

"Havas Szófia a HVG [1] legutóbbi számában ugyanis a többi között azt nyilatkozta: "Én például 1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni, mert a börtönből kiszabadult nyilaskereszteseket nem tudnám semmilyen módon forradalmároknak nevezni. Ahogyan azokat a géppisztolyokkal köröző fiatalokat sem, akik ugyanúgy járták a házakat, mint 1944-ben zsidókra vadászva."

Vagyis: az eredeti Havas-szövegben már szó volt a zsidókról, csak ezt tótavé a rá jellemző ravaszsággal lefinomította. Így a tizenhármas szám nem azt jelzi, hogy hány komment után jutott valakinek eszébe a zsidóság erről, hanem hogy hanyadik kommentelő fejében idéződött fel az eredeti, tényleges Havas-szöveg a tótavés tendenciózusan finomított verzió helyett. Hiába, a sokmilliós kormány-megrendelés a tótavé pennájának a hegyét is erősen tompítja...


Mavo:

"Mert hogyne, ezerkilencszáznegyvenöt előtt a zsidók aztán olyan sok magyart bántottak, hogy tök jogos bosszúként megélhette volna bárki. Ha kérhetném, aki ilyen akad, az tegye fel a kezét. Mondjuk, akinek Kohn Sámuel 1801-ben lemészárolta a családját."

Ezt azért már megbeszéltük... Nem Kohn Sámuel volt az, aki ilyeneket elkövetett, hanem Kohn Béla, és nem 1801-ben, hanem 1919-ben. Volt egy Szamuely nevű tettestársa is. Mindez bizony - és sajnos - erősítette a magyarországi antiszemitizmust a két háború között.

adaniel · http://antaldaniel.blogspot.com 2007.10.09. 20:03:09

Hello Mavo, nem is rossz arány a te kis kapitalizmus-bejegyzésedhez képest, ami ki se tudott ebből a tematikából törni :)

polmavo.blog.hu/2007/08/31/alapfogalmak_4_a_kapitalistak

Nem fontos ez, van, akinek mindenről a szex jut az eszébe, van akinek meg a zsidók.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.10.11. 01:46:20

Igen, adaniel, és ez épp te vagy. Ha nem vennéd észre, van egy lényegi különbség az eredeti és a tótavés megfogalmazás között; a másodiknál pedig magát mavot idéztem. Ha neked a fentebbi eltérés lényegtelen, és nem jellemző arra, hogy tótavét épp mostanában vette meg nyilvánosan a kormány, akkor nincs miről beszélni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.10.11. 09:16:31

adaniel,

Az az én postom eleve abba az irányba mutatott.

Molnargoreny,

már megbocsáss, de Tóta (lehet, szándékosan) nem keverte az ügybe a bibsiket, valahogy mégis csak előkerültek tökvéletlenül.

A tanácsköztársaság egyenlő zsidó uralom című közkeletű sztereotípiát is el kellene lassan felejteni.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.10.12. 02:16:38

Vegyétek már észre (illetve, tudatosítsátok, nem vagytok ti buták hogy ne lássátok) azt, hogy Tótavé zsidókivevő polkorrektsége abból következik, hogy megrpóbálja csökkenteni a félhülye ősbolsevik Szofika baromságát. 1956-ban ugyanis a kutya se bántotta a zsidókat (mint zsidókat, mert persze zsidó ávóst akasztottak, de nem vallása, hanem ávóssága miatt). Ez pedig összefügg a Tótavé harminc ezüstjével, amit a kormánytól mostanában megkapott.

Azt pedig nem kell, és nem is lehet elfelejteni, hogy az 1919-es vérengzést zsidók vezették. Ténykérdés. Az, hogy ők "internacionalistáknak" nevezték magukat, zsidó voltukon nem változtat. Talán ne érveljünk azzal, hogy ha egy zsidó gazember, akkor nem is lehet zsidó...

A 133 nap gyilkosságait én nem "a zsidók" nyakába varrom. Az csak néhány sötét gazember bűne volt - de a köznép aztán érthetően nem tudott elvonatkoztatni a származásuktól. Többek között ezért hódíthatott a nagyon toleráns magyar nép körében a vártnál jobban a két világháború közt megerősödő antiszemita ideológia. Reakció nincs akció nélkül.

asa107sol 2007.10.16. 20:39:24

már bántás nélkül, de basszad meg az "előbbmondtamhogytény-stipistopp" érvelésedet. stipistopp

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.10.17. 17:40:57

asa77sol,

ezt kinek és mire?

Jóskapista 2007.10.20. 19:01:20

Molnargoreny, azért nem is olyan nagy baromság amit Szofi mondott, csak mint ahogy Tóta írta, nem a jó és gonosz harcának kell 56-ot tekinteni, mint ahogy manapság nagyon szeretik. Ja, és ez nem a kormány álláspontja, ők is azon a bizonyos szemüvegen keresztül néznek.
Ami pedig engem illet, én sok emberrel beszéltem, aki megélte azt az időt. Egyik sem forradalmár volt, hanem olyanok, akik igyekeztek túlélni. És bizony hasonlókat mondtak, mint Szofi. Persze, nem kell nekem hinni, meg nekik sem, de, pl. a már nemtom milyen minisztérium fegyvertelen dolgozóinak (egy része nem is politikus volt) lemészárlása, ha jól emlékszem okt. 28-án tény, és bizony nem egy hőstett, bárki bárhogy magyarázza is. Aztán meg, olyan forrásom is van aki echte jobboldali: Tomcat. Kifejezetten a te kedvedért kikerestem azt a bejegyzését, hogy még ezzel se kelljen vergődnöd:
www.tomcatpolo.hu/blog/index.html?loadpage=http://www.tomcatpolo.hu/blog/blog/blog/20041026.html
Persze, tudom, neki sem kell hinni, de ő hátha hitelesebb a szemedben.

asa107sol 2007.10.22. 07:32:48

Molnargoreny · molnargoreny.blog.hu 2007.10.12. 02:16:38

Azt pedig nem kell, és nem is lehet elfelejteni, hogy az 1919-es vérengzést zsidók vezették. Ténykérdés. Az, hogy ők "internacionalistáknak" nevezték magukat, zsidó voltukon nem változtat. Talán ne érveljünk azzal, hogy ha egy zsidó gazember, akkor nem is lehet zsidó...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.10.23. 17:10:26

Tomcat posztja a következővel végződik:

"Hát, így látom én 1956-ot 2004-ben."

Jóskapista, te félreértesz valamit. Komolyan azt hiszed, hogy azért, mert én Tomcat Bombagyárában működöm, a saját ismereteimet bárkiénak alárendelem, illetve bárki szavait kinyilatkoztatásként fogadom el? Az általad linkelt Tomcat-poszt nem egy történelmi forrás, hanem az ő véleménye. Én számos eredeti forrást olvastam minden oldalról, és másképp értékelem az egészet. A következőképpen:

1./ 1956 forradalom és szabadságharc volt. (Ezt Havas Szófia tagadja, noha törvénybe is foglalták, más kérdés, hogy ezt a törvényt szabadon meg lehet szegni, nincs szankciója, ez nem holocausttagadás, így elvi szándék sincs a Havas-féle megnyilvánulások megbüntetési szándékára).

2./ Ahhoz képest, hogy minden forradalomban voltak-vannak túlkapások és ártatlanokat megölnek, 1956-ban meglepően kevés ilyen esemény volt, különösen ahhoz a provokációmennyiséghez képest, amennyivel a forradalmárokat ölték és bőszítették, a Kossuth tértől Tiszakécskéig.

3./ A zsidóüldözés semmiképpen nem volt jellemző, ezzel a legelvakultabbak se rágalmazták eddig 1956-ot. Havas Szófia egyszerűen hazudik, apja pedig decemberben halt meg, nem magának a forradalomnak idején.

4./ Havas Szófiának ezen törvénybe ütköző és ritka aljas és ostoba nyilatkozatáért takarodnia kéne a közéletből, mert ez jelenti a szélsőséget, nem kell az MSZP-nek tovább keresgélnie szélsőség után (a másik az akkor géppisztollyal járó, minden bizonnyal azt fel is használó, múltját máig a törvényesség helyreállításának nevező Horn Gyula).

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.10.24. 13:30:33

„ez nem holocausttagadás”

De nem ám, mivel ez a mi belügyünk.

A tényállításaid pedig megérnének némi forrásjelölést.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.10.24. 14:10:44

1: 1990:XXVIII. törvény. Most teszem fel a blogomra az egészet.

2: A Kossuth téri és tiszakécskei tömegbe lövetésről milyen forrást akarsz? Tagadod? Ezer könyv írt róluk, meg mást se nyom pár napja a tévé.

3: Kérdezd meg Horn Gyulát, hogy mikor halt meg a testvére. Ez is köztudomású, hogy decemberben... A negatív állítást nem lehet bizonyítani: annak kéne bizonyítani, aki nyilas csőcselékről meg géppisztollyal keresett zsidókról beszél hülyeségeket. Nincs az a forradalom, melyben egy-egy egyéni bosszú nem történik (ezt se linkelem, azt hiszem, hihető), de 1956-ban meglepően kevés volt az ilyenek száma. A világsajtóban elterjedtek a belőtt kirakatok képei a bent összekalapozott, mindenki által otthagyott pénzzel...

4: ez vélemény, kristálytisztán.

Belügyünk? A magyar nemzet gyalázása annyiban belügy, hogy itt kéne érte az elkövetőt lecsukni...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.10.24. 17:00:44

1. Sajnálom, de a törvényben nem szerepel az, hogy tilos az ellenkezőjét állítani.

2. Fingod nincs, miről beszélek. Nem először. De már nem érdekel.

3. Félrebeszélsz.

Egy nép egyes tagjaival azonosítani a teljes népcsoportot, az meg például egy elég jól körülhatárolható társaság szokása. Havas Szófia a mi értelmezésünkhöz képes faszságot nyilatokozott, de az csak a te rosszindulatod, ha úgy értelmezed, hogy a magyarság egészét értette nyilasok alatt.

Mondjuk szó mi szó, rosszindulat dolgában nem kifejezetten szendvedsz hiányt.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.10.24. 17:51:42

1. Nagyon jó. csakhogy a holocausttagadásra sincs (egyelőre) törvény. Akkor hol a különbség? Megjegyzem, deklaratív törvényeknél (sajnos) nem szokott szankció lenni. Úgy hívják az ilyet, hogy lex imperfecta, egy fontos kellék nincs benne.

2. Tényleg nincs. Próbáld egyértelműen előadni.

3. Minősítesz. Vitás, hogy Horn testvére decemberben halt meg?

Amúgy meg nézd végig a lelőtt Pedrazzini képeit, azon van épp elég ilyen kirakat. Ha meg itt a Havas Szófia rémálmai (vagy inkább hazug gyalázkodása) valóság lett volna, akkor a megtorlás során alighanem vastagon kitértek volna erre, hiszen mekkora magas labda lett volna az előbújt fasisztákkal azonosítani az akkor még ellenforradalomnak deklarált eseményeket...

Havas Szófia a forradalmárokat értette nyilasok alatt. Csakhogy a forradalommal az ország döntő többsége egyetértett, ha nem is fogott fegyvert. Havas Szófia simán megbüntethető lenne a mai Btk. alapján, csakhogy erre nincs "politikai akarat". Még arra se volt, hogy lemondassák. Nem is lesz. Úgy kibújni a gyalázkodás következményei alól, hogy Havas Szófia javára írjuk, hogy valójában nem voltak zsidókat keresgélő és Dunába lövöldöző géppisztolyos nyilascsordák, nem lehetséges és nem is ildomos. Géppisztolyos csapatok ugyanis voltak, csak nem zsidóvadászattal foglalatoskodtak, hanem döntően az oroszokat lőtték, és hullottak azok tüzében.

Megint visszaestél a jóindulat féloldaliságába. Ez a nő nemhogy jóindulatot nem érdemel, de börtönbe kéne vinni. Különös tekintettel arra, hogy kritikus időpontban, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmeket okozva és komoly társadalmi nyugtalanságot keltve köpte bele törvényellenes szózatát a pofánkba. Mentelmi jog mögül, persze... Egyszerűen faszságként napirendre térni fölötte nem politikailag korrekt dolog...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.10.25. 12:56:22

No, csak farkába harapott az a szerencsétlen kélgyó.

Elkezdesz hőbörögni, hogy ezt nem szankcionálják, mert ez nem holokauszttagadás, holott, mint nagy nehezen magad is bevallottad, a holokauszttagadás sem szakcionálható — jé, nem is szakcionálják, különben a fél turbómagyar társaság sitten csücsükélne, ha nem az egész.

Havas Sz. nyilasokat emlegetett. Csak így, minden kiegészítés nélkül. Az, hogy H. Sz. szerint a forradalmárok nyilasok voltak, te költötted hozzá a ... féloldalas ... jóindulatoddal.

Innen kezdve az egész óbégatás, amit itt levágsz a bolha elefánttá transzformálása, semmi egyéb.

H. Sz. egy szerencsétlen hülye, a saját pártjából is leugatta, aki mikrofon közelébe került, Gyufa haldoklik, a bárányfelhők meg ritkák így ősszel.

Áldás, békasegg.
süti beállítások módosítása