Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Alapfogalmak 9: az értelmiség

2008.03.20. 17:19 | mavo | 11 komment

Címkék: tuti alapfogalmak faszkorbács

Mindenekelőtt szeretném kinyilvánítani, hogy mindennemű közösséget visszautasítok az értelmiség nevű mitikus tárggyal, s tenném ezt akkor is, ha fent nevezett tárgy valóban létezne, holott maximum Coca-cola mámorban lehet valami hozzá távolról, homályosan hasonlítható hogyishívjákot látni, de azt is csak súlyosabb talajmenti köd esetében, márpedig olyankor a lúdvérc is előkerül, meg a morzsás szarvú szapirtyó — nem beszól, mert szétültetem; speciel az értelmiségnek látszó tárgy egyik mellékhatása, hogy Pottert nem trendi olvasni.

Folytatnám azzal, hogy az értelmiség azon kedves közhelyeink közé tartozik, amelyek hallatán agyamra bíbor és/vagy fekete fellegek ereszkednek le, miáltal igen erős késztetést érzek a körülöttem egzisztáló populációnak az ő motoros fűrésszel történő ritkítására, továbbá a csekély számú túlélők nemi szerveink tüzes dróttal történő gyógykezelésére.

Valamiért ugyanis kis hazánkban megjelent egy szörnyű és káros téveszme, mely szerint van ugye az értelmiség, amely ha összekapná magát kicsinyég, akkor az ész fáklyájával vezethetné a műveletlen plebset a hova is.

Lófaszt mama! Szerény véleményem szerint jobb lenne, ha inkább saját maguk lennének a fáklyák, bár az égett hús szaga elég borzasztó tud lenni, a szarut pedig ne is említsem.

Ha kis hazánk úgynevezett értelmiségén múlna, akkor már nem egy, hanem minimum tízezer lépéssel járnánk a szakadék szélén álló rothadó kaptlsta-imprlsta Nyugat előtt. Rosszabb esetben másznánk vissza a fára, bár ez utóbbi legalább végképp leügyezné az értelmiség létezéséről szóló népi mendemondákat.

Eleve, mitől is lenne értelmiségi az értelmiségi? Valószínűleg attól, hogy értelmiségi nevelést kapot értelmiségi papájától és mamájától, gyermekkorában esténként Jancsi és Juliska helyett Spinozát ovasott, serdülő korában nem Supramant, meg Mädchent böngészett a folyosón, sokkal inkább Slégelt vagy Nícsét, aztán felnővén Romana, vagy Pina Magazin helyett a Vidám Szemiológus aktuális számát böngészi elalvás előtt, és az ebédlőasztalnál nem az időjárás, és a szomszédtól áthallatszó baszás hangjai voltak a témák, hanem Gödel istenérveinek axiómái, vagy ha már fáradtak voltak, akkor a nemzetközi szolidaritás; na jó, esetleg a világbéke. Az értelmiségi az bőcsész, esetleg villamosmérnök, de legalábbis mélyen humánus sírásó <— update.

Tessenek mán szépen körbe nézni, ugyanis éppen elég díszpinty látható, és a mi még rosszabb, esetenként hallható vagy olvasható, aki ebből az állítólag létező tárgyból lenne egy-egy példány.

Minden bizonnyal par excellence értelmiségiekből áll a híres Civil jogász Bizottság, amely egyrészt emberölési kísérlettel vádolja a Klónt, másrészt képes közzétenni egy genocídiumról hablatyoló kiáltványra mutató linket, mely kiáltványt az a társaság tesz közre, amely simán képes a világmagyarság nevében kitenni az oldalára egy olyan linket, hogy home. A nagyszerű molotovkoktélos, pestisrácos, Magyarország-alakú lyukat ütős, égnek meredő orrú tankos borzalomról nem beszélve, mert meg nem erősített források szerint annak megálmodásánál is láttak a környéken valamit, ami az éjféli sötétben akár értelmiségnek is tűnhetett.

Az értelmiség, vagy mifene lenne az a tárgy, amely kettő féle Kossuth-díjat oszt saját magának, s amelynek tagjai a Népszagán és a Magyar Nemzeti Hazugságon képesek szimultán fröcsögve leidiótázni és lefasisztázni Azokat, illetve leidiótázni és lekomcsizni Ezeket?

Az értelmiség Nemeskürthy Tanár Úr, aki saját szájúlag árulta el, hogy ő az igeneket azért teszi oda, mert azzal jelzi, hogy ő bizony magyar, vagy az, aki a Klón blogján azon háborog, hogyan merészelheti valaki letegezni a Miniszterelnök Urat?

Értelmiségiek danolták gyönyörrel az Igen, igent kettőezer-hatban, és Viktor-Viktoroztak elalélva a túloldalon?

Értelmiség, bazmeg, az anyátok picsája, az!


Nesztek bazmeg egy értelmiségi, és a kommentelők közt ezer másik: Feri, ugye nem érted?
>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr25389595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.03.20. 18:20:25

látom, mély sebek szakadtak fel. isten bizony nem akartam. :)

lehet nekibuzdulni a definiálásnak, hogy akkor az a halmaz azt fedi-e, akiket oda akarok érteni, vagy hogy a mások által használt jelentésben odaértett egyedek nem elégítik ki a kritériumokat. lehet.

én azt tekintem annak, aki egy adott területen profi, és próbál valamit tenni azért, hogy ebből a köz is profitáljon valamit.

hogy jelen érában ezekbül szűkiben vagyunk, azon lehet sopánkodni. vagy röhögni az önjelölteken.

...

te most azon hergelődtél fel, hogy vannak felsőfokú végzettségű, önkéntes mérvadó futóbolondok?

hát ezen kár.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2008.03.20. 18:43:50

az értelmiség nem egy intézményesített szarság, éppen ezért nem lehet arra számítani, hogy valaha is fáklyaként szolgálnak

aki értelmes, az bele sem akar folyni ilyen dolgokba
és rohadtul nem függ a papíroktól, meg a kékvérűségtől (bár manapság ez már nem tét), hanem csak az számít, ami a fejben van, csak ugye azt meg bonyolult megállapítani

aki szakterületen profi, az a szakember
az értelmiség emberileg, emberségben profi
és az ilyen ritka, mint a fehér holló

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.20. 19:12:49

„te most azon hergelődtél fel, hogy vannak felsőfokú végzettségű, önkéntes mérvadó futóbolondok?”

Nem, ők csak olyan nagyon igaziak. De teszek ki használati utasítást.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.20. 19:25:42

Vinitor,

jaj, ezek emberségben profik ám mind.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.03.20. 21:23:48

így már tényleg szar. hüm-hüm.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.20. 23:01:49

Ha nem lett szar, amit a szarról írtál, akkor nem tudod, mi a szar.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.03.21. 01:55:09

felhasznált irodalom:
zirinyy eugén: intelem az túllihegésnek áfiumátul

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.21. 06:24:41

Felhasznált irodalom: dr malac fon tótavéblogja, ha nem teccik, ne óvazsd.

Vizzlád.

Corry 2008.03.21. 08:33:52

mavo,

tovább vitázhatnánk az értelmiségről, de egy másik síkon, ez pedig a humán -és a reál értelmiség. Én úgy néztem, hogy lényegében az előbbiekkel gyűlt meg a bajod, ezt meg is értem, mert egyrész kis országunkban az ilyensfajta értelmiség túltermelése folyik, mikoris a másikfajtára lenne nagyobb szükség jelenleg (fontos szó ez a jelenleg a végén)

Azon, persze, hogy nem tudnak ők kiutat mutatni, meg jogi úton igyekeznek megoldást keresni a problémakra be kell tudna annak, hogy ehhez értenek.

És van egy alapigazság nem szabad elfelejteni, igaz ott a protfólió kezelésre alkalmazták, de igaz sok területen:

thomaskerekes.blogter.hu/?post_id=54422
az utsó bekezdés így szól:
Idézet on:
"….egy bekötött szemű majom a The Wall Street Journal részvényárfolyamokat tartalmazó oldalára nyilakat/ dart/ dobálva jobb eredményeket érhet el, mint a jól fizetett portfoliókezelők többsége."

Jaksity György. A pénz természete, 81.old/
Idézet off

Ezt átforgatva az (az általad említett) értemiségiek egy csoportja együtt nagyobb baromságokban tud megállapodni, mint tennék azt az egyszerű emberek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.21. 11:50:16

Corry,

nem véletlenül tettem hozzá, hogy vagy mérnök. Senki sem a végzettségétől lesz emberileg olyan, amilyen, mint arra Vinitor a maga módján már utalt.

És nem, úgy általában az ún. humán értelmiségiekkel nincs bajom, csak hatalom közelébe ne kerüljenek, 1990-94 elég volt.

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.04.11. 16:45:33

A hülye köznépnek általában a tarisznyás-lazagyerekszakállas, latin kifejezéseket durrogtatós alternatív-tudálékos stílusban nyomuló bőcsészalkat ugrik be.

Csak az a baj hogy az ilyen sztereotip véleményhajcsároktólhemcseg budapest. Klónok támadása?
süti beállítások módosítása