Címkék

ajánló (30) alapfogalmak (17) apológia (2) árpádsáv (2) ávéhá (3) a drog (2) bencsik andrás (3) big bráner (2) blog (2) bukkake (12) buzi (6) cigánybűnözés (2) cuki (4) droid (3) elkúrták (11) elnökválasztás (3) erő (3) érzékeny (2) eu (2) európai unió (2) ezek hazudnak (4) ezek lopnak (7) f1 (2) faszkorbács (10) fidi (13) fosztogatás (3) frankó (25) függetlenség (5) globalizmus (2) gyáva szar (5) gyorbán (20) hadd ne tageljem (22) hazaszeretet (4) hír tv (2) hit (3) hollókoszt (4) hülyemagyar (42) igazmondás (13) iszlám (2) játszótér (9) jé hazudtak (11) jog (4) jogvédő (5) kandúr bandi (5) kaptlizmus (2) képmutatás (2) konzervativizmus (3) kotmány (6) középkor (3) közérdek (8) kurvaország (13) liberalizmus (11) majomház (13) márai (3) maszop (12) média (8) médiahekk (4) megyó (2) mélymeleg szar (11) mno (2) muhaha (17) műpa (2) mutogatás (8) náci (3) nemzethalál (6) nemzeti (2) nemzeti radikalizmus (30) népfeneség (2) népsavazás (7) nyalás (2) nyilaskereszt (2) nyugat (2) orcsány (20) őszödi beszéd (4) osztogatás (5) polgár tamás (2) pomogácsok (21) radikalizmus (2) rendszerváltás (10) savazas (2) scsík (2) semita (3) sört ide bort ide (3) spiró (2) sumimogyi (2) szadesz (5) szájbarágó (4) szakember (5) szakértő (4) szar (8) szólásszabadság (8) szüret (2) tényfeláró újságíró (3) tényfeltáró újságíró (4) tudomány (2) tuti (12) uborkaszezon (3) újságíró (4) vonnegut (2) wei wu wei (2) zsidó (14)

Aprópénz


Az én blogom értéke 1.129,08 dollár.
Hát a tiedé?

Utolsó kommentek

Google Analytics

Alapfogalmak 6: a népfeneség

2008.01.08. 18:17 | mavo | 46 komment

Címkék: rendszerváltás frankó majomház népsavazás kotmány passzív rezisztencia

Kis kedvencünk terembura ismét leszállott közénk a magosból, és mint megszoktuk tőle, dől belőle a hülyeség, no de őt nem is az eszéért szerettük eddig se.

A kevés dolog egyike, amit még ő is képes felfogni, hogy igen, bármiféle ügy- per- és felesarcbadöntő népsavazás konkrétan alkalmatlan a kormány megbuktatására. Megjegyzem, Istennek hála: az hiányozna még csak.

Ott kezdődik a marhaság, amikor arra hivatkozik, hogy a kormány támogatottsága a béka segge alá csökkent, és „ilyenkor minden normális demokráciában feloszlatnák a Parlamentet és új választásokat írnának ki. Itt nem ez történik, ergo ez itt nem normális demokrácia”.

Még mielőtt bárki, megjegyzem, az effektus valóban működik a gyakorlatban. Általában nyalka, egyenruhás férfiak szoktak az ilyesmiben segédkezni, és aztán vagy negyed évszázadig csücsül az istenadta nép felett egy idősebb — de legalábbis középkorú —, díszes ruhába öltözött bácsi, vagy több-kevesebb rendszerességgel váltogatják egymást más idősebb — de legalábbis középkorú —, díszes ruhába öltözött bácsikkal.

Ami egyébként, ha az idősebb — de legalábbis középkorú —, díszes ruhába öltözött bácsi — teszem azt — negyed évszázadig van hatalmon, akkor be szokott jönni több szempontból, csak éppen ez bizonyos állampolgároknak okoz apróbb kellemetlenségeket. De szerencsére ők kevesen vannak — a többség nálunk sem szenvedett annyira húsz-harminc éve.

Demokráciákban ez nem. A kormány népszerűtlensége sok mindenre feljogosít, lehet köpködni, sípolni, kereplőzni, de Parlament-oszlatásra nem ad jogalapot. Talán emlékeznek még páran bizonyos Margaret Thatcherre. Na, az ő népszerűsége nem kevés ideig istentelenül a béka valaga alatt volt — nota bene a cucilista tévé mutogatott is rá, hogy tessék, ilyen a népnyúzó kaptlzmus —, mostanra meg nosztalgiával gondolnak rá, de holmi Parlament-oszlatósdi a megfelelő értelmi képességgel rendelkező emberek halmazában nem fordul senki fejében a legrandább időszakban sem.

Az úgynevezett választási ciklus végén van egy népi társasjáték, ami a lottózáshoz hasonlatosan mindenféle ikszek elhelyezésével történik, na ott lehet alkalmazni a mindenféle népfenséges biszbaszokat.

Ráadásul, aki kicsit figyel, az azt is észrevette, hogy ami itt folyik az a politikába vetett hit durva inflációja. Konkrétan a választók java mára utálja az összes díszfaszt aki a Parlamentben kepeszt. Persze az átlag Fidesz-szavazó kevésbé fordult el az ő pártjától, ezért ők most többen vannak, és ha a dolgok a rendes menetükben haladnak, akkor nincs az a cicomás választási költségvetés, amivel a Klón visszacsábíthatná a híveket, ergo két év múlva váltás lesz odafenn; ami rendjén is van — oszt hogy ettől jobb lesz-é az majd kiderül.

Az ideiglenes Alkotmány emlegetése című ősi dák népszokás is beficcen persze, holott mindössze annyi a helyzet, hogy eddig a rengeteg valakit, aki megpróbálta lecserélni azt a szerencsétlen preambulumot, azt jól lesavazták. Ráadásul, ha valaki, hát a Kotmánybíróság volt főnöke talán ajtentikus személy Kotmány dolgában, s ő azt mondta: „[a]z átmenetiség [...] csak a keletkezési körülményeket jelzi, az alkotmány hatályát nem befolyásolja. «Ideiglenes» alkotmány ugyanis nincs.  Tartalmilag sem volt az alkotmányban egyetlen olyan rendelkezés sem, amely egy speciális «átmeneti» időszakra szólt vagy értelemszerűen csak arra szólhatott volna”. Pont. Guglizz, ha nem hiszed!

Természetesen kapunk a terrorból is, hogy hát amiatt nincsenek százezres meg milliós tüntetések nálunk, pedig ha nem lett volna (lenne?) terror, akkor hű, meg huhú. Az embernek ilyenkor ugrik elő a „hun teccik magának élnie, kedves bácsi?” fedőnevű kérdés a szájából. A rossz emlékűre sikeredett Astoria-környéki nagygyűlésről tízezrek távoztak mindenféle sérelmek nélkül, jómagam a tűztől nem messze sétálva találkoztam pár tucat marcona rendárral, akik felvilágosítottak, hogy igen, a balhé java lement, ők mennek az akárhová oszlatni, és hogy nekem is jóccakát. Holott közibém is lövethettek volna.

Az emberek kérem szépen nem azért nem mennek el tömegtüntetni, meraterror. Lófaszt. Ha így lett volna, akkor a kettőezerhatos sajnálatos események java része nem a Kossuth-tér szarráhugyozásáról és húggyászarásáról, sem nem engedély nélküli zsibvásározásból, pláne nem a tévé vandál, de legalább céltalan szétveréséből állt volna, hanem valóban százezrek lettek volna az utcán, hogy aszongya hess Klón anyád picsájába, mert mi, a népfeneség aztat akarjuk és punktum.

És azt a hazugságot se tessenek már tekergetni a verklin, hogy aszongya „[a] terror, a megfélemlítés ebből a szempontból sikeres volt. Az emberek tényleg félnek, pár ezernél több utcára menni nem mer”, mert komolyan mondom aki ilyet mond, azt sebesen szembesíteni kellene a tavalyi Fidesz-rendezésű zenés-táncos magzatelhajtás szervezőivel és persze a Magyar Nemzet neves kolumnistásaival, akik nem kétszáz ember összegyűléséről beszéltek.

Az átlagember ugyanis a kettőezerhatos sajnálatos eseményeket úgy élte meg, hogy nagyon sajnálják ugyan, aki vétlenül kapott, de cserébe örülnek, hogy a rendárok odabasztak a csőcseléknek. Nem, nem hősök az csak a pomogács.infónál és társainál szakszó rájuk. Csőcselék. Ami megkapta azt, amit érdemelt. Ami persze (így) finoman szólva sem árnyalt recepciója a történteknek, de közhangulatnak azért közhangulat.

A kevés dolog másika, amit képes volt értelmesen felfogni szerzőnk, hogy ezek a szakszervezetek az ő sztrájkjaikkal nem mennek semmire. Csak azt nem teljesen érti, miért. Az a dolog egyik fele, hogy a szakszervezet — mint olyan — afféle komancs leányálom. A valóságban mindenütt valami maffiaféle, és persze ez Magyarországon természetesen még olyanabb. A másik az, hogy ha a vasutasok sztrájkolnak, akkor az egyszeri ember nem azt mondja, hogy szegény vasutasok, hanem azt, hogy a basszák meg a sztrájkjukat. Vagyis ismét a valós támogatás teljes hiánya állott elő, akár a Kossuth-téren parádézó hősök esetében: kellenek a fasznak!

Általános sztrájkot emlegetni, na az meg még a galaktikus muhaha kategóriája a százezer kényszervállalkozó és hipermarket-átviteltechnikus hazájában, de fedje lepel.

Ám a konklúzió az aztán odabé. Hogyaszongya legyen passzív rezisztencia. Noch dazu szerzőnk önmaga postjához komentelve még meg is adja a frankót: „[p]ár ezer notóriusan lassú és óvatos autós már önmagában is csodákat tehet. De nem kell itt leragadni, lehet lassan menni az utcán is meg a lépcsőn, az aluljáróban, a metrón”, amire nekem annak a pár százezer másik embernek a képe villan be, akik vérben forgó szemekkel küldik el a halál véres faszára a hősiesen passzív ellenállókat, akik örülnek, ha irhájukat. És közben fröcsög a vér.

Arról az apróságról nem beszélve, hogy ha így, akkor a passzív rezisztencia már működik. Araszolunk a dugóban, a pénztárnál negyvenezer forintot kétszáz forintos utalványokkal fizet az állatja, és azokat a pénztáros egyenként húzza át, a bürökrácia pedig húsz ajtón keresztül vezet el egy apró ügy elintézéséig. Az ilyet kollektíven nem szeretjük, de hogy nem a Klón elzavarása, hanem a totojázó anyjába küldése a népfeneség első gondolata, ha szembetalálkozik vele, az ziher.

Kell ez nekünk? Biztos? Jó, tudjuk, vicc.

Csak szar.
>>" />

A bejegyzés trackback címe:

https://polmavo.blog.hu/api/trackback/id/tr86289792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sityu · http://www.sit.yu 2008.01.08. 20:01:35

Mavo, Vazz'
Kénytelen vagyok szembedícsérni: szépen körbekerítetted ezt a témát.
S mint ahogy szerintem is van egy ilyen közhangulat, úgy olyanok is vannak, akik ezekről tényleg veled hasonlóképpen vélekednek.
Csakhát nehéz manapság politikai kérdésekről fröcsögés nélkül megnyilatkozni. Meg egyetérteni is csak zsidózós, összeesküvéselméletes témákban szokás.
Eccóval ez a komment is ezért sikerült ilyen sutára.
De ha már mindenáron valamibe, azért a nyilaskeresztes dekorációdba azért csak belekötnék: istennek sem sikerül megszokni (meghát eléggé félreérthető is).

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.08. 20:44:21

wsityu,

„nehéz manapság politikai kérdésekről fröcsögés nélkül megnyilatkozni”

Ez így telitalálat. A sávos-nyilaskeresztes „dekoráció” pedig szükséges rossz. :-)

alte trottel 2008.01.10. 22:52:52

Ha én most leírom, hogy a kedvencek elején tárolom a blogodat, akkor én most vastagon benyaltam a globaloszocballib ármánynak?

sityu · http://www.sit.yu 2008.01.11. 09:41:44

Bebizony! ;)
Üdvözöllek a benyalós ármánykodók táborában!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.11. 14:56:44

Benyaltál, persze, hogy benyaltál. Mi kozmopilita globaloszocballibek abban jók vagyunk.

Refuse/Resist! 2008.01.14. 12:09:38

Ez az értelmiségiek körében divatos szellemi maszturbáció meg, hogy a kormány a helyén marad, a hülyenép ne akarjon kormányt cserélni, csak négyévente, egy bődületes marhaság.
Margaret Thatcher és Gyurcsány, persze, itt szarok be.
Ha nem ordító a különbség, akkor direkt nem akarod látni.
Asszed tényleg egy normális működésű országban ez tényleg megtörténne, ami itt?

Ardarich 2008.01.14. 17:53:57

R/R:Attól, hogy ma a Vaslady bronzbaöntve ácsorog Londonban, meg hermelinpalástban ücsörög a felsőházban, anno a nevének kiköpés utáni káromkodásba foglalása napitevékenység volt. (A könnyebb műfajokból ezügyben érdemes Adrian Mole-könyveket olvasni meg a Monthy Python testrészfelismerős jelenétét megtekinteni.)

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.01.15. 12:26:32

"Seggbe basznak a gumibottal,
Az Orbán – kormány bosszút forral!"

Egyébként, ha nem értitek a különbséget ( Ardarich, úgy látom, nem érted), akkor elmagyarázhatom.

ardarich 2008.01.15. 15:06:19

R/r: az stimmt, hogy Thatcher és Gyurcsány messze nem egy politikusi kaliber. Itten pusztán mint anno rém népszerűtlen min. elnök lett megemlítve párhuzamként.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.15. 18:53:11

refuse/resist!,

te nem érted, ardarich meg szemmel láthatóan igen. Nem foglalkozom én a képességeivel,az külön post kellene, hogy legyen, a népszerűtlenségi analógia releváns.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.01.16. 10:12:36

Az istenadta nép körében valóban népszerűtlen mindkettő.
A baj az, hogy Gyurcsány a szakértők (akik nem tagjai a gittegyletnek) körében egyöntetűen népszerűtlen.
Nyilván ne azon múljon, hogy maradhat-e egy politikus, hogy mennyi kolbászkerítést épít.
Node.
Ha az összes okos embör, aki anyagilag nem érdekelt az ő uralmában, szintén elutasítja, az már azért jelent valamit...

thcr 2008.01.16. 10:39:44

"Gyurcsány a szakértők (akik nem tagjai a gittegyletnek) körében egyöntetűen népszerűtlen"

ez egész egyszerűen nem igaz. illetve azzal a pontosítással igaz lehet, ha a "nem tagjai a gittegyletnek" meghatározást helyesbítjük úgy, hogy "a másik gittegylet tagjai".

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.01.16. 11:36:39

thcr: függetlenek nincsenek?
Tudnál mutatni olyan független, értelmes emberkét, aki támogatja a fletói "reformokat"? Tényleg szívesen olvasnék olyat. Visszaszívok akkor mindent.
Na, jó egy kikötés: vannak olyan személyiségek, akik akkor is ragaszkodnak irracionálisan korábbi véleményükhöz, ha már nem igaz. Légyszi ne ilyen személyiségzavaros véleményformálókat mutass!

tallian.miklos · http://republican.blog.hirszerzo.hu/ 2008.01.16. 16:14:41

A Zemberek egy igen komoly része nem érti, hogy a dolog elkúrás része az volt, ami a Zembereknek jó volt. Plusz a Zemberek nagy része a megoldást abban látja, hogy legyen rá több pénz. Ami de facto az elkúrás egyenes folytatása.

R/R, nem, nem nagyon vannak olyanok, akik nem érdekeltek Fletó maradásában, mégis jónak tartják, amit csinál. Csak hát az ő nagy részük _keményebb_ reformokat követel. Érted. Olyat, amit mégennyire se szavazna meg senki. Mert az kell ahhoz, hogy működőképes maradjon az ország. Tehát akkor el kellene dönteni, hogy a két, radikálisan különböző elégedetlenség közül melyiket és mennyiben kellene figyelembe vennie egy miniszterelnöknek.

Én persze baszottul örülnék, ha elhúzna a vérbe, és jönne helyette Lady Thatcher, csak erre vajmi kevés az esély.

republican.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=5628

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.01.16. 16:46:14

ööö, azért talán az elkúrás abban is állt, hogy
1. ellopták
2. a lopás miatt sokkal több pénzt el kell folyatni - ahhoz, hogy ellopj 1 milliárdot, el kell folyatni a többszörösét
3. hülye fiskális politika miatt kamatemelések (de ehhez annyira nem értek)
4. hót fölösleges autópályaépítések, melyek lopás nélkül is túl sok pénzt vittek volna el
5. és utoljára, tényleg sok pénzt elszórtak, de van, ahol nem eleget, ld. OTKA

Annál bonyolultabb ez szerintem, mint hogy " a Megyó elszórta a jólétre a pénzt".

A reformokat meg válasszuk már széjjel a megszorításoktól!
Ne mondd már, hogy Te is kevered...

Egyébként a Thatcher-dolog érdekes kérdés, nemrég arról panaszkodott egy közgázos angol barátom, hogy semmit se termelnek Angliában, és ez előbb-utóbb nagy gázt okoz, szolgáltatgatásokból megélni kicsit münchhausenes nekem.

thcr 2008.01.16. 17:51:25

r/r:
"Tudnál mutatni olyan független, értelmes emberkét, aki támogatja a fletói "reformokat"?"

az a problémám veled, bocsássa meg a világ, hogy kurvára előítéletes vagyok veled szemben. hamu a fejemre (sőt a számba is). ne haragudj meg érte, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy gyurcsány menesztését a gazdaságilag lehető legérzékenyebb időkben is támogató emberke ne tudná bárkiről valamilyen hibás szillogizmussal bebizonyítani, hogy nem független.
egye fene, ha megigéred, hogy nem csinálsz ilyet, eskü keresek neked nem is 1et, minimum 2t. addig nem.

a másik hozzászólásodhoz:
"1. ellopták"
hát ne haragudj, de ha nekem van kb havi 10-14ezer forintom elkölteni arra amire akarom, nem fogok sírógörcsöt kapni akkor sem, ha 100 képviselő havonta 1 forintot ellop belőle. főleg akkor nem, ha a mélyen tisztelt magyar nemzet teljes lakossága csak karácsony alkalmából 900 forintot költ ajándékokra - természetesen hitelből.
"2. a lopás miatt sokkal több pénzt el kell folyatni"
ez már egy fokkal relevánsabb megközelítése a problémának, csak a "sokkal több" nem nagyon jelent semmit. hozzáteszem, hogy meglátásom szerint az első és legfontosabb probléma a bürokráciában keresendő. hogy élő példával szemléltessem: a 300 forintos vizitdíj sem önmagában sok, csak akkor, ha 25ször kell visszaküldeni szerencsétlen beteget, mert a mélyen tisztelt egészségügyi szakemberek nem értik a dolgukat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.16. 20:37:33

Nagyon halkan megjegyzem, hogy Miklósnak igaza van, a táboron kívüliek sokkal keményebb mókát szeretnének. Na jó,fogalmazzunk úgy, hogy az eddig megkérdezettek java része így nyilatkozott.

Érzelmi problémává tenni egy gazdaságit meg marhaság.

Fletónak büdös a szája, nagy az orra és hazudozik, ez idáig oké.

De ez nem indok semmire.

Jóskapista 2008.01.16. 21:23:27

Mavo, engedd meg, hogy aztakurva!Általában szeretek konstruktívan hozzászólni a témához, de most nem tudok, mert mindent leírtál, amit kellett. Gratula.

Refuse/Resist! 2008.01.17. 10:48:54

thcr:
Megígérem, hogy megpróbálom. De ha hülyén érvelek, akkor ott a lehetőség a cáfolatra, én maradok hülye. Amúgy tényleg a kíváncsiság vezet, hisz Miklós is írta, hogy nem nagyon tud ilyenről.

A lopásban közel sem csak a képviselők érintettek, és sokszor közvetetten történik a lopás:
130-os áron megbízom a havert valami közbeszerzésen, aztán majd egyszer kérünk tőle valamit stb.
Ez a szimplán csak felelőtlen költekezéssel iszonyatos mennyiségű pénz, nem 0.1 ezrelék.

mavo: nyilván most már kellenek megszorítások. Meg emellett reformok is, habár nagyon kérdéses, hogy pont a legnagyobb pénzszűkében kell-e ezeket hirtelen bevezetni.
Kérdés, hogy azoknak kell-e ezeket végrehajtani, akik alapvetően elrontották.

Fletó egy inkompetens hangember. Meg annyira a az antiszociális szemilyiségzavaron alapuló hazudozás se annyira OK.

Miklós: "Tehát akkor el kellene dönteni, hogy a két, radikálisan különböző elégedetlenség közül melyiket és mennyiben kellene figyelembe vennie egy miniszterelnöknek."

Igen, de ha már minden faktor egy irányba mutat, az azért gyanús, nem?

Veszélyes móka ez az oligarchiapártiság, meg a nép hülyére vevése.
A nép tényleg hülye, de.
Ha hülyének nézzük, még hülyébb lesz.
Így, 17 év után, empirikus tapasztalatok alapján kijelenthető, a politikai elitünk is hülye és/vagy direkt szemét.
Nem kicsit.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.17. 11:19:46

Hát, a reform az már csak egy ostoba állatfajta. Ha akkor nem csinálják meg, amikor kevésbé érezné meg a népfeneség, már csak akkor lehet, amikor megérzi.

De van másik alternatíva: még később megcsinálni, amikor még jobban megérzi.

Na az a kóser.

És azok a faktorok kákibul nem egy irányba mutatnak, ez van.

Refuse/Resist! 2008.01.17. 13:38:17

"És azok a faktorok kákibul nem egy irányba mutatnak, ez van."
Mutass egyet, ami arra mutat, hogy maraggyon a fletó!
légyszi-légyszi-légysziii!!

A reformnál meg nem ártana tudni, hogy mit csinálunk.
Hülyeség fullgázt adni, ha az anyósülésen a navigátor még kotorászik a térkép után.

thcr 2008.01.17. 14:30:23

r/r: a reformnak nem az a lényege, hogy ki maradjon és ki menjen, hanem hogy most pár évig szarul fogunk élni. ebből a szempontból mind1 hogy fletó vagy orbán áll mögötte. a nemzetközi piac szempontjából viszont nagyon nem mind1, hogy a mostani miniszterelnököt leváltják-e vagy nem. ha itt alkotmányellenes elnökváltás, vagy akár csak hirtelen elnökváltás lenne, behatárolhatatlan következményekkel járna nemzetközi szempontból, és ilyen értelemben mind1, hogy fletót váltanák alkotmányellenesen, vagy orbánt. a nyugat tehát nem a miniszterelnök személyét tartja kívánatosnak, hanem egyszerűen az idő előtti váltást tartja nem kívánatosnak.

egyébként azok a lenyúlások amiről beszéltél, ki kell hogy ábrándítsalak, nem az mszp-hez kötődnek, hanem a politikai elithez, illetve a politikai szféra alsóbb rétegeihez, akik mszp leváltás esetén is keményen megmaradnának.

a konklúzió tehát az, hogy haszna nem lenne egy hirtelen váltásnak, hátrányai viszont bőven.

még egy félreértést szeretnék tisztázni, pont a fentiekből következő dolog: jelenleg a miniszterelnök maradása mellett ágálni nem jelent mszp szimpátiát, ezt maximum az autóborogató zombik és a kurucinfó töltelékek gondolhatják így, akik nem képesek átlátni a lényegét ennek a nézőpontnak.

ha kíváncsi vagy rá, hogy véleményem szerint miért nem jelent mszp szimpátiát jelenleg gyurcsány maradása mellett kardoskodni, azt is leírom szívesen (hozzáteszem, ez az amit fájdalmamra legkevésbé hangsúlyoztak a médiában).


---------------------------------------------------------------------------
végezetül néhány gazdasági szakember neve, akik a reformok
és megszorítások mellett vannak, pártfüggetlenül:

Bokros Lajos, aki egyébként annak idején már egy ilyen csomaggal kihúzta az országot a szarból, habár nem nyerte el vele az emberek szimpátiáját

Vértes András a GKI Gazdaságkutató Rt. elnöke

László Csaba, a KPMG Hungária Kft. adótanácsadója, volt pénzügyminiszter

Surányi György volt jegybankelnök, 2001-ig MNB elnök, jelenleg CIB bank elnök

Kupa Mihály az Antall-kormány pénzügyminisztere

Jaksity György, a Budapesti Értéktőzsde Rt igazgatóságának elnöke

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.01.24. 17:49:11

egy ideig szóhoz se jutottam...
"a reformnak nem az a lényege, hogy ki maradjon és ki menjen, hanem hogy most pár évig szarul fogunk élni."
reform=/=megszorítás

"nemzetközi piac szempontjából viszont nagyon nem mind1, hogy a mostani miniszterelnököt leváltják-e vagy nem. "
itt ne rajtam legyen a bizonyítás kényszere...

"hanem a politikai elithez, illetve a politikai szféra alsóbb rétegeihez, akik mszp leváltás esetén is keményen megmaradnának."
valahol el kell kezden ia következmények bevasalását. Szerintem felülről lefele célszerű menni.

"ha kíváncsi vagy rá, hogy véleményem szerint miért nem jelent mszp szimpátiát jelenleg gyurcsány maradása mellett kardoskodni, azt is leírom szívesen"
ezt a logikai kapcsot leírtad, csak az előtte levőt nem

A nevekkel valóban veszélyes vizekre eveznénk, nincs kedvem annyit guglizni, inkább hagyjuk!

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.01.24. 19:46:26

polmavo: "népfeneség", "Kotmány", "csőcselék" - így beszél a hibátlan demokrata. Varázslatos.

"Érzelmi problémává tenni egy gazdaságit meg marhaság. Fletónak büdös a szája, nagy az orra és hazudozik, ez idáig oké. De ez nem indok semmire."

Érzelmi problémáról szó sincs, attól te szenvedsz. A probléma politikai. Aki - mert "célszerűnek" látja maradásukat - hagyja, hogy hitvány alakok nőjenek a fejére, maga is hitvány. Magát alázza porig, eljátssza a lehetőségét is annak, hogy később, "jobb időkben" felemelje a fejét.

Ami a status quo gazdasági frankóságát illeti, talán vedd szemügyre ezt: molnargoreny.blog.hu/2007/11/22/millio_es_milliard

És a sávos-nyilaskeresztes „dekoráció” még "szükséges rossz" nálad. Istenem segíts!

molnargoreny.blog.hu/2007/12/27/bukta_9

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.24. 21:06:06

Hehe, Molnárgörény blogjának fílosza hirtelen megvillantotta, mi is van bévül benne ... olyan más a hangnem, mint a blogban, ahol az észt teccik osztani ... nem olyan mézes-mázos behízelgős ... :-D

Cuncimókus: aki hitványozik, az érzelmi szálakat fűzöget a cuccosba. Aki beleköt a szóhasználatba, az meg simán hülye, esetleg nem látta az Egészséges erotika című filmet, de ezek kombinációja is lehetséges.

Az meg külön csillagos ötös közénk leszállt félisten barátom, hogy a post első (1.) mondatában kitett linket betetted a kommentedbe.

Gratulálok ...

Mivel érdemit nem sikerült kommentelned, az érdemi válasz elmarad. A következő ilyen kuka.

Én szóltam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.24. 21:08:03

„Szerintem felülről lefele célszerű menni.”

A maszop fura kéződmény. A Fidinél valóban a felülről bontás lenne a célszerű, de a maszop vezetésének az alját kell szétverni, hogy végre valami normális párt lehessen belőle.

Tippem, hogy nem lesz egyhamar ...

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.01.24. 22:16:52

Aki hazudik, az hitvány. Ez ilyen egyszerű. Az is hitvány, aki az adófizetők terhére sok százmilliárt HUF értékű hosszúlejáratú euro-hitelt vesz fel 18%-os kamatra. Objektíve az.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.25. 08:11:12

Jó, legyen ilyen egyszerű. Akkor ugye a Klón helyére csak egy másik hitvány kerülhet - de tőlem jöhet az a nm hazudozós politikus is, akit te majd jól kjelölsz. Na jó, vicceltem: akit te megfelelőnek tartasz, az kell nekem utoljára, bárki is legyen az.

Megoldás mi legyen? Lassítsuk a dolgok menetét, basszunk ki másokkal.

Te tényleg azt hiszed, hogy ha előttem fogsz szüttyögni, én a Klónt fogom emiatt utálni, és nem téged küldelek el a maci faszára?

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.01.25. 09:52:33

„Szerintem felülről lefele célszerű menni.”

Ezt a statáriumra értettem.

Még mindig nem látom a fletótámogató Bush-nyilatkozat linkjét...
Itt, a nagy objektivitás közepette.

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.01.25. 12:34:25

mavo [az előrehozott válaszásokról szólván] "az effektus valóban működik a gyakorlatban. Általában nyalka, egyenruhás férfiak szoktak az ilyesmiben segédkezni, és aztán vagy negyed évszázadig csücsül az istenadta nép felett stb. stb."

Ki is csücsül most a dán vagy lengyel nép fölött (tavaly ősz óta)?

2005 őszén nyilván Németországban is katonai hatlomátvétel lett a vége, ők is szívnak.

Hamarosan az olaszok is elkövethetik ezt a hibát, megkapják nyakukba II. Mussolinit.

Szegény franciák meg már tíz éve nyögik a rabigát.

A dán, lengyel, német, olasz és francia gazdaság azóta romokban, a tőke menekül, államadósság egekben, gazdasági növekedés zéró, százezrek éheznek.

Tényleg, az előrehozott választás gonosz, gonosz, gonosz intézmény. Te meg annyira tárgyszerű, elfogulatlan, sőt ojjettív vagy mavo, hogy leborulok nagyságod előtt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.25. 23:24:27

"mavo [az előrehozott válaszásokról szólván] "

Na, a piramidális hazugság megvót, lehet kezdeni elölről.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.25. 23:26:43

refuse/resist!,

a bánatért van olyan érzésem, hogy csak ürügy részedről bármiféle Bús-nyilatkozat?

Akkor meg a rákért várod tőlem?

Oké, akarj tőlem érvet, de kérlek, ne akarj átbaszni ... köszke ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.25. 23:37:36

Jaj, teremtúrha, te orbitális farok ...

Hogy értsd: nem érvelek én semmiféle előrehozott választás ellen. Ha az kell, hát az kell. Tessék elintézni ...

A te ócska, primitív akciód ellen bezzeg igen.

Mert szar.

Tudom, nem érted, mert az a rögeszméd, hogy aki ellened, az a Klón faszát szopja. Nem is kell értened, amit írok: ahhoz _józan_ ész kell.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.25. 23:47:39

És nagyon zárójelben: nekem az az ember ne csapkodjon az asztalra, aki elébb neveket vár, aztán amikor megkapja, akkor elkezd otrombán melébeszélni.

Hogy fogalmazott teremtúrha? Á, megvan: hitvány ember az ilyen.

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.01.26. 09:07:22

Jól van. Akkor vedd elő a _józan_ észt a naftalinból és oszd. Szerinted milyen - se nem ócska, se nem primitív - módszerrel lehet elérni a célt?

Persze eddigi zavaros fröcsögésedből nem derült ki kristálytisztán, hogy mi a saját álláspontod a kérdésben. Nem baj, most adok rá alkalmat: felsorolok néhány alternatívát, te meg tedd oda az X-et amellé, amelyik neked szimpi.

1.) Minden így jó, ahogy van. Aki változtatni akar, az hülye és még gazember is ráadásul.
2.) Minden így jó, ahogy van, de sürgősen meg kell változtatni éppen azért, hogy rossz legyen.
3.) Minden így jó, ahogy van, mégis meg kell változtatni, de nem lehet.
4.) A helyzet kétségbeejtően rossz és egyre romlik, de aki változtatni akar, az hülye és még gazember is ráadásul.
5.) A helyzet kétségbeejtően rossz és egyre romlik, ezért sürgősen változtatni kell, hogy még rosszabb legyen.
6.) A helyzet kétségbeejtően rossz és egyre romlik, ezért sürgősen változtatni kell, de nem lehet.
7.) A helyzet kétségbeejtően rossz, de később magától megjavul, ezért aki most változtatni akar, az hülye és még gazember is ráadásul.
8.) A helyzet kétségbeejtően rossz, de később magától megjavul, ezért sürgősen változtatni kell, hogy rossz is maradjon.
9.) A helyzet kétségbeejtően rossz, de később magától megjavul. Mégis most kell cselekedni, de nem lehet. Ezért inkább hagyjuk a francba.
A.) A helyzet rossz, magától ugyan meg nem javul, de lehet rajta változtatni, méghozzá így: [...] (kitöltendő)
B.) Parlamentet feloszlatni, kormányt buktatni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki beleegyezik én nem ellenzem.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.01.26. 17:06:26

Mi az hogy átbaszni? Jelen esetben.
Max. azt tudom elképzelni, hogy itt hülyét csinálok belőled, de ahhoz az kéne, hogy sokkalta okosabb legyek nálad.
Aranyos, hogy ettől félsz :)

No, inkább koncentráljunk az eredeti kérdésre:
még mindig lóg a levegőben, hogy a fletó eltávolítása miatt berág ránk a nyugat.

Ja, valóban nem szép, hogy nem kezdek el nyomozni a megadott emberek után, hogy bebizonyítsam a gondolkodásuk befolyásoltságát.
Erre már nincs energiám, felőlem megnyertétek ezt a csatát, grat.

kisx 2008.01.27. 01:15:49

mavo: "Te tényleg azt hiszed, hogy ha előttem fogsz szüttyögni, én a Klónt fogom emiatt utálni, és nem téged küldelek el a maci faszára?"
Én nem hiszem, te biztos ezt teszed, ha mondod. Hiszek neked. Én viszont nem egy 'szüttyögő' autós miatt fogom utálni a 'Klónt': ez a fele a dolognak már megvan. Viszont ha látok egy 'passzívan rezisztálót', legalább tudom, hogy van más is, aki hasonlóan gondolkodik, és adott esetben akár tenni is képes. És sok emberből többen tudni fogják ugyanezt. Márha ez a még éppen csak csírázó mozgalomkezdemény(:)) nagyobb publicitást kap. És lassan kapni fog, hiszen ezzel a posztoddal te is kicsit segítettél neki, mert amint látod, téged sem csak a veled mindenben egyetértők olvasnak. ;)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.27. 01:56:24

"még mindig lóg a levegőben, hogy a fletó eltávolítása miatt berág ránk a nyugat"

Kerestem, hol írtam ilyet, de valahogy nem jön össze. Egy menet közbeni kormányfő váltás inkább a piacra nézve nem lenne jó hatással, de az sem hiném, hogy végzetes.

Nézd, legalább három hozzászóláson át verted a pultot, hogy neveket, neveket, neveket. Megjegyzem, a listából talán Bokros és Jaksity igazán független, László Csaba például nagyon is hogy cuclista-közeli, noch dazu benne volt a keze az elkúrásban, szóval az ő neve a listában súlyos baki.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.27. 01:59:57

Vidéki versenyzőnk nem nyert pontot, kevés alternatívát közölt, afféle MNO/pomogávy.infós jelleggel.

A megoldás benne van a postban, ki kell belőle keresni ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.27. 02:00:29

Az elírást kéretik nem félreértelmezni ...

terembura · http://lassan-a-testtel.blog.hu/ 2008.01.27. 17:38:10

1-4-7

Az világos, hogy a semmittevés mellett kardoskodsz. A helyzetértékelésed viszont kétértelmű és homályos. Tisztázd.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.28. 09:26:04

Mások megértették, mit írtam és miért. Innen gondold tovább ...

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.01.28. 10:30:18

"Kerestem, hol írtam ilyet, de valahogy nem jön össze. Egy menet közbeni kormányfő váltás inkább a piacra nézve nem lenne jó hatással, de az sem hiném, hogy végzetes."

egen, thcr kollega forszírozta eztet nagyon

Bokros nyilván független a magyar posványelittől, csak ő a nemzetközi posványelit tagja.
Jaksityt nem ismerem, ha erről akarunk vitatkozni, akkor kéne tőle egy nyilatkozat. És akkor össze leehtne vetni pl. Járaival.

Egyébként tényleg nem a refomok ellen vagyok, hanem a hülyereformok ellen, a reformnak álcázott lopás ellen, és a szegényebb rétegek sujtó fölösleges megszorítások ellen.

A szüttyögésről:
Terembura javaslata annyit tesz, hogy óra szerint a megengedett sebességgel mész.
Te jössz!

Refuse/Resist! 2008.01.28. 15:01:54

ej, már nemtom hányadjára gépelek rosszul: rétegek sujtó fölösleges megszorítások.
vissza kéne olvasnom, hogy mit is írok...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.01.28. 16:47:18

„[p]ár ezer notóriusan lassú és óvatos autós már önmagában is csodákat tehet”

Hm. Notóriusan lassú egyenlő szabályos tempóval közlekedő.

Hm.

Valamint „lehet lassan menni az utcán is meg a lépcsőn, az aluljáróban, a metrón”.

Lehet.

thcr 2008.01.28. 19:52:00

visszatértem, fasz tudja minek..
"A nevekkel valóban veszélyes vizekre eveznénk, nincs kedvem annyit guglizni, inkább hagyjuk!"

innentől nincs is értelme semmiről beszélni, ha valakit igazán érdekel hogy gazdasági szakemberek hogy és miért úgy vélekednek a reformról, az nem azt keresi hogy a listámból ki a baller, hanem hogy milyen érvekkel támasztja alá a mondandóját. egyébként elképzelhető, hogy ahogy mavo kolléga is írta, bele került a nevek közé egykét hiba.

ami pedig a reform/megszorítás összefüggést illeti: igen, pongyola volt a megfogalmazás. jelen esetben a reform szükséges, a reformnak pedig szükséges része a megszorítás. hogy megfelelő rétegeket sújtanak-e vele, arról senkivel nem fogok vitatkozni, max egy olyannal aki rálát ezen dolgok miértjére, de azok nem ti vagytok. mavo sem az.

a buss nyilatkozatra meg egyszerűen nincs szükség, a buss nem egyenlő a nyugattal. sőt, az sem igaz, hogy a nyugati gazdi szagemberek berágnának. egyszerűen csak arról van szó, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra jutása után mindenki észbe kapott, hogy ez a kis ország nagy szarban van, és reformra van szükség. gyurcsány azt ígérte hogy reformot csinál, orbán pedig azt, hogy még jobban szórni fogja a pénzt. hogy te melyiknek mennyire hiszel, az irreleváns, a nyugat mindenesetre hirtelen megijedt, hogy ha itt tényleg kormányváltás lesz, akkor teljesen csődbe megyünk. a következmény pl többek közt az lett volna, hogy nem kapunk több kölcsönt. egy út szélén fetrengő csövesnek, aki utolsó pénzét is elszórja a kétdekásra, nyilván ti sem adnátok kölcsön...
süti beállítások módosítása